Știu că v-am promis de foarte mult timp această rețetă, însă de abia acum s-au aliniat astrele și am putut să o public.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250gr de făină;
- 150 ml ulei de cocos;
- 100ml lapte bătut;
- 2, 3 morcovi;
- 3 ouă;
- 3 linguri de miere;
- 1 linguriță de esență de vanilie;
- 1 mână de alune de pădure/nuci mărunțite;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 1 praf de nucșoară;
- 1 linguriță de praf de copt;
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
- sare.
Pentru cremă:
- 300gr cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia),
- 200gr unt gras la temperatura camerei,
- 100gr de zahăr pudră,
- 1 linguriță de extract de vanilie,
- 1 praf de sare.
Pentru început ne vom ocupa de prepararea blatului. Într-un bol încăpător amestecăm făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și nucșoara. Separat, mixăm cele 3 ouă (la temperatura camerei) cu uleiul de cocos până își dublează volumul, apoi adăugăm laptele bătut, mierea și esența de vanilie.
Peste amestecul lichid încorporăm treptat ingredientele solide. Peste aluatul obținut adăugăm morcovii dați pe răzătoarea mică și alunele de pădure mărunțite.
Pentru coacerea blatului, eu am folosit 2 tăvi cu diametrul de 20 de cm, tapetate cu hârtie de copt. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30-40 de minute. Vă recomand să faceți testul cu scobitoarea ca să fiți sigure că este copt.
După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească la temperatura camerei și ne ocupăm de minunata cremă de unt cu brânză. Tot ce trebuie să facem, este să mixăm crema de brânză cu untul până obținem o compoziție mătăsoasă, apoi adăugăm extractul de vanilie, praful de sare și zahărul pudră. Amestecăm 2-3 minute cu ajutorul unui mixer până obținem cea mai delicată cremă din Univers. După ce este gata, o dăm la rece pentru 30 de minute și apoi putem să decorăm tortul.
Eu am decorat tortul cu alune de pădure mărunțite și cu câteva bombonele. Dacă vreți puteți să folosiți un poș pentru decor, deoarece această cremă este fermă și puteți să creați modele faine. Al meu a cedat și m-am mulțumit cu o spatulă. :))
Sper că v-am fost de ajutor cu această rețeta!
Vouă vă place acest tip de tort?
O reteta super, o sa o testez si eu cu nepoteii mei. Lor le plac toate prajiturile si toate retele tale. Te pupam, fata draga!
Mă bucur tare mult să aud asta! Vă pup și eu!
Esti o gospodina desavarsita. In weekend o sa fac reteta aceasta. Sirop de agave unde gasesc?
Mulțumesc frumos! Se găsește în magazinele de tip Plafar și în DM.
Super gustos si sanatos, bebele meu o sa il devoreze. Nu mai e el bebe, dar eu asa il alint. :))
Mă bucur! Sper să-i placă! :*
Poze super , fata super, reteta super!!!!!
Mulțumesc frumos!
Notat si trebuie testat. Esti o minune la casa omului , ma minunez cum o fata asa tanara ,gateste asa fain.
Mulțumesc frumos pentru aceste cuvinte!
Pot sa inlocuiesc siropul de agave cu miere? 🙁
Sigur că da. :*
Scuze ca te intreb: ma primesti si pe mine la masa? Arata absolut wow.
Sigur, sigur! :*
Am facut si eu acesasta prajitura cu morcov, tot fara zahar si a fost un desert tare apreciat, are un gust minunat.
Așa este, are un gust delicios!
WOW! Eu faceam prajitura cu morcov, dar voi incerca si aceasta reteta de tort. Arata minunat si gustul cred ca e acelasi, sunt cam la fel ingredientele pe care le folosesc si eu la prajitura! Multumesc pentru idee!
Cu mult drag! Sper să-ți placă!
doamne, ce bine arata! tin minte ca am mancat o data prajitura cu morcov si mi-a placut maxim. sa-ti mai zic ca o sa fac si eu tortuletul asta? e un pic mai safe fata de ciocolata :))
Este mult mai sănătos. :)) Spor la bucătărit!
Doamne cum arata tortul asta. Si daca nu as fi innebunita dupa dulciuri tot l-as manca.
Mă bucur mult să aud asta. :))
Vai cât de apetisant arată. De mult vreau și eu să fac.
Merită să-l testezi!
Cât de bine arată! Îmi place carrot cake dar nu am făcut nicodată.
Sper să-mi iasă la fel de bine cum ți-a ieșit ție.
Mulțumesc pentru rețetă!
Chiar îți recomand să-l testezi, este delicios! Cu mult drag!
Vai de mine, cat de bine arata! Nu am mancat niciodata o astfel de prajitura dar cred ca e delicioasa.
Chiar este super delicioasa!
Arata foarte bine da nu stiu daca imi va placea sau nu, mie mi place morcovul crud si cam atat.
Depinde de gusturile fiecăruia.
Draga mea Raluca, am incercat acest tort minunat!!!!! Este un deliciu. Iti multumesc mult pentru aceasta reteta, copiii mei au devorat acest tort.
Mă bucur super mult că l-ai încercat și că v-a plăcut! :*
Maine o sa fac reteta ta. Arata prea bine.
Spor la bucătărit!
Delicios, delicios, de 3 ori delicios!
Mulțumesc.
Mi-a placut tare mult prezentarea ta. O sa il prepar si eu.
Mă bucur să aud asta! Spor la bucătărit!
Un deliciu pentru papilele mele gustative. Te pup, draga mea!
Te pup și euuu!
Arata absolut delicios. Nu am gustat niciodata prajitura sau tort cu morcovi. Chiar m-ai facut curioasa cum e la gust. Ca de aratat, arata super.
Merită să-l guști, chiar are un gust deosebit.
Mai, nu stiu daca m-ar tenta o prajitura cu morcovi, insa a ta recunosc ca arata foarte bine si apetisanta.
Mersi frumos! chiar dacă sună dubios cu morcovi, este un tort super delicios.
Arata tare apetisant si mi-ar placea sa o incerc.
Mersi frumos!
Prima data am incercat briosele cu morcov pentru ca am vazut ca era o prajitura cu morcov la starback’s. Mi-au placut maxim briosele si chiar am incercat si eu varianta de tort o data. Cred ca am pus si eu reteta pe blog. Este usor de facut si extrem de gustos
Da, sunt delicioase și brioșele!
Acest tort arata foarte apetisant si chiar am in plan sa fac si eu reteta ta. Cred ca imi voi surprinde frumos familia cu un desert de acet gen
Sper să vă placă!
Arata demential! Imi place mult de tot combinatia ce iese, fiindca am ales de mai multe ori sa combin blatul de la acest carrot cake cu mai multe tipuri de creme. Nu doar cea clasica de vanilie/frisca. Si sa prezint preparatul final si in forme inedite. Este unul din deserturile mele preferate!
Chiar este un preparat delicios și versatil. Mă bucur mult că-ți place!