Briose de post cu ciocolata si visine

Asa cum v-am promis pe Instagram, astăzi vreau să vă invit la o briosa de post cu ciocolata si visine. Este un desert delicios, aromat și ciocolătos! Vă promit că nici nu o să vă dați seama că ar fi de post, mai ales că are o textură pufoasă și cremoasă.

Ingrediente (6-7 brioșe grăsunele):

  • 150gr făină,
  • 150ml lapte vegetal,
  • 75ml ulei vegetal (eu am folosit de cocos),
  • 3 linguri de dulceață de vișine,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 plic de praf de copt (10gr),
  • 50gr fulgi de ciocolată amăruie,
  • 1 linguriță de esență de vanilie, 
  • 1 shot de espresso,
  • 1 praf de sare.

Într-un bol încăpător amestecăm faina, cacaua, praful de copt și sarea. Separat, omogenizăm ingredientele lichide: laptele vegetal, uleiul, cafeaua și esența de vanilie.

Amestecăm ingredientele solide cu cele lichide, apoi adăugăm dulceața de vișine și fulgii de ciocolată. Turnăm compoziția în formele pentru brioșe, având grijă să le umplem cam 3 sferturi (aproape de tot, însă mai lăsăm puțin spațiu). 

Nu ne rămâne decât să coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 20-25 de minute sau până trec testul scobitorii.

Deși sunt pufoase, aceste brioșe au o textură cremoasă și ciocolătoasă. Eu nu am mai pus zahăr, deoarece mi se par suficient de dulci de la ciocolată și de la dulceață.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac brioșele cu ciocolată?

20 Replies to “Briose de post cu ciocolata si visine”

  1. Catalina Elena says: Reply

    De cand asteptam reteta asta!! Arata senzational.

    1. Catalina Coman says: Reply

      Arata pur si simplu wow! Nici nu ma gândeam ca sunt de post.

      1. Mulțumesc! Da, nici nu zici că sunt de post.

  2. Arata tare bine, trebuie neaparat sa le incerc si eu, multumesc pentru reteta! Arata belea, felicitari!

    1. Cu mult drag! Mulțumesc!

  3. Denisa Grigoras says: Reply

    Uaau, ce bineee arataa! Nu ma prea dau in vant dupa atat de multa ciocolata, insa mi-au lasat gura apa aceste briose. O sa imi salvezi reteta si o sa le fac si eu. Meritam sa ne delectam cu ceva dulce bun si in post

    1. Cu siguranță! Sigur o să-ți placă!

  4. Cât de bine arată! Am salvat rețeta ?

    1. Mă bucur să aud asta! Spor la bucătărit!

    2. Ciocolată și vișine? Yes please ❤️
      Ador combinația asta ?

      1. Mă bucur că îți place!?

  5. Ce bine arata. Aceasta varianta nu am încercat-o.

    1. Musai să îi dai o șansă!

  6. Eu fac briose dupa o reteta care contine iaurt. Cu iaurt sau lapte, toate sunt delicioase.

    1. Da, am și eu o rețeta faină cu kefir.

  7. Eu vin de pe Instagram si vreau sa iti spun ca briosele tale sunt senzationale. Sotul are intoleranta la lactoza si a zis ca nici nu se simte ca sunt de post. Multumim!

    1. Vai! Mă bucur tare mult că v-au plăcut. Cu drag!

  8. Iubesc deserturile cu visine asa ca imi doresc sa-l incerc si eu

    1. Spor la bucătărit!

Leave a Reply to Raluca Cancel reply