Somon în crustă de susan

Alături de păstrav și calcan, somonul se află pe lista preferințelor mele. Este un pește gras, dar foarte gustos și sănătos. Astăzi vă voi arată modul meu preferat de a-l găti, și anume la cuptor învelit într-o crustă delicioasă de susan.

Ingrediente:

  • 4 bucăți de somon;
  • 2 linguri de sweet chilli sauce (sos dulce cu ardei iute);
  • 1 lingură de sos de soia;
  • 1 lingură de ulei de susan;
  • 2 căței de usturoi;
  • susan;
  • sare.

Această rețetă este foarte ușor de realizat, deoarece nu trebuie decât să amestecăm sosul de soia, uleiul de susan, sweet chilli sauce și usturoiul pisat într-un bol, peste care adăugăm somonul și-l lăsăm la marinat pentru 15-20 de minute.

După cele 15 minute, presăram peste bucățile de somon o cantitate generoasă de susan, după care bagăm peștele în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute la 180 C.

Ca și garnitură, eu prefer o salată facută din roșii cherry, castraveți, ardei gras, valeriană, busuioc proaspăt cu un dressing făcut din ulei de susan, sare și lămâie.

 Uleiul de susan, sosul de soia și sweet chilli souce se găsesc cu ușurință atât în supermarket-uri, cât și în magazinele cu profil asiatic.

Sper că v-am inspirat cu această rețetă rapidă și delicioasă!

Voi ce preparate din pește preferați?

4 Replies to “Somon în crustă de susan”

  1. Este o rețeta simpla si cu siguranta delicioasa! O voi încerca si eu

    1. Chiar este tare gustoasă! Până și persoanele care nu mănâncă pește, vor dori o bucățică.

  2. Trebuie să gătim și noi mai des peste, somonul este preferatul nostru. Multumim pentru reteta si pentru idee!

    1. Mă bucur că vă place! Cu mare drag.

Leave a Reply