Tarta cu branzeturi si galbiori

Așa cum v-am promis pe Instagram, astăzi vreau să vă prezint o rețetă delicioasă, consistentă, plină cu brânzeturi, mai exact o tartă cu gălbiori și cu câteva tipuri pe brânză.

Ingrediente:

  • aluat pentru tartă;
  • 400gr gălbiori;
  • 200ml smântână lichidă;
  • 100ml lapte gras;
  • 4 ouă;
  • 1 ceapă;
  • 100gr brânză brie;
  • 50gr parmezan;
  • 50gr gorgonzola;
  • 1 praf de nucșoară;
  • 1 liguriță de mărar uscat;
  • sare;
  • piper.

Rețeta pentru aluatul de tartă o găsiți aici. Cât timp coacem pe jumătate aluatul, sotăm gălbiorii cu ceapa tocată mărunt în puțin unt pentru aproximativ 15 minute. Dacă avem mult exces de apă lăsată de gălbiori, o scurgem cu grijă. După ce aluatul este pe jumătate copt, așezăm frumos amestecul de gălbiori cu ceapă, feliile de brânza brie și bucățelele de gorgonzola într-un strat cât mai uniform.

Apoi turnăm peste un amestec obținut din smântână, lapte, ouă, parmezan, nucșoară, sare, piper și mărar uscat. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30 de minute sau până ce aceasta s-a rumenit frumos.

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Irina Rusu, pe care o găsiți pe Instagram și pe Youtube sub numele de Coffentropy.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac tartele?

40 Replies to “Tarta cu branzeturi si galbiori”

  1. Arata genial tarta asta, o gatesc si eu sambata. Pot sa folosesc si alte ciuperci???

    1. Sigur, poți să folosești ce ciuperci preferi.

  2. Arata delicios tarta. Retetele tale sunt tare delish, imi vine sa le incerc pe toate.

  3. wow, iubesc atat branza, cat si ciupercile! cred ca e o combinatie dementiala, abia astept sa incerc sa fac si eu!

    1. Hmmm..arată și cred ca si la gust este dementiala…trebuie să încerc și eu

      1. Da, este tare delicioasă!

    2. Sper să îți placă!

  4. wow cat de bine arata <3… yum yum. Eu nu sunt chiar o bucatareasca asa buna, dar pare asa usor cand o spui tu

    1. Chiar se prepară super ușor.

  5. Delicios, delicios, delicios!! De 1000 de ori delicios. Felicitarile mele pentru aceste preparate!

  6. Nu am incercat niciodata sa fac oa stfel de tarta dar recunosc ca arata ataaat de delicios!!!

    1. Sper să o încerci! Este delicioasă!

  7. Cat de bine arata, zici ca este pizza! O sa incerc si eu sa fac, mersi de reteta!

  8. O minunată tartă sărată mă gândesc să fac și eu în weekend, rețeta ta vine la fix. Mereu vii cu rețete pe placul meu.

    1. Mă bucur să aud asta, Mihaela!

  9. Chiar arata delicios! Multumim pentru reteta!

  10. Imi plac tartele dar de cele mai multe ori am optat pentru cele dulci. Cu gașbiori chiar nu am mancat niciodata,dar avand invedere ca imi plac ciupercile cred ca si asta e tare buna

    1. Sigur o să îți placă!

  11. Si eu folosesc acelasi aluat pentru tarte, mi s epare cel mai bun! Felicitari pentru prezentare și reteta!

  12. Ai facut o tarta tri formaggi, ar trebui s-o patetezi la cat de bine arata.

  13. Toate retetele tale arata demential de bine. 😀 Cred ca e tare gustoasa.

  14. Uh, ce bine arata! As manca chiar daca nu sunt fan bureti.

    1. Acestia nu sunt bureti.

  15. Imi plac dar nu le fac niciodata acasa, nu stiu de ce, poate pentru ca mi se par destul de pretentioase.

    1. Chiar nu sunt pretețioase, se prepară rapid mai ales dacă le faci cu aluat cumpărat.

  16. In ultimul timp am facut o mare psiune pentru ciuperci, incercam sa gatim des cu ele.

  17. Arata dumnezeieste tarta…sunt sigura ca este delicioasa.

    1. Merci! Da, este delicioasă!

  18. Arată superb rezultatul final. Cred că nu a rezistat intactă tarta pentru mult timp. 🤗🤗 O să încercăm și noi tarte de acest tip.

    1. Așa este, am terminat-o destul de repede.🤗

  19. Azi am facut si eu tarta dupa reteta ta (mai putin galbiorii pe care n-am avut de unde sa-i iau).

    1. Mă bucur să aud asta!

Lasă un răspuns