Calamari cu ghimbir și vin rose

Pentru azi am ales să vă prezint rețeta mea preferată cu calamari. Aceasta este una simplă, rapidă și extrem de delicioasă.

Ingrediente:

  • 3 calamari proaspeți
  • roșii cherry
  • busuioc
  • o linguriță rasă de ghimbir
  • condiment Verdețuri de Provance
  • 100ml vin rose
  • lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pentru început trebuie să curățăm calamarii, acest lucru implică scoaterea interiorului acestora, a ochilor și a ciocului. Apoi într-o tigaie punem puțin ulei de măsline.

Până se încălzește uleiul, asezonăm calamarii cu sare, piper și condimentele de Provance (puteți să folosiți orice condimente vă plac, eu le folosesc foarte des mixul de verdețuri de la Fuchs).

Cu o scobitoare unim tentaculele cu umbrela calamarului, apoi îi sotăm pentru 5 minute împreună cu lingurița de ghimbir. După ce calamarii au prins acea nuanță roz-roșiatică, adăugăm vinul și roșile cherry tăiate în jumătăți. Lăsăm la foc mediu pentru 10 minute.

Pe deasupra aleg mereu să adaug puțină zeamă de lămâie și câteva frunze de busuioc proaspăt.

Sper că v-a plăcut această rețetă!

Voi ce fructe de mare preferați?

6 Replies to “Calamari cu ghimbir și vin rose”

  1. Ce bine arată! ?

  2. Imi plac mult retetele tale. Arata foarte frumos si apetisant.

  3. Soțul meu este mare fan calamari, mie îmi place doar să îi pozez!

    1. Si eu sunt fan! Ii ador!

Lasă un răspuns