Tort vegan cu crema de cocos

De mult timp nu am mai încercat să fac o prăjiturică de post sau vegană, însă astăzi vreau să vă prezint o rețetă absolut delicioasă și răcoritoare. Acest tort este super gustos și chiar nu îți dai seama că nu conține unt sau ouă.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300gr de făină;
  • 300ml de lapte vegetal;
  • 3 linguri de miere;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • sare.

Pentru cremă:

  • 400ml de lapte cremos de cocos (cel la conservă);
  • 100ml de lapte vegetal;
  • 2 linguri de miere;
  • coaja de la o lămâie netratată;
  • 2 linguri cu vârf de amidon de porumb;
  • 1 linguriță de esență de vanilie.

Pentru decor:

  • Dulceață de căpșuni fără zahăr;
  • Căpșuni.

Pentru început ne vom ocupa de prepararea blatului. Într-un bol încăpător amestecăm făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. Separat, mixăm laptele vegetal împreună cu mierea, esența de vanilie și cu zeama de lămâie. 

Peste ingredientele solide turnăm amestecul lichid și amestecăm bine cu ajutorul unui tel. Aluatul obținut se va împărți în 2 tăvi cu diametrul de 20 cm tapetate cu hârtie de copt, și se va coace în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30 de minute sau până blatul este copt (testați cu scobitoarea).

În timp ce blatul este la cuptor, ne ocupăm de delicioasa cremă de cocos. Într-o crăticioară punem laptele de cocos (la temperatura camerei) și coaja de la o lămâie (dată pe răzătoarea mică) și le fierbem pe foc mic. Separat amestecăm laptele vegetal cu amidonul de porumb până acesta se dizolvă. 

Când laptele de cocos începe să se încălzească, adăugăm amestecul de lapte vegetal și amidon.  După 1 minut, putem să punem esența de vanilie și mierea. Fierbem crema amestecând continuu până începe să devină din ce în ce mai groasă. Atunci când crema este gata (consistența unei budinci mai groase), o lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei, apoi o dăm la frigider pentru minim 1 oră. 

După ce crema și blaturile s-au răcit, putem să asamblăm tortulețul. Eu m-am folosit de una dintre tăvi, pe care am tapetat-o cu folie alimentară. Tehnica este simplă, mai întâi punem un blat, apoi căpșunile tăiate pe margine, ungem cu dulceață de căpșuni și adăugăm un strat generos de cremă. Deasupra punem celălalt blat și acoperim cu cremă.

Pentru ca tortulețul să fie cât mai ferm, vă recomand să îl lăsați la frigider peste noapte sau cel puțin 6 ore. La final, îl puteți decora după bunul plac. Eu am folosit căpșuni și cam atât.

Sper că v-am fost de folos cu această rețeta!

Voi ce prăjituri de post sau vegane preparați?

60 Replies to “Tort vegan cu crema de cocos”

  1. Cum sa fie gustosenia asta de post?? Deci imi ploua in guraa.

    1. Mă bucur să aud asta și chiar este de post!

  2. Numai tu puteai sa faci un astfel de preparat , arata tare delicios. O sa fac si eu reteta ta.

    1. Mulțumesc frumos și spor la bucătărit!

  3. Doamne doamne. Pare chiar usor de facut , pot sa folosesc si alte fructe?

    1. Sigur, folosiți ce fructe vreți. Cu piersici cred ca ar fi delicios!

  4. Ce sa mai zic eu acum? Sigur are un gust minunat si dupa poze deja balesc pe tastatura. Il fac si eu saptamana asta, ca tot e ziua mamei mele si tinem post.

    1. La mulți ani și sper să vă placă tortul!

  5. Nepotelul meu a vazut pozele si a zis ca vrea si eu… deci trebuie sa il fac si sigur imi iese ca tot ce am incercat facut de tine , mi-a reusit. Te pup din tot sufletul!!!!!

    1. Mă bucur să aud asta! Vă pup și eu!

  6. Asa tort frumos si sa fie si de post ,chiar nu mi-a fost dat sa vad. Notez reteta ta!

    1. Sper să îl încerci!

  7. Niciodata nu am asociat postul cu prajiturile. Tortul arata minunat si cu siguranta este gustos. Mi-ai lasat gura apa.

    1. Mulțumesc! Mă bucur că-ți place!

  8. Dream big little girl says: Răspunde

    O nebunie! Arata intr-un mare fel!

  9. Vai catd e bine arata, sincer nu am mancat niciodata nimic vegan, sunt curioasa ce gust are

    1. Nu se simte vreo diferență.

  10. Nu ma atrage doar pentru ca este vegan, dar arata intr-un mare fel si ingredientee mi se par delicioase. Merita incercat.

