Midii în sos de ghimbir și lapte de cocos

Cred că ați observat că sunt o împătimită a fructelor de mare, fie că e vorba de caracatiță, creveți, midii sau scoici, nu contează pentru că le-aș savura zilnic. Astăzi o să vă prezint o rețetă rapidă și delicioasă cu midii, lapte de cocos și ghimbir.

Ingrediente:

  • 1 kg midii;
  • o lingură de ghimbir proaspăt;
  • 200 ml lapte de cocos;
  • 2 linguri de sweet chilli sauce;
  • coriandru sau pătrunjel;
  • lămâie;
  • usturoi;
  • sare;
  • piper.

Pentru început trebuie să curățați foarte bine midiile de “mustăți” și să le clătiți de mai multe ori cu apă rece. Atenție, dacă midia este deschisă și nu se închide atunci când o bateți ușor pe cochilie, o aruncați.

După ce midiile au fost curățate, într-o tigaie adăugați puțin ulei de măsline și sotați 30 de secunde ghimbirul și usturoiul. Apoi adăugați laptele de cocos, sweet chilli sauce și zeama de la o jumătate de lămâie.

Sosul obținut se fierbe până dă în clocot, după care adăgăm midiile curățate, sarea și piperul. Se acoperă cu un capac și se lasă 5 minute. Apoi trebuie să verificați dacă s-au deschis midiile. Dacă nu s-au deschis toate le mai lăsați pentru aproximativ 5 minute.

Midiile nedeschise nu se consumă. După ce ați pus midiile și sosul pe farfurie, stoarceți zeamă de lămâie și presărați coriandru sau pătrunjel.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă rapidă și delicioasă!

Voi ce rețete cu fructe de mare preferați?

 

 

6 Replies to “Midii în sos de ghimbir și lapte de cocos”

  1. Hmmm.. pana acum am incercat diverse retete cu midii, insa doar la restaurant. Mi-as dori sa le pregatesc si acasa, dar nu am gasit in niciun magazin midii. Tu de unde le-ai cumparat?

    1. Eu le-am cumpărat din Auchan. Este în jur de 10 lei kg și sunt și foarte proaspete.?

  2. Mi-a placut reteta, o sa facut atunci cand e temporada por!Multumesc?

    1. Mă bucur că ți-a plăcut!?

  3. Uitandu-ma prin articolele tale, am gasit asta! Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!

    1. Ma bucur ca iti plac! Si eu ador fructele de mare.?

Leave a Reply