Acum că sărbătorile pascale au trecut și, cu siguranță, ne-am răsfățat cu tot felul de bunătăți tradiționale (sau nu) nu tocmai lejere, mi-am zis să vă prezint o rețetă de sezon, absolut delicioasă și care mă duce cu gândul la bucatele grecești. Este vorba de o tartă quiche cu iz de spanakopita, una dintre plăcintele mele preferate.
Ingrediente:
- aluat pentru tartă,
- 4 ouă,
- 200ml de smântână pentru gătit,
- 100ml de lapte gras,
- 200gr de spanac,
- 150gr de brânză feta (sau telemea),
- 1 legătură de ceapă verde,
- câteva roșii cherry,
- 1 lingură de mărar proaspăt sau uscat,
- 1 praf de nucșoară,
- sare,
- piper.
La această tartă puteți să pregătiți voi aluatul, rețeta o găsiți aici, sau să-l cumpărați. Ambele variante sunt ok.
Întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pe blatul tapetat cu făină, îl punem într-o tavă pentru tartă și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel acesta nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm.
Între timp o să ne ocupăm de umplutură și o să sotăm în puțin ulei de măsline ceapa verde tocată mărunt și spanacul pentru 5 minute. Eu am folosit spanac congelat, dar merge de minune și cel proaspăt. Dacă folosiți spanac congelat, vă recomand să îl dezghetați la temperatura camerei și să eliminați excesul de apă.
Într-un bol încăpător amestecăm ouăle, smântâna, laptele și condimentele. După ce spanacul și ceapa verde s-au mai răcit, le încorporăm în amestecul lichid.
Când aluatul este pe jumătate copt, îl scoatem din cuptor, presărăm brânza (eu am ales să o sfărâmițez cu mâinile) și turnăm compoziția de mai sus. Pe deasupra punem câteva roșioare cherry și coacem tarta pentru încă 30-40 de minute la 180C.
Aceasta a fost rețeta mea de quiche cu spanac, brânză feta și rosii cherry. Sper să vă placă și să o încercați cu prima ocazie, vă promit că merită din plin!
Să aveți grijă de voi!
Vouă vă plac tartele de acest gen?
Eu am mâncat quiche pentru prima dată în Franța, se pare că acolo este un aliment destul de comun, ca să zic așa, prezent îndeosebi la micul dejun. Îmi place, am încercat vreo trei variante și chiar am în plan să prepar și eu, doar să-mi cumpăr o formă din aceea de tartă pentru că în prezent nu am niciuna. 😀
Da, este un preparat popular în Franța. Găsești peste tot forme pentru tartă!
Nu cred ca am mancat niciodata dar arata absolut delicios si am sa incerc reteta ta.
Sunt foarte gustoase aceste tarte! Merită să le încerci!
Hmm nu stiu cum m as impaca cu ea pentru ca nu mananc niciun sortiment de branza.
Poți să cauți o rețetă fără brânzeturi, deși quiche-ul se face preponderent cu acestea.
Senzationala reteta! Nu m-as fi gandit la combinatia asta, dar eu cum sunt lesinata dupa spanac o sa o fac de indata!!! Te pup!!
Mă bucur să aud asta! Pupici!
Ce prezentare frumoasa si ce reteta gustoasa!!
Merci frumos!
Am incercat variante si toate au fost pe gustul meu, a ta arata genial.
Merci frumos, Oana!
wow cat de bine arata! Trebuie neaparat sa o incerc si eu pentru ca am in frigider toate ingredientele!
Mă bucur! Spor la bucătărit!
Maine de dimineata asta o sa pregatesc. Iti multumesc pentru reteta!
Cu mult drag!
Arata superb. Chiar cred ca voi pregati si eu zilele acestea! Multumesc de reteta!
Cu mult drag!
Fix acum am terminat de savurat tarta , a iesit o nebunie. Multumim pentru reteta!! O asteptam de cateva zile.
Vai ce mă bucur că v-a plăcut! Cu mult drag!
Pot sa omit spanacul? Nu imi place deloc.
Sigur! Mai găsești 2 sugestii de quiche pe blog!
Ce bine arata. Voi incerca si eu, acum am timp berechet sa bucataresc si sa incerc noi retete.
Mulțumesc! Spor la bucătărit!
Sotul meu a redescoperit gustul spanacului, așa că cred că o voi face și eu în weekend!
Spor la bucătărit!
Senzatie cred ca este aceasta tarta! Multumesc pentru reteta, abia astept sa o incerc!
Cu mult drag! Spor la bucătărit!
Vai, cât de bine arată! Parcă aș încerca să o fac și eu.
Merită să o încerci, este delicioasă!
Ma pregatesc sa pap, dar dupa ce ti-am vazut quiche-ul parca numai la el ma gandesc. ?? Mersi pentru reteta interesanta!
Cu mult, mult drag!?
Imi plac tare mult tartele quiche. Eu le fac in forma de briose pentru ca de obicei le mananc ca aperitiv sau dimineata la micul dejun.
Este foarte bună și ideea ta!
Oare pot inlocui smantana de gatit cu cea normala? Pare delicioasa tarta ta.
Sinceră să fiu nu știu ce să zic, este posibil să se brânzească.
Ieri seara am facut-o si a fost un adevarat festin. Ne-am bucurat de cate o felie si azi de dimineata la micul dejun. Multumim pentru reteta, Ralu!
Mă bucur din suflet să aud asta! Cu mult drag!
Sambata o fac si eu , poate asa papa si copilu meu spanac. Te pup!
Sigur o să mănânce. Pupici!
[…] Sursa: lucaraluca.ro […]