    1. Arata foarte bine tortul, cred ca e absolut delicios! Sa mai faci torturi. Te pup

      1. Mă bucur că-ți place! Te pup și eu!

    2. Mă bucur să aud asta!

  11. Tocmai am scos de la frigider tortul si l-am savurat. A iesit ceva nemaipomenit!!

    1. Vai ce mă bucur! Chiar mă bucur mult că vă place. :*

  12. Super tort , iar detaliile sunt super, chiar nu stiam de acest lapte la conserva. Azi il caut in magazine. Te pup

    1. Cu drag! Te pup și eu!

  13. Azi il fac si eu si sper sa gasesc capusuni pe piata. Ce alte fructe pot sa folosesc in loc de ele, in caz ca nu gasesc??

    1. Cred că merge foarte bine cu fructe de pădure, kiwi, banane, piersici și diverse fructe care nu sun prea apoase ca să zic așa.

  14. In weekeend in prepar si eu ,arata super. Unde ai gasit acel amidon?

    1. Spor la bucătărit! Îl găsești la raionul cu esențe și chestii pentru prăjituri.

  15. Nu am mancat niciodata prajituri sau torturi vegane dar trebuie sa recunosc ca arata senzational.

    1. Sigur ai gustat măcar o dată o prăjitură de post, este același lucru. 🙂 Mulțumesc!

  16. ralu, nu stiu de unde iti vin ideile… dar toate chestiile pe care le faci tu nu-s nici complicate, si arata si super bine! si vin in ajutorul celor care se confrunta si cu diverse deficiente, sa zic asa. esti o gospodina desavarsita!

    1. Mulțumesc frumos, Gabi! Eu gătesc cât mai simplu, deoarece mi se pare mai rapid și la îndemâna tuturor. :*

  17. Eu fac Negresa cu glazura, gogosi, clatite si Retes, in loc de saratele.
    Tortul prezentat de tine arată minunat și e simplu de făcut.

    1. Merită să-l încerci, chiar este delicios! :*

  18. Imi ploua in gura! Arata demential! Musai sa il incerc si eu 🙂

    1. Sper să-l încerci. 🙂

  19. Mmmm, ce poftă mi-ai făcut!
    Ce bine arată! Sunt oricum fan căpșuni, dulciuri nu mai spun, dacă este și vegan, ce să mai spun…!!!
    Mulțumim pentru rețetă! Sunt un pic cam prinsă acum, dar sigur o voi încerca!

    1. Cu mult drag si spor la bucătărit! :*

  20. Arata atat de bine incat as manca poza. Este o reteta exceptionala pentru ca este foarte simplu de facut. In doi timpi si trei miscari ai tortul, problema e cum faci ca sa-l tii atatea ore in frigider si sa nu-l papi instant.

    1. Da, asta chiar este o problema. :)))))) Mă bucur că-ți place tortulețul! :*

  21. Doamne cat de bine arata tortul! Cred ca e super yummy!

  22. nu pare greu de facut! desi mie nu imi ies prajiturile niciodata, offf, mna, am sa icnerc totusi si acest tort!

    1. Trebuie doar să exersezi și totul o să fie din ce în ce în ce mai ușor.

  23. Dacă e la fel de gustos, precum arată, atunci îl fac și eu, chiar dacă nu sunt vegană. Și nici nu pare greu de făcut.

    1. Este super gustos și răcoritor. 🙂

  24. Arata exceptional! Si culmea, pare si usor de facut. N-as fi zis ca e de post, zau.

    1. Mulțumesc! Exact, chiar nu ai impresia că este de post!

  25. Arata foarte bine! Iar combinatia de cocos cu capsuni cred ca este delicioasa!

    1. Da, este delicioasa!

  26. Arata divin, ai un talent deosebit si remarc de fiecare data si talentul de a orna, felicitari

    1. Mulțumesc frumos!

  27. Nu am preparat nimic vegan pana acum. Arata criminal de bine acest tort s imi doresc sa gust si eu macar o gurita

    1. Merită să-l încerci, chiar are un gust delicios!

  28. Nu stiu daca am mancat vreun desert vegan pana acum, dar acest tortulet arata tare apetisant

    1. Mulțumesc, sper să-l încerci!

  29. Stii ca ti-am mai zis ca ma ucid lent articolele tale de genul acesta! :))
    Tortul aceta arata intr-un mare fel si deja imi ploua in gura! Esti foarte talentata in ale gastronomiei! Felicitari!

    1. Ce drăguță ești! Mulțumesc frumos! :*

Lasă un răspuns