Tarta cu branzeturi, bacon si ceapa rosie

Dacă mă urmăriți de ceva timp, sigur v-ați dat seama că sunt înnebunită după tarte! Nu contează că sunt dulci sau sărate, toate sunt delicioase și unde mai pui că poți să le prepari cu tot felul de alimente uitate prin frigider.  Astăzi am pentru voi o nouă combinație gustoasă cu brânzeturi, bacon crocant și ceapă roșie.

Ingrediente:
aluat pentru tartă,
• 200ml smântână lichidă,
• 100ml de lapte,
• 4 ouă,
• 150gr de brânză feta (sau telemea),
• 50gr de parmezan,
• 50gr brânză maturată uitată prin frigider?,
• 150gr bacon rumenit în tigaie,
• 5 jumătăți de roșii uscate și conservate în ulei,
• 1 ceapă roșie,
• 1 linguriță de verdețuri de Provence,
• 1 linguriță de usturoi granulat,
• 1 praf de nucșoară,
• 1 linguriță de boia dulce,
• sare și piper după gust.

De această dată eu am folosit un aluat gata făcut de la Linco, însă pe blog găsiți și rețeta pentru acesta. Cel preparat în casă este mai bun, însă și cel cumpărat își face treaba de minune.

Așezăm aluatul în tava pentru tartă (unsă cu ulei), eliminăm excesul de pe margini și înțepăm ușor baza cu furculița. Deasupra aluatului punem o foaie de copt și boabe de fasole, astfel acesta nu o să crească. Îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ pentru 20 de minute. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 26cm.

Într-un bol încăpător amestecăm ouăle, laptele, smântâna lichidă și condimentele. Când aluatul este pe jumătate copt, îl scoatem cu grijă din cuptor, presărăm bucățelele de bacon crocant, roșiile uscate tăiate în cubulețe și brânzeturile, apoi acoperim totul cu amestecul de ouă și smântână.

Nu ne rămâne decât să așezăm frumușel rondelele de ceapă roșie și să coacem tarta pentru 30-40 de minute la 180C. Am făcut această tartă cu gândul de a folosi toate brânzeturile uitate prin frigider, de aici și această combinație pestriță.?

Tartele sărate sunt preferatele mele, deoarece mă ajută să evit risipa alimentară și să folosesc toate alimentele uitate prin frigider. Pe blog găsiți deja o sumedenie de rețete de tarte atât dulci, cât și sărate.

Sper că v-am fost de folos cu această rețetă!

Vouă vă plac tartele? Dacă da, care sunt preferatele voastre: sărate sau dulci?

16 Replies to “Tarta cu branzeturi, bacon si ceapa rosie”

  1. Ce combinatie gustoasa!!! O s-o fac negresit❤️

    1. Chiar este tare gustoasă!❤️

  2. Cornoiu Alexandra says: Reply

    Delicios!??❤️

    1. ❤️❤️❤️

  3. Ce bine arata! Nu am încercat sa fac tarte, insa m-as risca o data

    1. Merită să-i dai o șansă!

  4. Am salvat rețeta și o să încerc să o fac în varianta plant-based, sunt curioasă cum iese. Nu consum nimic de origine animală

    1. Poți să folosești tofu, smântână vegetală și brânzeturi vegane.

  5. Aseara am facut si eu tarta ta si a iesit divinaaa . Foarte buna este combinatia asta. Data viitoare ma incumet sa fac aluatul de la 0. Puuup

    1. Mă bucur din suflet!❤️ Pupici

  6. Heiii, arată senzațional! nu te gțndești și la noi ăștia pofticioșii?!? (hi-hi)
    Mi-am salvat rețeta, o voi încerca neapărat!
    Mulțumesc!!

    1. Mulțumesc și eu!❤️

  7. Vai cat de bine arata, desi nu imi place ceapa în preparate, asta arata asa fain parca as gusta 🙂

    1. Poți să o omiți fără probleme.

  8. Cred ca este absolut delicios. daca nu ma insel am mai mancat ceva si este o tarta gen frantuzeasca

    1. Merită să-i dai o șansă!

Leave a Reply to Rokolla Cancel reply