Kimchi Udon Noodles Stir Fry / Taitei Udon cu Varza Kimchi si Pui

Dacă mă urmăriți de mai mult timp, sigur v-ați dat seama că ador mâncarea asiatică. Aromele puternice, combinațiile exotice și savoarea preparatelor asiatice sunt ceva de vis! Astăzi mi-am propus să vă prezint o rețetă simplă, rapidă și delicioasă: kimchi udon noodles stir fry!

Ingrediente (4 porții):

  • 1 piept de pui tăiat cubulețe,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei kapia,
  • 1 praz mic,
  • 2 legături de ceapă verde,
  • 400gr tăiței udon (2 pachete),
  • 200gr varză kimchi,
  • 3 linguri de ulei vegetal.

Pentru sos:

  • 2 linguri de sos de soia,
  • 3 linguri de sweet chilli sauce,
  • 1 linguriță de oțet de orez,
  • 1 lingură de ulei de susan.

Pentru servire:

  • 1 ou fiert moale (prăjit, poșat),
  • varză kimchi,
  • ceapă verde.

Într-o tigaie de tip wok (puteți să folosiți și o tigaie normală, doar să fie destul de încăpătoare) adăugăm uleiul vegetal și sotăm pe foc mediu cubulețele de pui până devin aurii. Cât timp se gătește puiul, tocăm morcovul și ardeiul julienne, iar prazul și ceapa verde rondele. După ce puiul se rumenește ușor, adăugăm toate legumele și mai sotăm pentru 5 minute. 

Legumele trebuie să se înmoaie ușor, dar în același timp să rămână crocante. Peste amestecul de pui și legume adăugăm varza kimchi tăiată în bucățele și mai lăsăm pe foc 5 minute. Între timp fierbem tăițeii udon conform instrucțiunilor de pe ambalaj și pregătim sosul. 

Sosul se face imediat, trebuie doar să amestecăm sosul de soia, sweet chilli sauce, oțetul de orez și uleiul de susan și gata! 

Peste amestecul de pui, legume și varză kimchi turnăm sosul și mai ținem pe foc 2 minute, cât să se îmbine aromele. Nu ne rămâne decât să adăugăm și tăițeii udon fierți și mai sotăm totul 1 minut.

Nouă ne place să servim acest preparat alături de un ou (fiert, poșat sau prăjit), ceapă verde proaspătă și varză kimchi. 

Varza kimchi se găsește în mai toate magazinele cu specific korean. Dacă nu o găsiți, nu este o problemă, preparatul iese la fel de delicios și fără ea. Totuși, dacă aveți ocazia, vă recomand să gustați acest tip de varză. 

            Dacă vă place mâncarea mai picantă, puteți să adăugați fulgi de chilli și sos korean iute. 

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă place mâncarea asiatică?

30 Replies to “Kimchi Udon Noodles Stir Fry / Taitei Udon cu Varza Kimchi si Pui”

  1. Eu ador mancarea asiatica si o mananc ori de cate ori gasesc un restaurant sau un track cu mancare asiatica. Acasa nu prea o prepar, deoarece nu am ingredientele(doar cand e saptamana asiatica la Lidl).

    1. Stan Bianca says: Reply

      Eu nu am încercat până acum mâncarea asiatica dar rețetă pare delicioasă mai ales ca ador mâncărurile picante

      1. Sper să-ți placă!

    2. Merită să o prepari și acasă!

  2. Asteptam reteta asta cu sufletu la gura si varza din aia mi-am luat. Asta-seara ma pun pe treaba!! Multumesc pentru reteta!!

    1. Mă bucur să aud asta! Cu drag!

  3. Arata demential! O sa ma incumet si eu sa o fac si o sa pun si sos iute korean, am in frigider. :))))

    1. Spor la bucătărit!

  4. Ador mancarea asiatica, mi ar placea sa mi fac si eu acest preparat

    1. Merită să o încerci!

  5. Adela Elena says: Reply

    Am fost si eu la magazinul korean de care ne-ai spus pe instagram. Mi-am facut stoc pentru jumatate de an. O sa fac si reteta asta ca deja balesc pe tastatura.

    1. Yuum cât de bine arată! ??Trebuie să încerc și eu rețeta?

      1. Moisei Maria says: Reply

        CE BINE ARATĂ.. CRED CA AM SA O INCERC SI EU

        1. Spor la bucătărit!

    2. Mă bucur să aud asta!

  6. Cerasela Ionescu says: Reply

    Ne prezinti numai retete deosebite, ma bucur din suflet ca te-am descoperit fata draga!
    Datorita tie am experimentat mai mult in bucatarie si ma bucur ca am facut alegerea asta.
    Te sarut

    1. Mulțumesc frumos! Vă pup și eu!

  7. Chiar trebuie sa fac zilele astea, am musafiri in concediu si stau la mine, mereu mi se pare ca sunt in pana de idei cu masa!

    1. Mă bucur să aud asta!

  8. Intr-un an am facut si eu la rugamintile fetei varza kimchi, dar am mancat-o mai mult simpla si mai putin ca o garnitura.

    1. Se poate consuma oricum, este delicioasă!

  9. Interesant. Nu pot sa spun ca ma dau în vânt după mâncarea asiatica, însă cred ca o sa încerc rețeta ta. Arata foarte bine.

  10. Si mie imi place tare mancarea asiatica, asa ca voi incerca reteta ta, cu siguranta.

    1. Sper să vă placă!

  11. Diana Anemona says: Reply

    Trebuie sa iti spun ca reteta asta este de milioneee! Ne-am lins pe bot toti 4 si am savurat-o din plin. Iti multumim din suflet!!

    1. Vai ce mă bucur! Cu mult, mult drag!

  12. Varza kimchi este foarte iute?

    1. Cred că depinde, aceasta pe care o iau eu de obicei este ușor picantă. Din păcate nu știu să îți zic brandul că este scris în coreeană. Dă-mi un mesaj pe insta sau pe facebook și îți fac poză la ambalaj.

Leave a Reply to Raluca Cancel reply