Prepararea blatului pentru pizza

Multe persoane m-au rugat să le spun cum fac blatul perfect pentru pizza, așa că astăzi o să vă prezint cea mai banală, simplă și rapidă rețetă de pe acest blog. Sinceră să fiu, eu îl fac după ochi, dar de data aceasta m-am străduit să găsesc cantitățile ideale de ingrediente.

Ingrediente:

  • 500gr de făină albă;
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • 1 plic de drojdie uscată;
  • aproximativ 250 ml de apă călduță;
  • un praf de sare.

Tot ce ne trebuie este un bol încăpător, în care vom amesteca ingredientele de mai sus. Punem făina, sarea și drojdia și le amestecăm, timp în care trebuie să avem pregătită apa calduță.

Peste ingredientele solide vom pune uleiul de măsline și apa călduță puțin câte puțin. Vă sfătuiesc să puneți apa treptat, deoarece cantitatea de mai sus poate să fie prea multă sau prea puțină.

După ce se formează bila de aluat, pur și simplu o frământați pentru aproximativ 10 minute. Apoi o puneți într-un bol curat, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la dospit pentru aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.

După ce o să faceți acest blat de mai multe ori, o să observați că totul vine de la sine, nu trebuie să fiți atenți la gramaj, deoarece puteți jongla cu făina și apa până obțineți consitența dorită.

            Din acest aluat o să obțineți 2 pizza cu diametrul de 30 de cm. Pentru a forma blaturile pentru pizza, împărțiți aluatul în 2 bile egale și vă folosiți de mâini pentru a le întinde. Nu vă recomand sucitorul, deoarece aluatul nu va fi la fel de aerat.

            După acești pași, nu vă rămâne decât să puneți pe blat ingredientele voastre preferate. Eu sunt înnebunită după pizza Margherita și cea cu salam chorizo, dar puteți să puneți orice aveți în frigider. Pizza se bagă în cuptorul preîncălzit la 200C pentru aproximativ 10-15 de minute.

Ps: Busuiocul proaspăt face diferența! Eu pun pe pizza și uscat și proaspăt.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Care este felul vostru preferat de pizza?

51 Replies to “Prepararea blatului pentru pizza”

  1. deci chiar ma gandeam ca as manca pizza acum. foarte utila reteta ta, doar ca acum nu am niciun fel de ingredient in casa:))

    1. Fuga până la magazin sau dai comandă!??

  2. Chiar nu stiam cum sa fac blatul pentru pizza. Ce-i drept mi-e mai simplu sa o comand decat sa o fac, dar de ceva timp vreau sa incerc si eu diverse combinatii. Am sa incerc si eu reteta aceasta de blat pizza.

    1. Garantat o să-ți iasă! Se face așa ușor, de o să faci numai pizza în casă.☺️

  3. Quatro Stagioni și un pic de sos e perfect pt mine. Dacă mai are și blatul ăsta cu ulei de măsline sub ea,…

    1. Și mie îmi place Quattro Stagioni! Blatul este chiar divin.

    2. Quattro* 😀

  4. Vai! Mi s-a făcut o foame… instant. Vreau să încerc și eu blatul ăsta, mersi de rețetă.

    1. Cu multă plăcere! Sper să îți placă.?

  5. Busuiocul, daaa, este esential pentru o pizza buna. Ai incercat blat din faina de cocos? Delicious!

    1. Sinceră să fiu, am folosit-o doar la prăjituri. Chiar mi-ai dat o idee super.?

  6. Multumim pentru reteta, sunt fan pizza

    1. Cu mare drag!☺️

  7. Soțul meu are o rețetă de pizza foarte bună, de când cu malaxorul care frământă bine aluatul, pizza este si mai gustoasa.

