Tort Red Velvet / Red Velvet Cake

Mai sunt câteva zile până la Crăciun și, așa cum v-am promis pe Instagram, astăzi vă prezint rețeta minunatului tort Red Velvet. Este un tort festiv și delicios, perfect pentru masa de sărbători. 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 290gr de făină,
  • 150gr de zahăr pudră,
  • 3 ouă la temperatura camerei,
  • 100gr de unt gras (cu 82% grăsime) la temperatura camerei,
  • 50ml de ulei vegetal,
  • 2 linguri de dulceață de vișine,
  • 250ml de chefir la temperatura camerei,
  • 20gr de cacao,
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu,
  • 1 linguriță de oțet,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 praf de sare,
  • Colorant alimentar roșu,
  • 1 lingură de extract de vanilie.

Pentru cremă:

  • 300gr cremă de brânză Philadelphia,
  • 200gr unt gras (cu 82% grăsime) la temperatura camerei,
  • 100gr de zahăr pudră,
  • 1 praf de sare,
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Într-un bol încăpător amestecăm untul cu zahărul pudră până obținem o consistență cremoasă, apoi adăugăm ouăle unul câte unul. După ce s-au omogenizat, adăugăm uleiul, chefirul și extractul de vanilie. 

Separat amestecăm făina cu cacaua, praful de copt și sarea, apoi le încorporăm în amestecul lichid de mai sus până obținem un aluat cremos. Nu ne rămâne decât să adăugăm bicarbonatul stins cu oțet, colorantul roșu și 2 linguri generoase de dulceață de vișine. Vă recomand să adăugați colorantul în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. 

Eu am împărțit aluatul în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 de cm și l-am copt în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 20-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. 

Cât timp se coc și se răcesc blaturile, ne ocupăm de cremă. Este aceeași cremă minunată pe care am folosit-o atât la tortul, cât și la brioșele de turtă dulce. Tot ce trebuie să facem, este să mixăm crema de brânză cu untul până obținem o compoziție mătăsoasă, apoi adăugăm extractul de vanilie, praful de sare și zahărul pudră. Amestecăm 2-3 minute cu ajutorul unui mixer până obținem cea mai delicată cremă din Univers. După ce este gata, o dăm la rece pentru 30 de minute și apoi putem să decorăm tortul. 

Eu am ornat tortul cu ajutorul unui poș și l-am decorat cu steluțe de ciocolată. După ce am terminat de decorat tortul, îl lăsăm să stea la frigider cel puțin 4 ore. 

Sper din suflet că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vă urez sărbători cât mai fericite alături de cei dragi vouă!

Ce prăjiturele vreți să faceți de Crăciun?

22 Replies to “Tort Red Velvet / Red Velvet Cake”

  1. Eu nu stiu sa fac prajituri asa ca anul asta de sarbatori vom avea tort si panettone, ambele cumparate.

    1. Super! Și mie îmi place mult panettone.

  2. Raluca Pencea says: Reply

    Ce usor pare cand il povestesti! Am sa
    Il incerc si eu si sper sa imi iasa! 🙈 Vreau sa fac si eu casuta de turta dulce de la Lidl si, probabil, briose!

    1. Aștept feedback! Sigur o să-ți iasă!🙈

  3. Simona Diaconu says: Reply

    Un tort Tiramisu voi face, nu necesita mult timp de preparare și este și iubit de familia mea.

  4. Abia astept sa incerc reteta! Sper din suflet sa imi iasa, nu am facut prea multe prajituri pana acum din pacate! 😔

    1. Sigur o să-ți iasă!

  5. Arata foarte bine tortul! Imi place la nebunie gustul, cred ca o sa optam pentru red velvet si la nunta.

    1. Am făcut și eu tortul acesta, dar cu blaturi mai subțiri. E super bun.

      1. Da, este foarte bun!

  6. Wow, ce bine arata. ♥️

  7. Am salvat rețeta și o să încerc să o fac în varianta plant-based. Sunt curioasă cum iese.

    1. Găsești pe blog mai multe rețete vegane, poate te ajută.

  8. O rețetă care merită încercată. Arată tare bine și sincer, m-aș apuca să-l fac, dar deja familia a ”comandat” altceva.
    Am notat rețeta însă și o voi testa după sărbători.
    Mulțumesc!

  9. Yummy.Arata tare bine. Nu am facut niciodata genul asta de prajitura, dar arata criminal de bine

  10. Arata foarte bine tortul, felicitari! Eu am facut biscuiti, turta dulce, cozonac si este suficient, cam multe calorii :D:D

Leave a Reply to Denisa Cancel reply