Astăzi v-am pregătit o rețetă absolut delicioasă, savuroasă, perfectă pentru o masă alături de cei dragi, mai exact o tartă quiche. Acest preparat a fost făurit în inima Franței și a luat cu asalt lumea prin simplitate, gust și flexibilitate. Spun flexibilitate, deoarece în această tartă poți să pui cam ce vrei tu, chiar și resturile de la un pui rotisat.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 250gr făină;
- 130gr unt gras rece;
- 50ml de lapte/apă rece;
- 1 gălbenuș de ou;
- 1 praf de sare.
Pentru umplutură
- 200ml smântână lichidă;
- 100ml lapte gras;
- 150gr cașcaval răzuit;
- 50gr parmezan răzuit;
- 150gr bacon;
- 4 ouă;
- 1 legătură de mărar;
- 1 ceapă;
- 1 legătură de ceapă verde;
- sare;
- piper.
Pentru început ne ocupăm de aluat, nimic mai simplu. Într-un bol încăpător punem făina, sarea și untul tăiat cubulețe (sau dat pe răzătoarea mare) și amestecăm totul cu mâinile până obținem un aluat asemănător cu nisipul umed. Apoi adăugăm gălbenușul de ou și laptele/apa rece treptat, deoarece este posibil să aveți nevoie fie de o cantitate mai mică, fie de una mai mare. Frământam aluatul puțin și îi dăm forma unei bile, îl acoperim cu folie de plastic și îl punem în frigider pentru 20 de minute.
După acest timp, întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pe un blat tapetat cu făină, îl punem într-o tavă pentru tartă (eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm) și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel aluatul nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 20 de minute, mai exact să fie pe jumătate copt.
În tot acest timp pregătim umplutura pentru tarta. Într-o tigaie sotăm ceapa tăiată mărunt și cubulețele de bacon până se rumenesc ușor. Separat amestecăm ouăle, smântâna lichidă, mărarul tocat mărunt și laptele cu un praf de sare. Condimentăm cu piper după gust.
Ca ingredientele să fie distribuite uniform, vă sfătuiesc să puneți mai întâi ceapa verde tocată, amestecul de bacon și ceapă, cașcavalul și parmezanul. Peste acestea turnăm amestecul de smântână și ouă și coacem tarta pentru 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180C.
La prepararea acestei tarte puteți să vă deveniți cât mai creativi și să creați numai combinații delicioase. De asemenea, vă încurajez să evitați risipa de alimente și să le folosiți la preparate asemănătoare acestui quiche. Ingredientele, precum brânza cu mucegai, diverse mezeluri uitate prin frigider sau legume, sunt excelente în acest preparat!
Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!
Vouă vă plac tartele de acest gen?
Cat de bine arata, o fac si eu sambata!!
Ce bine! Sper să vă placă!
De mult timp vreau sa pregatesc o tarta de acest gen. Maine ma pun pe treaba. Multumesc pentru reteta!
Mă bucur să aud asta! Cu mult drag!
O reteta de vis!!!! Sigur o gatesc duminica cand vin de la biserica. Iti multumesc fata mea draga!!!
Mă bucur să aud asta! Cu mult drag!
Arata minunat tarta ta, si eu fac quiche, dar a trecut ceva timp de la ultima, asa ca o voi incerca in weekend.
Sper să-ți placă!
Ce bună pare. Îmi place tare brânză de orice fel și sunt sigură că mi-ar plăcea tarta.
Sigur o să-ți placă!
Pare foarte gustoasa! Am încercat și eu ceva asemănător acum ceva vreme, dar am avut senzația ca blatul a ieșit prea uleios de la unt 🙁
Hmm cred ca ai pus prea mult unt, mie nu îmi iese uleios deloc.
Aseara am facut-o si a iesit un deliciu. Acum imi incalzesc ultime felie ramasa. A fost un succes si copiii au mancat pe nerasuflate. Multumesc de reteta! Pupici
Cât de mult mă bucur! Cu mult drag! Te pup!
Am o prietena pasionata de quiche insa nu am avut niciodata ocazia sa gust pentru ca sta in Anglia, am sa incerc si eu reteta ta…poate ii fac concurenta. 🙂
Merită să o încerci! Sigur îi vei face concurență! 🙂
Quiche nu am facut si nici nu am gustat niciodata. Chiar arata apetisant!
Merită să o încerci!
Am facut si eu ceva asemanator azi, si tare bun a fost! Mersi pentru reteta ^_^
Ce binee! Cu mult drag!
Arata delicios! Poate ma incumet si eu in week-end.
Super!
Daaaa… tartele de acest gen sunt febletea mea 🙂 Caci pot pune ce ingrediente am la indemana si mereu iese delicios!
Așa este!
Ce bine arata quiche-ul tau! ?? Nu am testat pana acum quiche, dar arata tare bine.
Merită să-l încerci! :*
Iubesc Quiche si eu mai faceam in forma de briose cu ciuperci. Am sa incerc si varianta asta la tava
Sunt faine și cele micuțe.
Am gatit tarta ta si pot sa iti marturisesc ca este primul aluat care chiar imi iese perfect, m-au ajutat mult sfaturile tale, mai ales cel cu apa. Minunata reteta si minunat blog, de abia astept sa incerc si alte retete.
Mă bucur tare mult să aud asta! Cu mult drag și îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase!
Chiar acum am terminat de savurat tarta asta , a iesit demential de buna. Multumim pentru retata!
Cu mult drag!
Mi-a iesit un quiche de zile mari , a fost un succes chiar si pentru copiii mei mofturosi la orice. Multumesc mult pentru tarta!
Mă bucur tare mult să aud asta! Cu drag!
Nu am facut niciodata dar trebuie neaparat sa incerc si eu reteta.
[…] aluat pentru tartă; […]
[…] aluat pentru tartă, […]
[…] aluat pentru tartă, […]
[…] aluat pentru tartă, […]
[…] aluat pentru tartă, […]
[…] aluat pentru tartă,• 200ml smântână lichidă,• 100ml de lapte,• 4 ouă,• 150gr de brânză feta (sau […]
[…] • aluat pentru tartă, […]