Shakshuka

V-am promis de foarte mult timp această „rețetă”, așa că astăzi mă țin de cuvânt și o să o împărtățesc și cu voi. Am pus cuvântul rețetă în ghilimele, deoarece eu am modificat varianta originală de shakshuka după gustul meu.

În principiu, ingredientele sunt similare, însă eu am înlocuit condimentele și am adăugat un ingredient secret: sweet chilli sauce! Zic să nu mă mai lungesc cu introducerea și să vă prezint varianta mea de ouă „turcești” (așa le ziceam eu când eram micuță).

Ingrediente:

  • 4 ouă,
  • 500gr roșii cubulețe (proaspete sau la conservă),
  • 1 lingură de ajvar (opțional),
  • 1 lingură de sweet chilli sauce,
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
  • 1 ardei kapia mare,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 linguriță de usturoi granulat,
  • 1 linguriță de boia dulce, 
  • 1 linguriță de mărar uscat,
  • 1 linguriță de oregano,
  • telemea / brânză feta,
  • verdeață proaspătă,
  • sare, 
  • piper.

Într-o tigaie încăpătoare călim ceapa și ardeiul kapia tăiate juliene pentru aproximativ 5-10 minute sau până se înmoaie. Atunci când legumele sunt gata, adăugăm roșiile cubulețe și toate condimentele de mai sus, inclusiv sarea și piperul. 

Lăsăm sosul de roșii să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute sau până se îngroașă, apoi adăugăm sweet chilli sauce și pasta de ajvar. Nu ne rămâne decât să facem 4 găurele în sos și să adăugăm cu grijă ouăle. Punem tigaia din nou pe foc mic și acoperim cu un capac și lăsăm ouăle să se facă. Puteți să le bagați și la cuptor, depinde de preferințele fiecăruia.

Nouă ne plac ouăle cu gălbenușul moale, deci cam în 5 minute sunt gata. După ce s-au făcut ouăle, luăm tigaia de pe foc, presărăm telemea proaspătă și verdeață, și gata!

În această rețetă puteți să jonglați foarte ușor cu ingredientele, de exemplu puteți să adăugați bacon, ciuperci, orice vă place!

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Voi ați preparat până acum shakshuka?

40 Replies to “Shakshuka”

  1. De pe insta vin si de abia astept sa fac ouale astea!!!!

    1. Foarte interesanta rețeta!! Chiar voi încerca și eu!

      1. Sper să îți placă!

    2. Mă bucur să aud asta!

  2. Arata super bine si mi se pare un mod inedit de a gati ouale , mai ales ca sunt preferatele mele. O sa fac reteta ta imediat. Te sarut!

    1. Spor la treabă! Vă pup!

  3. În weekend trebuie să le încerc și eu. Arată genial!

    1. Merci! Spor la bucătărit!

  4. Arata foarte bine. Le incerc si eu si sper sa imi iasa la fel de aratoase ca ale tale

    1. Sigur o sa îți iasă!

  5. Fix acum am terminat sa ne lingem pe bot, si eu si copilu!!!! Minunata reteta si se face imediat. Eu am pus pasta de ardei de casa facuta de mine in loc de ajvar , dar zic eu ca merge. Ne-a placut MAXIM!!

    1. Vai ce mă bucur! Sigur, merge orice pastă, ba chiar poți să o omiți. 🙂

  6. Buna Raluca,
    Le-am facut la pranz si au fost delicioase. Chiar mi-au placut si sa le mai fac.
    Zici ca merg si cu bacon?

    Seara frumoasa!!

    1. Bunaa!
      Mă bucur că ți-au plăcut! Sigur, merg și cu bacon.

      Zi frumoasă! :*

  7. Ca de obicei ne preezinti numai bunataturi!!!

  8. Si eu obisnuiesc sa fac aceasta reteta (un pic diferita) dar chiar este cea mai buna reteta!

    1. Super! Este foarte bună!

  9. E prima oara cand aud de reteta asta, dar combinatia de ingrediente e yammy. E de incercat.

    1. Merită să o încerci!

  10. Am tot zis sa fac pentru ca gasisem undeva o reteta si arata bine dar nu stiu din ce motiv, n am mai facut.

    1. Merită să o încerci!

  11. Am facut reteta in dimineata asta si chiar este minunata. Nu m-as fi gandit vreodata la combinatia asta fantastica. Mersi!

    1. Mă bucur tare mult! Cu drag!

  12. Superbe poze , superba reteta!!

  13. Monica Ilaria says: Reply

    Maine de dimineata o sa fac si eu aceste oua, noi suntem mari amatori si tot cautam retete delicioase cu oua.

    1. Aștept feedback, dar sigur o să vă placă!

  14. O idee foarte buna de mic dejun satios si sanatos, ii voi pregati si sotului meu in weekend.

    1. Mă bucur să aud asta! Sigur o îi placă!

  15. Iulia Constantin says: Reply

    Am gatit ouale pentru cine si au fost un real succes!!! Toata lumea a mancat pe nerasuflate. Iti multumesc pentru retetele minunate!

    1. Cu mult drag și ma bucur tare mult că v-au plăcut!

  16. Duminica le fac si eu la brunch. Multumesc pentru retetaaa

    1. Cu mult drag! Spor la bucătărit!

  17. Le-am gatit de dimineata si ce sa vezi? Au mai cerut ai mei o portie. :)))
    Reteta este un succes. Iti multumim cu totii!

    1. Mă bucur din suflet că v-au plăcut! Cu mult drag!

  18. Leonora Pataichin says: Reply

    Maine le fac si eu. Sigur sunt mega gustoase!

    1. Spor la bucătărit! Da, sunt delicioase!

  19. Ajvar nu stiu ce este. Am auzit de aceatsa reteta in ultul sezon MasterChef si chiar imi doresc s-o incerc si eu

    1. Ajvarul este o pasta de ardei. 🙂

Leave a Reply