Așa cum v-am promis pe Instagram, astăzi revin pe blog cu 3 idei de mic dejun cu oua, perfecte pentru diminețile răcoroase de toamnă. Vă promit că sunt absolut delicioase!
Ouă cu chorizo, cartofi și parmezan
Ingrediente (pentru o porție):
• 2 cartofi fierți,
• 1 cârnăcior chorizo,
• 2 ouă,
• 2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
• 50gr de parmezan,
• condimente după gust: usturoi granulat, boia dulce (sau iute), sare și piper,
• ceapă verde pentru decor.
Într-o tigaie încăpătoare sotăm bucățile de cârnăcior în puțin ulei, până se rumenesc frumos. Adăugăm cubulețele de cartof fiert și le lasăm pe foc mediu până devin aurii și crocante.
Condimentăm după gust, adăugăm parmezanul și punem frumușel 2 ouă. Acoperim cu capac și mai lăsăm pe foc mic cam 4 minute. Nu ne rămâne decât să decorăm cu ceapă verde (și muuuult parmezan) și să savurăm această bunătate.
Ouă poșate cu iaurt grecesc și dulceață de ardei iute
Ingrediente (pentru o porție):
• 2 ouă,
• 150gr iaurt grecesc cu 10% grăsime (eu îl folosesc pe cel de la Kolios),
• 1 lingură de dulceață de ardei iute,
• ceapă verde și fulgi de chilli pentru decor,
• pâine proaspătă pentru servire.
Știu că multe persoane se tem de ouăle poșate, însă vă promit că se fac super ușor. Aveți nevoie de o crăticioară, o sită/strecurătoare de ceai și o linguriță de oțet. Punem la fiert o cantitate potrivită de apă pe foc mic. Când vedem că stă să dea în clocot, turnăm oțetul și facem un mic vârtej cu o lingura de lemn, apoi punem ouăle unul câte unul. Eu le fierb pentru aproximativ 3-4 minute pe foc mic, apoi le transfer pe un prosop de hârtie. La nevoie amestecăm ușor cu lingura de lemn.
Am un mic ”secret” pentru voi (l-am ”furat” de la Jamie Oliver), înainte să puneți ouăle în apa fierbinte, vă recomand să le spargeți într-o sită/strecurătoare de ceai, astfel eliminați partea apoasă a albușului. Cu ajutorul acestui secret, oul poșat iese mai frumușel, fără tot felul de fâșii de albuș coagulat.
Nu ne rămâne decât să întindem frumușel iaurtul gras, apoi punem cu grijă ouăle poșate, decorăm cu dulceață de ardei iute și presărăm fulgi de chilli și ceapă verde. Servim cu pâine proaspătă și gata!
Ouă cu spanac și parmezan
Ingrediente ( pentru o porție):
• 2 ouă,
• 100gr de spanac (sau o mână generoasă),
• 2 linguri de ulei de măsline extravirgin,
• 3 fire de ceapă verde,
• 50gr de parmezan,
• 1 lingură generoasă de cremă de brânză,
• sare și piper după gust,
• chilli și ceapă verde pentru decor.
Într-o tigaie încăpătoare sotăm ceapa verde (tocată rondele) pe foc mic pentru 1, 2 minute, apoi adăugăm spanacul și mai sotăm câteva minute. Când spanacul își ”lasă apa”, adăugăm parmezanul, crema de brânză și condimentăm după gust. Dacă spanacul nu lasă suficientă apă, vă recomand să adăugați 2, 3 linguri de lapte, cât să obțineți un amestec cremos.
După ce am amestecat bine toate ingredientele de mai sus, facem 2 găurele și turnăm ouăle, punem capacul și lăsăm să se gătească pentru câteva minute pe foc mic. Când ouăle sunt gătite (eu le prefer cu gălbenuș moale), luăm tigaia de pe foc, presărăm rondele de ceapă verde și chilli și servim cu pâine proaspătă.
Sper că v-am fost de ajutor cu aceste idei de mic dejun!
Care este micul vostru dejun preferat?
Imi ploua in gura cat te bine arata?
O sa le incerc pe toate.
Mă bucur!?
Maine de dimi stiu ce bunatate o sa fac la mic dejun. Multumesc ptr idei❤️
Cred ca ouăle pentru micul dejun sunt cele mai bune din multe puncte de vedere, și eu le prefer.
Și nouă ne plac mult.
Cu drag!❤️
Am urmat cu grija reteta ta de oua posate si au iesit PERFECTE!!!! De mult timp ma chinui sa le fac. Iti super multumesc!
Cu mult drag! Mă bucur să aud asta!
Ce idei faine! Le voi încerca si eu.
Mulțumesc! Spor la Bucătărit!
Mie imi plac mult ouale la micul dejun, combinatia mea preferata e cu somon.
Sunt delicioase cu somon afumat și cremă de brânză.
Am salvat articolul tau. Foarte faine ideile de mic dejun.
Mulțumesc!
Oua cu spanac nu am incercat, dar cred ca este bun. Micul meu dejun preferat este paine prajita cu guacamole si ou posat
Yummy!
Am înlocuit de ani de zile ouăle (sunt alergică la ele) cu tofu și năut. Reușesc să prepar mâncăruri delicioase, iar cu un pic de sare neagră și drojdie inactivă, gustul este extrem de asemănător.
Și eu le înlocuiesc cu tofu în zilele de post.
Tare bine arata preparatele. Am sa incerc si eu cu siguranta retetele tale.
Mulțumesc!
Mulțumesc pentru idei. Chiar aveam nevoie de alte idei de mic dejun.
Cu drag!
Arata ca din cartile (de vis) cu retete tot ce prepari tu! Eu mananc mai rar oua, nu imi pica asa bine, dar imi place aroma lor asa ca vreau sa mai incerc si ceva diferit. ^_^ Mersi pentru inspiratie!
Mulțumesc frumos! Cu mult drag!
Arata excelent! Siveste o idee grozavă pentru mic dejun! Mulțumesc pentru rețetă, abia aștept sa o încerc!
Cu mult drag!