Așa cum v-am promis pe Instagram, astăzi vreau să vă prezint câteva idei de garnituri, care să vă scoată din impas de fiecare dată și să vă ajute să creați preparate deosebite atât pentru prânz, cât și pentru cină.
Conopidă pane cu sos de iaurt și usturoi
Ingrediente:
- 1 conopidă mică,
- 2 ouă,
- 100ml kefir,
- condimente: usturoi granulat, sare, boia dulce, piper și busuioc uscat,
- pesmet,
- parmezan,
- 1 lingură de făină,
- 1 lingură de sweet chilli sauce,
- ulei vegetal.
Începem prin a fierbe pentru 10 minute buchețelele de conopidă, apoi le scurgem de apă și le lăsăm să se răcească puțin. Într-un bol amestecăm pesmetul cu parmezanul și cu condimentele, iar separat ouăle cu kefirul și cu sosul sweet chilli. După ce se răcoresc puțin buchețelele de conopidă, le acoperim cu strat subțire de faină, apoi le trecem prin amestecul de ouă și kefir și apoi prin pesmetul aromat.
Nu ne rămâne decât să le prăjim în baie de ulei și să le servim cu sos de iaurt și usturoi alături de friptura preferată. Eu folosesc această rețetă atât pentru șnițelele din carne, cât și pentru dovleceii pane (chiar și broccoli). Dacă vreți, puteți să coaceți bucățelele de conopidă. Pentru sos, amestecăm iaurt gras cu usturoi mărunțit, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Cartofi crocanți la cuptor
Ingrediente:
- cartofi,
- ulei de măsline extravirgin (sau „untură” de rață),
- o cantitate generoasă de parmezan,
- ceapă verde,
- sare și piper.
Pentru această rețetă vă recomand să folosiți cartofi roșii, deoarece se rumenesc mai frumos la cuptor. Tăiem cartofii în forma dorită, îi ungem bine cu ulei de măsline sau cu untură de rață, apoi îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200C până devin aurii (cam 20-30 de minute). Când sunt gata, îi asezonăm cu sare și piper, adăugăm muuult parmezan și ceapă verde tăiată rondele. Dacă găsiți în magazine untură de rață, vă recomand să îi dați o șansă, deoarece este un ingredient absolut savuros.
Orez basmati cu unt și turmeric
Ingrediente:
- orez basmati,
- unt gras de calitate,
- sare, piper și turmeric.
De când am descoperit acest orez, a devenit una dintre garniturile noastre preferate. Este o rețetă simplă, dar plină de arome. Fierbem orezul basmati conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi punem o lingură de unt (cantitate orientativă pentru 2 porții), asezonăm cu sare, piper și cu o linguriță de turmeric. Vă promit că iese o bunătate și merge de minune cu preparatele din carne și cu creveți.
O să revin și cu partea a doua a articolului, pentru că mai am câteva idei faine de garnituri. Ingredientele de mai sus sunt orientative, adică puteți să le puneți „la ochi” în funcție de cantitățile pe care le preparați. Vă promit că nu aveți cum să dați greș.
Sper că v-am fost de ajutor cu acest articol!
Care este garnitura voastră preferată?
Imi lasa gura apa la cat de bine arata. Nu le-am facut pana acum asa , dar de maine le testez. Imi place combinatia de ingrediente de la panada ptr snitele. Pup
Mă bucur să aud asta! Pupici!
De abia asteptam articolul acesta si nu m-ai dezamagit, imi plac ideile tale.
O să încerc și eu rețeta ta de cartofi crocanți.
Merită, sunt delicioși!
Am sa le notez undeva, sunt bine de știut aceste idei.
Super!
Mă bucur să aud asta!
Foarte interesanta cea cu conopida. Cred ca as face si cu broccoli! ? Si trebuie sa mai incerc si orezul neaparat! Multumim pentru aceste idei minunate! ?
Iese super bine și cu broccoli, iar orezul este delicios. Cu mult drag!?
La noi in casa preferatul tuturor este cus-cus-ul si mai nou bulgurul.
Am încercat și noi, însă nu pot să zic că sunt preferatele noastre. 🙁
Mi-ai dat idei să organizez aceste rețete, mai ales că am descoperit un nou parmezan vegan, delicios, pe bază de nuci de caju.
Organizez și veganizez*
Super! Spor la bucătărit!
ne plac toate si facem des, mai putin conopida dar asta nu pentru ca nu ne place, uit mai mereu sa cumpar!
Și eu uit să iau conopidă… mereu pățesc așa.
Cartofii prăjiți, păcat că nu sunt cea mai sănătoasă alegere.
Poți să încerci varianta la cuptor, ies asemănători cu cei prăjiți.
Eu nu prefer ceva anume, îmi place cam orice garnitură. Ale tale arată foarte apetisant, ești foarte pricepută în ale gătitului. ?
Merci frumos! 🙂
Acum in sarcina poftesc aproape zilnic la cartofi. ? Faptul ca sunt la cuptor e perfect decat prăjiți. ? ?
Musai să încerci, eu zic că o să îți placă!?
Intr-adevar aceste garnituri sunt extrem de apreciate si de noi, mai les langa o bucata de carne sau de peste 🙂
Da, merg de minune.
Am facut conopida pane de 2 ori pana acum , ne-a placut mult aceasta combinatie. Asa o sa fac si snitelele de acum in colo. Iti multumim ca au mancat si copii cu mare pofta. Nu ma gandeam ca kefirul o sa fie asa fain.
Mă bucur să aud asta! Da, kefirul merge de minune în această combinație. Cu mult drag!
Un orez bun nu am mai facut de ceva timp, buna idee.
Da, este o garnitură delicioasă și ușor de preparat.