Tarta rustica cu mere

Acum că toamna și-a intrat în drepturi, zic să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert rapid, delicios și aromat! Este vorba despre o tarta rustica cu mere, perfectă pentru zilele mohorâte de afară.

Ingrediente:

  • aluat pentru tartă,
  • 6-8 mere,
  • 1 lingură de zahăr muscavado (sau brun),
  • 1 linguriță de scorțișoară,
  • 1 lingură de amidon de porumb,
  • zeama de la o jumătate de lămâie,
  • 1 linguriță de esență de vanilie,
  • fulgi de migdale,
  • 1 lingură miere (sau sirop de arțar).

Pentru început ne ocupăm de aluatul pentru tartă. Rețeta pentru acest tip de aluat se găsește deja pe blog, doar că vă recomand să mai adăugați o linguriță de zahăr. Eu folosesc de mai bine de 2 ani această rețetă și mereu am fost mulțumită. 

După ce aluatul este gata, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm să se odihnească la frigider pentru 15-20 de minute. Între timp ne ocupăm de mere.

Le tăiem după preferință, chiar nu contează foarte mult acest aspect. Eu am preferat să le tai în feliuțe ca să le pot așeza mai frumos, însă merg de minune și în cubulețe. Ca să păstrez aspectul rustic, am preferat să las coaja merelor, însă voi puteți să le curățați. După ce terminăm de tăiat merele, le punem într-un castron încăpător și adăugăm zahărul, amidonul, scorțișoara, zeama de lămâie și esența de vanilie. Amestecăm toate ingredientele și umplutura pentru tartă este gata!

Nu ne rămâne decât să întindem aluatul pentru tartă, să înțepăm cu furculița baza acestuia, să așezăm frumos merele aromate și să presărăm câțiva fulgi de migdale. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 40-50 de minute. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm.

După ce este gata, ne folosim de o pensulă și o ungem cu puțină miere sau sirop de arțar, apoi o servim cu puțină înghețată (sau simplă)! 

Puteți să folosiți și alte fructe de toamnă, perele merg de minune! Dacă adăugați și câteva nuci, deja o să fie un curcubeu pe cerul gurii. 

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Care este prăjitura voastră preferată în zilele răcoroase de toamnă?

24 Replies to “Tarta rustica cu mere”

  1. Mereu am avut impresia ca este greu sa prepari dulce, dar tu imi demonstrezi ca nu este deloc așa.
    Dacă urmez rețeta, sigur o să-mi iasă și mie la fel de bun.

    1. Mă bucur să aud asta!

  2. Arata senzational tarta. O sa o gatesc si eu. Pupici

    1. Spor la bucătărit! Te pup!

  3. Super tarta!! Eu calesc de obicei merele , dar cred ca isi pastreaza mai bine textura asa cum ai facut tu.

    1. De fel eu nu le călesc, de aceea pun amidon să absoarbă excesul de lichid.

  4. Raluuu ce bine arata! Te puup!

    1. Merci! Te pup și eu!

  5. Raluca draga….arata senzational, la fel ca toate bunatatile pe care le prepari, de gust nu mai incape vorba, cred ca este delicioasa.

    1. Mulțumesc frumos, Oana!

  6. Vai cat de bine arata. Imi place ca are putin zahar. Inlocuiesc scortisora ( sunt alergica ) si incerc si eu reteta. Arata mult prea bine.

    1. Dacă merele sunt dulci, poți să omiți zahărul.

  7. Iubesc toate prăjiturile cu mere, însă recunosc ca nu prea le fac fiindcă mi se pare ca e mult de lucru. Rețele tale ma inspira mereu și ma fac să-mi doresc sa petrec mai mult timp în bucătărie ?

    1. Sper să îți fie de ajutor! :*

  8. Reteta ta a picat la fix pentru ca am foarte multe mere din livada soacrei, de abia astept sa o incerc.

    1. Mă bucur tare mult!

  9. Am vrut să prepar și eu această tartă, însă mi-a fost lene să fac aluatul, așa că am încropit o plăcintă de mere cu foi cumpărate din comerț. 😀

    1. Merge și așa! :))

  10. Ador prajiturile cu mere, in orice forma. Neaparat voi incerca si eu reteta ta.

    1. Sper să-ți placă!

  11. Yum!! Arata absolut delicios. O sa vreau sa fac si eu o tarta de mere. Imi plac prajiturile cu mere. ^_^

    1. Mă bucur! sigur o să-ți placă!

  12. Desi nu sunt neaparat un fan al produselor ce contin mere, tarta ta arata intr-un mare fel… si vai vai ce ma mai ispitesti cu ea

    1. Poți să încerci și cu alte fructe.

Leave a Reply to Cosmina Cancel reply