Cheesecake cu biscuiți oreo și arahide caramelizate

Cred că ați observat că nu mă dau în vânt după prăjiturile mult prea complexe la capitolul preparare, de aceea și astăzi vă prezint o rețetă rapidă, delicioasă și răcoroasă. Îmi plac prăjiturile cu ingrediente simple și pline de aromă, iar acest cheesecake nu este mai prejos.

Ingrediente:

Pentru crustă:

  • 26 biscuiți oreo;
  • 100 gr unt topit;

 Pentru cremă

  • 250 gr ricotta;
  • 250 gr mascarpone;
  • 500 ml frișcă lichidă;
  • 1 plic gelatină;
  • 100 ml lapte;
  • 2 linguri de zahăr pudră;
  • esență de vanilie;

Pentru decor:

  • 150 gr arahide;
  • alune de pădure învelite în ciocolată;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 150 ml de apă.

Pentru început zdrobim biscuiții fie cu sucitorul, fie cu robotul de bucătărie, și îi amestecați cu untul topit. Într-o formă tapetată cu hârtie de copt adăugați amestecul de biscuiți și unt, și presați pentru a crea baza cheesecake-ului, apoi bagați tava la frigider pentru 30 minute.

Crema este cât se poate de simplă. Începem prin a dizolva gelatina în 100 ml de lapte călduț. Într-un bol mixăm ricotta, mascarpone și zahărul pudră, după aceea adăugăm esența de vanilie și gelatina dizolvată în lapte.

După ce am bătut frișca lichidă, o adăugăm peste crema de mai sus. Amestecul obținut se toarnă în tavă peste blat, apoi se bagă la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Nu ne rămâne decât să facem zahărul caramelizat. Pentru acest pas nu trebuie decât să puneți pe foc într-o crăticioară zahărul și apa. În momentul în care apa se va evapora, zahărul se va carameliza (trebuie să supravegheați și să amestecați din când în când, pentru a evita arderea acestuia).

După ce stingeți focul, amestecați zahărul caramelizat cu arahidele, și apoi le lăsați să se răcească pe o bucată de hârtie de copt.

După cele 3 ore, încălzim puțin marginile tăvii cu un uscător de păr pentru a scoate mai ușor prăjitura din formă, știu că sună ciudat, dar funcționează de minune.

La final, presărăm arahidele mărunțite și decorăm cu câteva alune de pădure învelite în ciocolată amăruie.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Voi ce rețetă de cheesecake preferați?

 

38 Replies to “Cheesecake cu biscuiți oreo și arahide caramelizate”

  1. Suna absolut delicios! Si chiar nu stiam care sa fie prajitura pe care sa o fac la sfarsitul saptamanii!

    1. Ma bucur ca iti place!??

  2. Daniela Oţet says: Reply

    Cat de bine arata! Bănuiesc că e si gustoasă!

    1. Da, a fost foarte gustoasa si racoroasa!?❤️

  3. Doamne ce bine arata! Promit ca dupa ce terminam apartamentul si ne mutam o sa incerc una din minunatele tale retete delicioase ??

    1. Vai!? Ma bucur ca iti ca iti plac retetele.? Spor la mutat si renovat.?

  4. Arata delicios! Pofta buna!
    Pun bookmark la articolul tau. Il voi pregati pentru copii ca sa aiba o surpriza in prima zi de scoala.

    1. Multumesc! O sa va placa garantat, este foarte gustoasa.?

  5. Ce reteta simpatica! E de incercat, neaparat 🙂
    Nu prea am facut dulciuri pana acum, dar ma bate gandul, mai ales vazand aceasta reteta usurica <3

    1. Ma bucur ca iti place! E chiar usoara.?

  6. Cheescakes are the death of me! Sigur o voi incerca si eu cand se mai racoreste afara si ma reapuc de gatit. Pana atunci, vive la soacra, este salvarea noastra :))

    1. E bine ca ai o soacra care prajitureste pe vremea asta!??

  7. Cum ar spune fiica mea, „Mniaaaam-Mniaaaammmm”!!! 😀

    1. Ma bucur ca va place!?

  8. Iar ai venit cu ceva bun pe blog?! Stii ca nu am incercat nimic din ce ai pus pana acum nu? Dar lasa ca nu e timpul pierdut…Te pup!

    1. Ai destul timp. Se aduna mai multe retete si o sa ai inspiratie pentru o perioada mai lunga de timp.? Te pup si eu??

  9. N-am reusit sa ma adun si sa fac si eu un desert. Si reteta asta arata atat de bine, mie imi plac dulciurile la nebunie.

    1. Multumesc! ? Adevarul este ca pe caldurile astea nu cred ca are nimeni stare, dar un desert fara coacere este binevenit.?

  10. Vai, Raluca, ce imi faci tu mie cu retetela astea delicioase! Am vazut poza pe Instagram mai intai si am salivat pret de un minut, cu telefonul in mana :)))

    1. Ma bucur mult ca iti place!?

  11. Eu prefer prajiturile elaborate, insa astea la minut, sunt bune cand te bate la cap vecina ca vrea ceva dulce… de la tine, evident! :)))

    1. ??? Daa, ai mare dreptate! Ce retete de prajituri faci de obicei??

  12. Trebuie sa incerc si eu reteta, prea bine arata in poze!

    1. Ma bucur ca iti place!?

  13. Inca o reteta de adaugat pe lista de facut cat mai repede <3

  14. Secretele frumusetii says: Reply

    Cat de bine poate sa arate!!! O spun eu, accea persoana care nu este fan cheesecake.

    1. Asta chiar e de bine! Ma bucur ca ti-a placut.?

  15. E perfecta reteta, eu nici n-as mai carameliza zaharul, l-as face fara sa folosesc aragazul defel.

    1. Daa, insa eu ador alunele/nucile caramelizate.?

  16. Arată foarte bine! Trebuie să recunosc însă că nu sunt mare fan Oreo. Prefer vanilia în biscuiți în locul ciocolatei.

    1. Poti sa inlocuiesti biscuitii, mie de exemplu nu prea imi place Philadephia, de aceea am gasit combo-ul perfect dintre mascarpone si ricotta.?

  17. Vai, da’ ce pofta mi-ai facut! Arata bine, si cred ca este absolut delicios <3 ^_^

    1. A fost foarte gustos!?

  18. Cat de bine arata!!!

    1. Ma bucur ca iti place!

  19. Este o reteta simpla, usor de facut si bogata in senzatii cremoase. Se potriveste alaturi de o ceasca de cafea neagra la un mic dejun cu putin rasfat.

    1. Așa este! Chiar este o combinație de texturi.?

Leave a Reply to Raluca Cancel reply