Quiche cu brie, broccoli si rosii uscate

Dacă mă urmăriți de ceva timp, sigur v-ați dat seama că sunt înnebunită după tarte! Dulci, sărate nu contează, toate sunt delicioase și unde mai pui că poți să le prepari cu tot felul de alimente uitate prin frigider. Astăzi vreau să vă prezint o nouă combinație gustoasă cu brie, broccoli și roșioare uscate.

Ingrediente:

  • aluat pentru tartă,
  • 200ml smântână lichidă,
  • 4 ouă,
  • 3 linguri generoase de cremă de brânză,
  • 120gr de brânză brie,
  • 50gr de parmezan,
  • 100-150gr de broccoli,
  • 2 fire de ceapă verde,
  • 5 jumătăți de roșii uscate și conservate în ulei,
  • 1 linguriță de usturoi granulat,
  • 1 linguriță de verdețuri de Provence,
  • sare și piper după gust.

Începem prin a prepara aluatul pentru tartă, rețeta o găsiți aici. Dacă nu aveți timp, merge de minune și aluatul cumpărat. Eu folosesc ambele variante și sunt ok. 

Întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pe blatul tapetat cu făină, apoi îl punem în tava pentru tartă (unsă cu ulei) și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel acesta nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm.

Între timp ne ocupăm de umplutură și punem la fiert buchețelele de broccoli pentru 5-8 minute, cât să se înmoaie puțin. Într-un bol încăpător amestecăm ouăle, crema de brânză, smântâna lichidă și condimentele.

Când aluatul este pe jumătate copt, îl scoatem cu grijă din cuptor, presărăm bucățelele de brie, buchețelele de broccoli, rondelele de ceapă verde, roșiile uscate tăiate în cubulețe și parmezanul, apoi acoperim totul cu amestecul de ouă și smântână. Nu ne rămâne decât să coacem tarta pentru 30-40 de minute la 180C.

PS: Cantitatea de broccoli este orientativă, în funcție de cât este de adâncă tava voastră.

PS2: Puteți să adăugați fără probleme și alte brânzeturi sau mezeluri uitate prin frigider.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac tartele? Dacă da, care sunt preferatele voastre: dulci sau sărate?

24 Replies to “Quiche cu brie, broccoli si rosii uscate”

  1. Arată delicios! ❤️ Îmi plac tartele sărate 😍 iar 🥦+🧀= match made in heaven

    1. Muțumesc! Daa, este o combinație delicioasă!❤️

  2. Imi ploua-n gura!!! Arata supe bine. Ce aluat iei din comert? Puup😘

    1. Mulțumesc! Îl iau pe cel de la Linco. Pupici!

  3. Delicios si satios!!!

  4. Arată delicios și sunt sigură căe foarte-foarte bună!

    1. Da, este delicioasă! Promit!

  5. Asta e si unul din felurile noastre preferate de mancare. Udor de facut si cu aer festiv.

    1. Da, așa este!

  6. Imi plac mult tartele, dar pana acum nu am incercat sa prepar eu acasa. Arata delicios varianta ta!

    1. Musai să încerci, nu e deloc complicat.

  7. Eu le fac in forme mai mici pentru a putea fi mancate din cateva imbucaturi. E drept ca le mai fac si in forma de tarta, dar foarte rar. Important e ca ne plac foarte mult.

    1. Mă bucur că vă plac!

  8. Da,îmi plac foarte mult. În special cele dulci.

    1. Și mie îmi plac cele dulci!

  9. Am tot auzit de quiche, mai ales la tine, si pare demential… Nu am mancat niciodata, dar cred ca mi-ar placea! Mersi pentru reteta! Pupici!

    1. Eu zic să încerci, nu o să te mai saturi după! :)) Cu drag! Pupici!

  10. Nu mănânc nimic de origine animală, dar voi încerca să prepar rețeta în varianta plant-based.

    1. Poți să folosești tofu cremos, smântână vegetală și brânzeturi vegane!

  11. Eu prefer tartele dulci, dar nici la cele sarate nu zic ba. Mai ales daca arata asa misto ca a ta.

    1. Sigur o să-ți placă!

  12. Îmi plac genul asta de tarte. Am mai mâncat doar ca nu am făcut pana acum

    1. Merită să încerci, nu e greu deloc.

Leave a Reply