Nimic nu se compară în zilele însorite de vară cu un desert delicios și răcoritor! Ei bine, azi vin în ajutorul vostru cu o rețetă gustoasă, rapidă și plină de fructe, că tot suntem în plin sezon.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 400ml smântână lichidă dulce;
- 200ml lapte gras;
- 2 linguri de miere;
- 10gr gelatină;
- 1 linguriță de apă de flori de portocal;
- coaja de la o jumătate de lămâie bio;
- 500gr zmeură;
- 200gr coacăze.
Pentru început, punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece. În tot acest timp, ne ocupăm de cremă. Într-o crăticioară încăpătoare punem la foc mic smântâna lichidă, laptele și coaja de lămâie și lăsăm să se încălzească fără să dea în clocot.
Când amestecul mai are puțin și dă în clocot îl luăm de pe foc și îl lăsăm să se răcorească pentru 5 minute, apoi punem gelatina hidratată, mierea și apa de flori de portocal și amestecăm bine. Înainte să turnăm crema în cupe, scoatem bucățile de lămâie.
Pentru a obține aspectul pe diagonală, folosim o tavă de brioșe și punem cupele înclinate. Nu ne rămâne decât să turnăm crema și să lăsăm să se răcească la frigider pentru aproximativ 3 ore.
În tot acest timp, preparăm sosul de fructe. Eu am folosit fructe proaspete și le-am mixat pur și simplu cu ajutorul unui blender, fără să adaug zahăr sau miere. Dacă aveți fructe congelate, puteți să le dați în clocot și să puneți puțină miere.
După ce crema s-a întărit, turnăm sosul de fructe și obținem un desert aspectuos, sănătos și absolut delicios.
Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!
Voi ce deserturi rapide și sănătoase preparați?
O prajitura de milioane!!! Musai sa o fac si eu. Te sarut scumpa mea!!
Vă pup și eu!
Pozele tale sunt fantastice , cum se vad fructele cu putina gheata deasupra. Superb!
Fac si eu reteta pentru baietelul meu , mereu ii place tot ce mananca si este facut dupa retetele tale.
Merci frumos! Mă bucur tare mult să aud asta!
Chiar am zmeura multa in gradina asa ca fac maine retetaa. Pot sa inlocuiesc cu altceva apa de flori de portocale?
Sigur, cu esență de vanilie sau cu orice altă esență.
Super poze! Super reteta! O gatesc si eu in weekend. Pot sa folosesc afine in loc de zmeura si coacaze??
Sigur că da. Poți să folosești cam ce fruct vrei tu.
Cat de bine arata. O sa incerc si eu sa fac desi sunt tare neindemanatica in bucatarie. Apropo, de unde pot sa iau apa de portocale?
Eu am luat din Auchan. O găsești la raionul cu preparate turcești.
A picat la fix reteta ta. Avem niste musafiri in weekend si sigur o sa ii impresionez cu acest preparat. Multumesc pentru reteta!
Cu mult drag! Spor la bucătărit!
Am facut desertul tau si a avut mare succes, este deva deosebit si pentru mine a fost usor de facut. Multumesc din nou!
Mă bucur tare mult! Cu drag!
Pot sa folosesc altceva in loc de apa de flori de portocale?
Sigur! Poți să folosești orice esență preferi tu.
Eu nu ma pricep deloc la preparat deserturi asa ca vara prefer inghetata insa acest desert arata senzational.
E ok si cu o inghetata. :))
Mmmm cum arată!!!
Sunt convinsă că este la fel de gustos cum arată!
Mulțumesc mult pentru rețetă, o voi face și eu!
Cu mult drag! Să ai spor!
Panna cotta nu am incercat niciodata sa fac acasa, dar in vacanta noastra in Italia, il savurez.
Merită să o faci acasa. Este delicioasă!
Am gatit panna cota ta cu gem de caise fara zahar si a fost o gustosenie. Zic a fost, ca nu mai avem deloc. :))
Super! Mă bucur tare mult să aud asta!
Am tot auzit de acest desert dar nu l am incercat, nu prea sunt eu cu deserturile.
Este foarte gustos. 🙂
Arata tare bine reteta ta! Si sunt convinsa ca este si delicioasa!
Da, este foarte gustoasă!
Arata absolut delicios. Desi e greu de crezut, nu am gustat niciodata panna cotta.
Mă bucur că-ți place!
Panna Cotta este unul dintre deserturile mele preferate. Il ador pur si simplu si imi place sa o servesc cu niste dulceata de fructe de padure sau ceva …
Da, este un desert fin și delicios.
Nepoata mea a infulecat aceasta budinca!!!! Tare ma bucur ca te-am descoperit , fata draga!!!
Mă bucur foarte mult să aud asta!