Rulouri cu scortisoara / Cinnamon rolls

Nimic nu se compară cu o cană de cafea acompaniată de un rulou delicios cu scorțișoară, cel puțin așa se întâmplă în cazul meu mai ales în sezonul rece. Am încercat să adaptez rețeta și să folosesc miere și sirop de arțar în loc de zahăr, iar rezultatul a fost minunat. Din cantitățile de mai jos obțineți cu brio 9 rulouri grăsunele, poate chiar 12 dacă sunt mai mititele.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500gr făină;
  • 200-220ml lapte călduț;
  • 1 lingură de miere;
  • 60gr unt topit;
  • 10gr drojdie uscată;
  • 2 ouă la temperatura camerei;
  • 1 linguriță de extract de vanilie;
  • 1 praf de sare;
  • 1 gălbenuș pentru uns.

Pentru umplutură:

  • 150gr unt gras la temperatura camerei;
  • 2 linguri de miere;
  • 50gr de miez de nucă;
  • 1 lingură de sirop de arțar;
  • 1 lingură de scorțișoară.

Pentru început cernem făina și o amestecăm cu drojdia și cu praful de sare. Apoi adăugăm cele 2 ouă, mierea, extractul de vanilie și untul topit și răcit și amestecăm ușor. Peste acest aluat turnăm laptele călduț puțin câte puțin și începem să frământăm pentru aproximativ 10 minute sau până acesta devine moale și nelipicios. Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit pentru 1 oră.

Între timp ne ocupăm de umplutură. Într-un bol amestecăm untul gras la temperatura camerei cu mierea, miezul de nucă, siropul de arțar și scorțișoara. Vom obține o cremă densă cu iz de toamnă.

După ce aluatul a crescut, presărăm făină pe blatul de lucru și întindem cu grijă aluatul cu ajutorul unui sucitor în formă de dreptunghi (grosimea acestuia trebuie să fie cam de jumătate de cm). Peste aluat întindem uniform umplutura și rulăm cât mai bine. Ungem marginea cu puțină apă, ca să sigilăm ruloul. 

Ca și o recomandare, ar fi să băgați ruloul la frigider pentru 15 – 20 de minute, astfel încât atunci când îl porționăm să își păstreze cât mai bine forma. Ungem rulourile cu un amestec din lapte și un gălbenuș de ou și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30 de minute. În majoritatea rețetelor am observat că rulourile se mai lasă să dospească după ce sunt porționate, însă eu am omis acest pas.

Aceste rulouri sunt perfecte alături de o cană de ciocolată caldă sau de cafea. De asemenea, puteți să îmbunătățiți umplutura cu fulgi de ciocolată.

PS: Este foarte important ca ingredientele să fie la temperatura camerei!

Sper că v-am fost de ajutor cu acest articol!

Vouă vă plac rulourile cu scorțișoară?

42 Replies to “Rulouri cu scortisoara / Cinnamon rolls”

  1. Ca de obicei un preparat apetisant! O sa fac si eu rulourile cu piticul meu. Multumesc pentru reteta

    1. Cu mult drag! Spor la bucătărit!

  2. Vai cat de mult imi plac si nu stiam ca se fac asa usor. Sambata ma pun pe treaba. Te pup

    1. Gabriela-Alexandra Andrei says: Reply

      Ador rulourile cu scorțișoară, sunt preferatele mele toamna și iarna alături de o cana de ceai sau de lapte!

      1. Și eu le ador! Sunt delicioase!

    2. Super! Te pup și eu!

  3. Yum Yum…. miroase a Craciun

  4. Cât de bine arată, felicitări! Am salvat rețeta, o sa fac de Crăciun, cred ca o sa miroase numai a scorțișoară in casă.?

    1. Merci frumos! Da, miroase a sărbătoare! :*

  5. Daca imi plac? Le-as manca si cu ochii fiindca eu ador scortisoara.

    1. Golumbu Raluca says: Reply

      Pare o rețetă delicioasa, mai ales ca scorțișoara este preferata mea. Și nu știu de ce, dar aceasta rețetă mi se pare potrivită pentru Crăciun.

      1. Da, este perfectă pentru Crăciun.

    2. Mă bucur să aud asta!

  6. Eu nu sunt fan scortisoara, insa rulourile tale arata asa de bine incat le-as incerca, chiar daca nu o agreez! 😀

    1. Poți să o înlocuiești cu nutella sau cu dulceață!

  7. Vaai astea sunt pentru mine, eu ador scortisoara, cat mai multa, la mine sa fie.

    1. Mă bucur să aud asta!

  8. Trebuie sa fac și eu neapărat. Arată delicios.

    1. Merită să le încerci!

  9. Imi plac toate prajiturile, bauturile care contin scortisoara. Ea imi aduce aminte ca vine iarna cu zapada si multe sarbatori minunate.

    1. Mă bucur să aud asta!

  10. Timmy. Ce bine arata. Clar că o să încerc și eu

    1. Spor la bucătărit!

  11. WOW! Arata minunat totul!
    As manca asa ceva zilnic! Bine, sa le faca altcineva… Nu-ti deschizi o cofetarie, ceva!? :*

    Felicitări pentru prezentare și reteta!!!

    1. Mulțumesc frumos! Momentan ar fi puțin mai dificil, dar nu se știe niciodată! :*

  12. Mie imi plac cu scortisoara, sotului ii fac cu nuca multă, dar deasupra eu pun glazura de cremă de brânză și unt, sunt delicioase.

    1. Delicioasă combinație!

  13. Ioana Margineanu says: Reply

    Arata mai bine decat la cea mai tare cofetarie din oras. Imi dai curaj sa ma apuc si eu.

    1. Ce drăguță ești! Mulțumesc frumos!
      Merită să încerci, chiar nu ai nevoie de cine știe ce îndemânare!

  14. Yuum! Cat de bine arata! Imi plac rulourile insa cu scortisoara inca nu am incercat.

    1. Trebuie să le încerci! Sunt tare gustoase!

  15. La altuaturi nu ma prea pricep. insa mi-ai facut o pofta de parca m=as incumeta si eu

    1. Nu se prepară greu, merită măcar să încerci.

  16. Nu prea îndrăgesc scorțișoara, însă aș fi tentată să-ți gust rulorile. Arată atât de perfect! ?
    Cât despre poze, par a fi decupate dintr-o revistă!
    Superb totul! ?

  17. Arata minunat si par si tare usor de facut. Neaparat trebuie sa le incerc, mai ales ca ne place scortisoara.

    1. Sper să le încerci!

  18. U la la ce de bunătăți aici la tine!!! Normal că îmi plac rulourile cu scorțișoară și sunt perfecte pentru sezonul toamnă-iarnă. Adică atunci prefer eu sa le consum. Merg bine cu vin fiert…. Mersi că mi-ai amintit de ele.

    1. Cu drag! Mă bucur că-ți plac!

  19. Imi plac rulourile cu scortisoara doar ca din pacate eu nu am facut niciodata acasa. Merita sa incerc si eu reteta

    1. Chiar merită, nu este complicată.

Leave a Reply