Dacă mă urmăriți de ceva timp, sigur v-ați dat seama că tartele ocupă un loc special în sufletul meu. Nu contează că sunt dulci sau sărate, toate sunt gustoase și unde mai pui că poți să le prepari cu tot felul de ingrediente uitate prin frigider. Astăzi am pentru voi o nouă combinație delicioasă cu zucchini și brânză de capră.
Ingrediente:
• 200ml smântână lichidă,
• 100ml de lapte gras,
• 150gr de brânză de capră,
• 4 ouă,
• 1 zucchini,
• 5 jumătăți de roșii uscate și conservate în ulei,
• 1 ceapă,
• 1 linguriță de verdețuri de Provence,
• 1 linguriță de usturoi granulat,
• 1 praf de nucșoară,
• 1 linguriță de boia dulce,
• sare și piper după gust.
Începem prin a prepara aluatul pentru tartă, rețeta o găsiți aici. Dacă nu aveți timp, merge de minune și aluatul cumpărat. Eu folosesc ambele variante și sunt ok.
Întindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pe blatul tapetat cu făină, apoi îl punem în tava pentru tartă (unsă cu ulei) și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel acesta nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm.
Într-un bol încăpător amestecăm ouăle, laptele, smântâna lichidă și condimentele. Când aluatul este pe jumătate copt, îl scoatem cu grijă din cuptor și îndepărtăm hârtia de copt și boabele de fasole. Presărăm cubulețele de ceapă, feliile de zucchini, roșiile uscate tăiate în cubulețe și brânza de capră, apoi acoperim totul cu amestecul de ouă și smântână. Nu ne rămâne decât să coacem tarta pentru 30-40 de minute la 180C.
Tartele sărate sunt absolut minunate, deoarece vă ajută să evitați risipa alimentară. Pe blog găsiți o sumedenie de rețete de tarte atât sărate, cât și dulci.
Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!
Vouă vă plac tartele? Dacă da, care sunt preferatele voastre: dulci sau sărate?
Eu prefer tartele dulci si nu am mancat niciodata zucchini.
Merită să-i dai o șansă!
Ce bunatate!!! Arata super bine si clar o fac si eu maine seara ptr cina.❤️
Merită să-i dai o șansă!❤️
Buna Raluca , ce aluat din comert folosesti? Multumesc
Bună,
Eu îl folosesc pe cel de la Linco. Cu drag!
WOW! Ce bine arata, as gusta din ea cu mare placere!
Mă bucur să aud asta!
Îmi plac și tartele dulci și cele sărate. Sunt alergică la ouă, o să țin minte rețeta ta și o să încerc să o fac în varianta plant-based.
Poți să folosești fără probleme brânzeturi vegane, smântână vegană și tofu.
Tartele sărate îmi plac tare mult, cu zucchini trebuie să încerc data viitoare.
Musai! Sigur o să-ți placă!
Arata intr-un mare fel. Si da, stiu cat de mult iti plac tartele si tocmai de aceea revin mereu aici cand am nevoie de inspiratie pentru acest gen de preparat 😉 Multumesc mult!
Mulțumesc! Cu mult drag!
Deși nu am mâncat (deci nici încercat) niciodată o astfel de tartă, la cum arată aș încerca. Poate că nu neapărat să o fac eu. 🙂
Oricum, mi-am notat și rețeta (niciodată să nu spui niciodată).
Merită să-i dai o șansă! Este delicioasă!