Așa cum v-am promis zilele trecute, în această dimineață vreau să vă invit la o cană de cafea acompaniată de o felie de banana bread cu ciocolată. Este un desert de post delicios, care se prepară 2 timpi și 3 mișcări! Vă promit!
Ingrediente:
- 200gr făină,
- 2 linguri generoase de cacao,
- 2 banane măricele și coapte (sau 3 mai micuțe),
- 120ml de lapte vegetal,
- 80ml de ulei vegetal (eu am folosit ulei de cocos),
- 3 linguri de zahăr muscavado,
- 1 linguriță de extract de vanilie,
- 1 plic de praf de copt (10gr),
- 1 praf de sare,
- 50gr fulgi de ciocolată,
- o mână de nuci,
- o ciocolată amăruie pentru glazură.

Într-un bol încăpător amestecăm bananele pisate cu laptele, uleiul, zahărul și extractul de vanilie. Separat omogenizăm ingredientele solide (faina, sarea, praful de copt și cacaua), le încorporăm în amestecul lichid și adăugăm fulgii de ciocolată și nuca.
Nu ne rămâne decât să turnăm aluatul într-o tavă mică de chec tapetată cu hârtie de copt, apoi să îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30-40 de minute. Eu am folosit o tavă de chec de 10 cm pe 20cm.
Cât timp se coace, topim ciocolata pe baie de aburi și am terminat și glazura! După ce s-a răcit checul nostru, îl glazurăm și îl savurăm. Poftă bună!

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!
Să aveți parte de un weekend liniștit și relaxant!
Cum ma scoti tu pe mine din impas cu retetele tale!!! Maine seara o fac si eu ca tare bine arata ..
Mvai, cât de bine arata! Și cu glazura deasupra… Delicios!
Trebuie sa încerc și eu mai multe din rețetele tale!
Fac si eu destul de des banana bread, dar varianta clasica ? O sa incerc si reteta ta.
Draga mea,
Am facut-o ieri si a fost senzatie! Toata lumea a apreciat-o , iti multumim❤️❤️❤️
Ce bine merge o felie de banana bread, dimineata, langa cafea.
Vai cat de apetisant arata. Trebuie sa incerc si eu
Raluca iti multumesc pentru aceasta reteta! Este de departe cea mai buna banana bread incercata de mine pana acum.❤️
mereu vii cu idei super delicioase! sa iti mai zic? normal ca o sa o incerc si pe asta! :)) nu rezist cand e vorba de dulce!
Uau, ce idee bună! 😀 Eu chiar țin post și îmi era dor de banana bread, așa că rețeta ta a venit la fix!
Arata foarte bine! Am sa incerc si eu cu siguranta reteta ta.
Fac si eu ceva similar, deosebirea vine din faptul ca nu-i de post. M-ai facut curioasa cu zaharul muscavado, nu-i stiu caracteristicile sau stiu ce este, nu l-am folosit niciodata.
Cu siguranță îmi va fi de ajutor rețeta ta. Weekend plăcut și ție!
Arata atât de bine, nici la patiserie nu sunt asa perfecte cum le faci tu. ?
Arata nu bine, ci demential! Sigur o voi incerca si eu.
Arata genial!?
Mereu găsesc dulciuri delicioase la tine
O idee minunata!Recunosc ca arata impecabil si sunt convinsa ca a fost delicios!