Omuleții de la Vegis.ro m-au provocat să vin în ajutorul vostru cu 3 idei pentru un pranz sanatos, așa că m-am pus pe treabă și am câteva sugestii delicioase și rapide pentru voi.
?Supă cremă de ciuperci
Ingrediente:
- 500gr de ciuperci;
- 1 ceapă mare;
- 1 bucată de țelină de mărimea cepei;
- 1 cartof măricel;
- 4 căței de usturoi;
- 200ml de smântână lichidă;
- 50gr de unt;
- 1 cub cu ciuperci ecologic (opțional);
- 1 linguriță de cimbru;
- sare;
- piper.
Pentru început tocați ceapa, țelina și cartoful în bucăți de dimensiuni egale și le puneți la fiert în aproximativ 2 litri de apă (cât să acopere toate legumele la final). Cât timp legumele se fierb, într-o tigaie sotați pentru 5 minute ciupercile, cimbrul și usturoiul mărunțit în unt, astfel aromele vor fi mult mai intense.
După ce legumele sunt fierte, adăugăm amestecul de ciuperci și mai lăsăm la fiert maxim 5 minute, apoi asezonăm cu sare și piper după gust. Nu ne rămâne decât să mixăm supa cu ajutorul unui blender și să adăugăm smântâna lichidă. Ajustați voi cantitatea de apă în funcție de cât de cremoasă vă place să fie supa.
?Salată cu quinoa, năut crocant și ton
Ingrediente:
- 150gr quinoa;
- 1 conservă de năut;
- 100gr porumb;
- 1 conservă de ton în ulei;
- 3 fire de ceapă verde;
- câteva roșioare;
- mentă proaspătă;
- zeama de la o jumătate de lămâie;
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
- 2 linguri de mix de semințe pentru salată;
- sare;
- piper;
- 1 linguriță boia dulce;
- 1 linguriță usturoi granulat.
Fierbem quinoa conform instrucțiunilor după ambalaj și o lăsăm să se răcească (la o parte de quinoa punem 2 părți de apă). Ca să înlocuim clasicele crutoane, folosim năut crocant.
Scurgem bine conserva de năut și tapotăm boabele cu un prosopel de hârtie, ca să eliminăm excesul de lichid. Condimentam boabele de năut cu o lingură de ulei de floarea soarelui, boia, sare și usturoi și le coacem în cuptorul preîncălzit la 200C pentru aproximativ 40 de minute sau până devin rumene și crocante. După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească complet.
Nu ne rămâne decât să amestecăm quinoa fiartă, năutul crocant, porumbul, ceapa verde tocată, tonul, roșioarele cu dressingul (zeamă de lămâie, sare, piper și ulei din conserva de ton) și să presărăm deasupra salatei câteva semințe și mentă proaspătă.
?Paste cu sos pesto
Ingrediente:
- 250gr paste;
- un borcanel de 120gr de sos pesto;
- semințe de pin.
Această idee de prânz este cea mai rapidă: fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, adăugăm sosul pesto și pe deasupra presărăm semințe de pin și mâncarica este gata! Cei de la Vegis.ro au câteva variante super delicioase de sosuri pentru paste și cu ingrediente bune!
Nu că laud eu acest magazin online, însă pe Vegis.ro găsiți o sumedenie de produse cu ingrediente naturale și la prețuri avantajoase (mereu au ei reduceri faine).
Sper că v-am fost de ajutor cu aceste idei!
Voi ce idei de prânz aveți?
Doamne doamne ce retete gustoase. O sa incerc si eu supa! Ce ciuperci mixte ai folosit??
Eu am folosit gălbiori, pleurotus și champignon, însă poți folosi cam orice ciuperci ai.
Chiar mi-au picat la fix ideile tale ca nu mai stiam ce sa mai gatesc pentru pranz sau cina , ca merg oricum la orice ora. Multumesc si te imbratisez!
Cu mult drag! Te îmbrățișez!
Nu stiam eu cum sta treaba cu quinoa , dar acum fac salata ta, pare consistenta si tine de foame.
Mă bucur că ți-am fost de ajutor!
Si eu imi fac cumparaturile mereu de pe Vegis ,gasesc mereu preturi bune si eu stau intr-un orasel unde nu prea gasesc multe lucruri bio. O sa incerc si eu toate retetele, am niste ciupercute numai bune pentru supa
Mă bucur tare mult să aud asta! Spor la bucătărit!
Exact asa fac si eu supa crema de ciuperci, doar ca nu caleam ceapa in unt si clar o sa o fac ca tine. Multumesc!
Ce bine! Iese mult mai delicioasă și mai aromată așa! Cu drag!
Au ingrediente ok cuburile acelea?
Da, au ingrediente foarte ok.
La o supa crema ma gandeam si eu, dar nu m-am decis daca de rosii sau de legume, si apoi niste paste cu sos alb.
Super idei!
Am facut salata si sunt in delir, este tare gustoasa. In sf pot sa mananc naut, e mult mai ok asa.
Ce bine! Mă bucur să aud asta!
Sunt fana Vegis ,nu trece luna fara sa dau o comanda pentru cel mic. 🙂
Mă bucur! 🙂
Chiar ai fost de ajutor cu aceste retete. Aveam nevoie de ceva nou si atragator de sanatos 🙂
Mă bucur să aud asta! 🙂
Doamne ce bine arată, îmi e poftă de toate ?
Yuhuu ?
Chiar eram in pana de idei asa ca am sa fur si eu retetele tale, care arata absolut delicios.
Super! Spor la bucătărit!
Noi de obicei la pranz mancam mancare traditionala: ciorba, tocana, fasole, cartofi. S-au comandam de la restaurant un pui la gratar, o shaorma, deci categoric nu suntem un exemplu bun.
Este bine să avem opțiuni alimentare cât mai echilibrate, deși și noi ne mai prostim câteodată, dar nu facem din asta un obicei.
Pentru vara gazpacho, tarator, salate de toate felurile.
Suna bine! 🙂
Minunate retete, o sa le pregatesc si eu.
Să ai spor!
Toate ideile tale sunt tare apetisante, usor de preparat si sunt convinsa ca super gustoase!
Mulțumes frumos!
Sunt fan Vegis de vreo cativa ani buni! Produsele lor sunt cele mai bune de pe paita romaneasca! Felicitari pentru preparatele delicioase si extrem de aratoase!
Mulțumesc frumos!
Salata cu naut trebuie sa o incerc si eu. Pare apetisanta si usor de facut.
Daa, se prepară super ușor!
Eu sunt mare fana paste cu pesto, le fac săptămânal, uneori de 2 ori pe săptămână. Îmi plac la nebunie. Cu semințele de pin îmi era mai greu dar acum le găsesc online.
Și nouă ne place foarte mult! Pe Vegis.ro găsești semințe de pin. 🙂
Mie imi place supa crema de ciuperci si imi doresc sa incerc si acea salata de quinoa pentru ca mi se pare foarte interesanta
Este gustoasă, sănătoasă și sățioasă! Merită să o încerci!