Prajitura cu rubarba

Că tot este sezonul în care rubarba este în toate supermarketurile, m-am gândit să vă prezint o rețetă rapidă, untoasă și delicioasă. Această plantă este destul de acrișoară, însă în deserturi este super răcoroasă. Totodată, este bogată în fosfor, magneziu, zinc, potasiu și vitamina C.

Ingrediente: 

  • 350gr făină;
  • 4 ouă (la temperatura camerei);
  • 200ml lapte (la temperatura camerei);
  • 100gr unt gras topit și răcit;
  • 2 tije de rubarbă;
  • 2 linguri de miere;
  • coaja de la o lămâie bio;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 mână de fulgi de migdale.

Cred că această prăjitură este una dintre cele mai simple, însă vă garantez că gustul este deosebit. Combinația dintre coaja de lămâie, untul gras și rubarba acrișoară este minunată!

Într-un bol încăpător amestecăm cu ajutorul unui tel ouăle, laptele, untul, mierea și coaja de la o lămâie bio până obținem un amestec omogen. Separat amestecăm făina, sarea și praful de copt.

Nu ne rămâne decât să combinăm amestecul lichid cu cel solid. Aluatul obținut trebuie să fie unul cremos și dens, de aceea puteți să vă jucați cu cantitatea de lapte sau de făină. Acest lucru depinde foarte mult de gradul de absorbție a făinii. 

Turnăm aluatul într-o tavă cu diametrul de 20cm tapetată cu hârtie de copt și pe deasupra presărăm bucățelele de rubarbă și câțiva fulgi de migdale. Bucățelele trebuie să aibă o dimensiune de aproximativ 1 cm. 

            Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 45 de minute. Totuși, vă recomand să o verificați după 30 de minute cu o scobitoare. Acest aspect depinde foarte mult de cuptorul fiecăruia.

Mierea poate să fie înlocuită cu sirop de arțar, zahăr sau cu ce preferați voi, însă gustul este mult mai delicios de la miere! De asemenea, vă recomand să folosiți lămâi bio!

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă place rubarba?

42 Replies to “Prajitura cu rubarba”

  1. Splendida reteta! Mereu ma holbam la betele alea de rubarba si nu stiam cum sa le fac. Multumesc!!

    1. Mă bucur să aud asta! Cu mult drag!

  2. M-am tentat mereu să incerc deserturi cu rubarbă, acum cred că a venit timpul să fac și eu o astfel de prăjitură.

    1. Chiar merită să încerci, chiar sunt delicioase aceste deserturi. Rubarba le da o savoare aparte!

  3. Ce prajitura inedita ,uite chiar nu aveam idee ce gust are rubarba. O sa incerc sa fac si eu reteta ta.

    1. Rubarba este destul de acrișoară, de aici și deliciosul contrast dintre dulce și acru.

  4. După poze nici nu mai zic ,balesc aici pe tastatura. Pot sa pun si alte fructe in afara de rubarba??

    1. Sigur, poți să pui ce fructe vrei, doar să nu fie prea zemoase.

      1. Am preparat praji cu caise si cirese si a fost super buna!!

        1. Uite cu caise nu am făcut, însă o să o trec pe listă!

  5. Iubes rubarba , fac mereu tarta din ea. O sa incerc si eu reteta ta, pare gustoasa.

    1. Tot zic că fac și eu o tartă cu rubarbă.

  6. Mi-am notat reteta ,o fac in week-end-ul asta. Te sarut!

    1. Spor la bucătărit! Și eu vă pup!

  7. Merge de minune cu o cana de cafea dimineata. o fac si eu zilele aste.

    1. Da, așa este. 🙂

      1. Am facut-o ieri si ne-a placut maxim.

        1. Ce bine! Mă bucur tare mult!

  8. Multumesc pentru reteta!!!

  9. Arata foarte bine, nu cred ca am gustat vreodata rubarba, dar m ai facut curioasa.

    1. Merită să o încerci, chiar este deosebită în deserturi!

  10. M-ai facut curioasa cu rubarba . Cam ce gust are?

    1. Gustul nu este unul pregnant, însă este destul de acrișoară.

  11. UUUUUU arata apetisant ,ia sa o fac si eu pentru ai mei. Eu folosesc rubarba si la acrit ciorbele.

    1. Nu am folosit-o la ciorbă până acum. Interesantă metodă! Cum mai exact?

  12. Fata este gospodina , iar prajitura este gustoasa. Multi pupici iti transmit!!!!

    1. Mulțumesc frumos! Și eu vă pup!

  13. Am o prietena care face prajitura cu rubarba, compot de rubarba etc si imi place foarte mult gustul dulce acrisor.

    1. Ce fain! Chiar este o plantă interesantă.

  14. Ooo, ce apetisant arată!
    Și ce rețetă inedită! Merită încercată.
    Mulțumesc pentru rețetă și recomandare!

    1. Cu mult, mult drag! Mă bucur că îți place!

  15. Arata extraordinar de bine! Anul acesta am plantat si eu prima data rubarba…dar mai am putin de asteptat pana se face 🙂

    1. Mulțumesc frumos! 🙂

  16. Raluca Maria says: Reply

    Am gatit prajitura ta si cu rubarba si cu cirese din gradina mea , a iesit o minunatie!!! Multi pupici si la cat mai multe retete bune bune!!!

    1. Mă bucur tare mult! O să încerc și eu cu cireșe, că tot este sezonul lor. Te pup și eu!

  17. Super reteta!!!! Am facut prajitura sambata si a mers de minune cu cafeaua de dimineata pe veranda.

    1. Mă bucur să aud asta!

  18. Trebuie sa incerc si eu rubarba. Nici macar nu stiu ce gust are

    1. Este tare interesant și acrișor gustul său.

  19. Nu stiu unde ai mai gasit rubarba acum, in supermarketurile de la mine e de gasit doar primavara.

    1. În București se găsește și acum.?

Leave a Reply to Raluca Cancel reply