Tortelloni cu sos bolognese

Dacă există un preparat culinar pe care l-aș mânca la orice oră din zi și din noapte, pastele cu sos bolognese sunt cap de listă. Astăzi o să vă prezint o rețetă rapidă și la fel de gustoasă ca și cea originală, numai că timpul de preparare este mult mai scurt.

Ingrediente

  • 2 pungi de tortelloni umpluți cu ricota și parmezan
  • 500 gr carne tocată de vită
  • 1 ardei roșu
  • 1 lingură de țelină dată pe răzătoarea mică
  • 2 cepe albe
  • o conservă de roșii pasate
  • busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • parmezan
  • boia de ardei
  • sare
  • piper

 

Pentru început tocăm toate legumele enumerate mai sus, apoi într-o tigaie cu ulei încins adăugam ceapă și usturoiul, și le călim pentru aproximativ 5 minute.

După cele 5 minute punem și carnea tocată, lingura de țelină (dată pe răzătoarea mică), sarea, piperul, boiaua și busuiocul. Lăsăm amestecul pe foc pentru aproximativ 20 minute, timp în care putem să fierbem pastele (acestea se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj).

Puteți să folosiți orice fel de paste preferați, eu de data aceasta am folosit tortelloni proaspeți umpluți cu un amestec de brânzeturi.

După ce au trecut cele 20 minute, eu am adăugat un amestec de roșii, ardei și usturoi preparat de bunica mea, însă puteți folosi fără probleme o conservă de roșii pasate. Amestecul obținut se fierbe pentru 15 minute, apoi adăugăm pastele și oprim focul.

Eu am preparat și rețeta originală cu sos bolognese, însă nu am mereu timp să o gătesc, așa că această rețetă este una la fel de gustoasă, dar puțin mai rapidă.

Sper că v-am fost de folos!

Voi ce preparat cu paste preferați?

 

3 Replies to “Tortelloni cu sos bolognese”

  1. […] vă panicați, deoarece este un preparat ușor de realizat, numai că necesită puțin mai mult timp. Sosul bolognese este același ca în rețeta anterioară de […]

  2. Mi-ai facut o pofta de paste cu aceasta reteta!

    1. Mă bucur să aud asta! Este o rețetă delicioasă!

Lasă un răspuns