Supa crema de dovleac

Așa cum v-am promis pe instagram, astăzi vreau să vă prezint o rețetă rapidă, sănătoasă și cât se poate de potrivită pentru zilele răcoroase de toamnă. Este vorba de o supă cremoasă, consistentă și delicioasă de dovleac.

Ingrediente:

  • 1kg de dovleac tocat bucăți;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac mic;
  • 2 cepe;
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • 1 cub de supă organic (opțional);
  • 200ml de smântână lichidă;
  • 1 lingură de boia dulce;
  • piper;
  • sare.

Într-o oală încăpătoare sotăm ceapa pentru aproximativ 5 minute până se înmoaie. Adăugăm cubulețele de păstârnac, morcov și dovleac și condimentăm cu sare, piper și boia dulce și mai sotăm un minut. Adăugam și supa făcută cu ajutorul unui cub organic (aproximativ 1,5 litri de apă fiartă amestecată cu un cub de supă organic). Vă recomand să folosiți unul cu ingrediente curate, dacă nu aveți mai bine puneți apă.

Fierbem supa pe foc mediu până când legumele sunt gătite în totalitate, durează aproximativ 30 de minute. După ce este gata, o lăsăm să se răcorească puțin, apoi adăugăm smântâna lichidă și o mixăm cu ajutorul unui blender. În funcție de cât de lichidă vreți să fie supa, mai adăugați apă.

Această supă poate fi servită cu o porție generoasă de crutoane proaspăt coapte.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă place supa crema de dovleac?

36 Replies to “Supa crema de dovleac”

  1. Vai ce bine arata. E perfect pt toamna!

    1. Daa, chiar e perfectă!

  2. De cand asteptam reteta ta de supa crema, o fac si eu maine. Multumesc pentru retetaa!

    1. Super! Cu mult drag!

  3. Nu am încercat pănă acum supa cremă de dovleac dar arată apetisant!

    1. Merită să o încerci, este delicioasă!

      1. Ce bine arată, chiar sunt curioasă ce gust are ?

        1. Este foarte delicioasă! ?

  4. Mie nu-mi place dovleacul nici macar in placinta. imi place doar sa-l sculptez de Halloween, al meu in schimb adora supa de dovleci si o mananca aproape saptamanal.

    1. Acum fiecare cu gusturile lui. 🙂

      1. Cu siguranță voi încerca și eu aceasta rețetă!

        1. Mă bucur să aud asta! 🙂

  5. Raluca Ionela says: Reply

    Mi-am salvat reteta si o fac diseara. Am un dovleac taman bun pentru supa. Iti multumesc pentru reteta si ma bucur ca te-am descoperit.

    1. Ce bine! Cu mult drag!

  6. Nu mananc super crema foarte des si nici nu am incercat sa fac de dovleac. Dar recunosc ca arata genial de bine!

    1. Poate o încerci! 🙂

  7. Foarte bine arată. O voi încerca și eu.

    1. Mă bucur să aud asta!

  8. Nu am facut pana acum, dar pot incerca, poate le place copiilor. Personal urasc dovleacul, dar sotului ii place. Poate le copiii il vor adora.

    1. Sigur, depinde de gusturile fiecăruia dintre noi! 🙂

  9. Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta. Pana acum am incercat prea putine supe creme!

    1. Sunt foarte delicioase și sănătoase, deci chiar merită să le încerci. 🙂

  10. Nu am mancat niciodata, dar pare tare yummy

    1. Merită să o încerci!

      1. Imi place supa crema, deși eu nu ma înțeleg bine cu dovleacul. Supa arata delicios.

  11. Mie nu imi place dovleacul simplu, dar in supa nu l-am incercat pana acum.

    1. Este o combinație interesantă, însă trebuie să îți placă dovleacul.

  12. Iubesc supele creme doar ca pe aceasta nu am incercat-o. Cred ca nu pot eu sa asociez dovleacul cu ceva gen supa. Cred ca ar trebui sa incerc

    1. Este o combinație delicioasă, merită să o încerci!

  13. Nu exista toamna fara placinta cu dovleac si supa crema de dovleac! Este preferatul meu!

    1. Mă bucur tare mult să aud asta!

  14. Supa crema de dovleac chiar nu am incercat, de obicei dovleacul il mananc in placinta, multumim pentru reteta 🙂

  15. Nu am mancat pana acum o supa crema de dovleac, dar placintele imi plac, cred ca nu m-ar dezamagi nici asta, trebuei sa incerc si eu

    1. Cu siguranță trebuie să o încerci!

  16. Imi place supa crema, deși eu nu ma înțeleg bine cu dovleacul. Supa arata delicios.

Leave a Reply