    1. Eu sunt puțin mai old school, prefer să fac unele chestii tradițional.☺️

  8. Sa stii ca mi e de folos, avand in vedere ca in ultimul timp am fost adepta gatitului.

    1. Mă bucur să aud asta!

  9. Eu fac pizza de om lenes. Amestec toate ingredientele, pun oua, un pic de faina si pun in tava!

    1. Nu am mai auzit de acest gen de pizza, dar dacă ți-e îți place, este tot ce contează.

  10. WOW!!!
    Pizza!!! Ador PIZZA! Reteta ta este deosebita! Si eu folosesc busuioc foarte mult la mancare- mai ales la paste! Am sa incerc si la pizza! Multumesc pentru sfaturi!

    1. Busuiocul proaspăt este ingredientul de bază, îl folosesc într-o mulțime de preparate. ☺️

  11. Pizza este viata mea :)) vorba aia… iubesc pizza si as manca de 3 ori pe zi cel putin

    1. Cunosc sentimentul!?? Și eu o prepar destul de des.☺️

  12. Arata atat de apetisant …. n-am mai fact de multa vreme pizza in casa. Am zis poate mai scap si eu de cateva kilograme 🙂

    1. Mâncată cumpătat nu îngrașă și până la urma merităm să ne delectăm papilele gustative din când în când.☺️

  13. Asa il fac si eu, dar vorba ta, pun ingredientele din ochi. Si iese mereu o pizza de vis!

    1. Așa este! Și eu fac multe rețete.

  14. Eu de obicei aleg pizza casei ca sa pot manca de fiecare data o alta pizza. Daca o fac acasa, cumpar blatul gata facut.

    1. Eu cumpăr doar aluatul de foietaj!?

  15. Pizza este preferata mea si evident a copiilor. Trebuie sa incerc si eu reteta asta speciala a ta

    1. Specială nu cred că este, însă tradițională da! O să-ți placă.

  16. Albu Steluta Georgiana says: Reply

    Si noua ne place pizza. Insa blatul prefer sa-l fac la masina de facut paine pentru ca la categoria “framantat” nu stau prea bine:P

    1. Eu oricum îl frământ maxim 15 minute, deci e ușor. Nu am o mașină de pâine.

  17. Pizza este felul nostru de mancare preferat. Iubesc faptul ca poti opta pentru atat de multe optiuni. Chiar voi incerca varianta ta. Multumim pentru reteta!

    1. Sper să vă placă! Cu mare drag!☺️

  18. Princess, mi-ai făcut o mega poftă de pizza. Știi că încă sunt la dietă, nu? :))

    1. Nu s-a mai terminat..mama ei de diată!?

  19. Pentru mine toate blaturile de pizza sunt perfecte atata vreme cat sunt pufoase.

  20. Catalina Coman says: Reply

    Asa o.pofta de pizza mi s-a facut. 😀

    1. Mă bucur să aud asta!☺️

  21. Eu pun uleiul la final, iar bolul unde las aluatul sa creasca il ung cu ulei inainte. De asemenea, dupa ce intind aluatul, mai las un pic sa creasca inainte sa pun ingredientele.
    Uite o idee: incearca sa pui si lapte in cantitatea de apa 😉

    1. Am încercat și varianta cu lapte, însă tot cea trafițională cu apă îmi place mai mult!☺️

  22. Mie imi place pizza vegetariana si am incercat de cateva ori sa prepar baltul din faina integrala, insa a fost un esec. Mi-ai facut pofta de pizza!

    1. Secretul este să pui și făina albă, deoarece cea integrală este mult prea grea.

  23. Imi place pizza quatro formaggi, dar n-am incercat-o acasa, am facut decat paste quatro formaggi.

    1. Se face ușor, merită să încerci.☺️

  24. Noua ne place pizza cu de toate. O sa incerc si reteta ta de blat. Eu o faceam cu drojdie proaspata si creste cam tare.

    1. Eu o prefer e cea uscată, este perfectă pentru orice tip de aluat.

  25. Asa pregatesc si eu aluatul pentru pizza si imi place mult.

    1. Mă bucur să aud asta!

Leave a Reply to Raluca Cancel reply