Pumpkin Spice Cinnamon Rolls / Rulouri cu Scortisoara si Dovleac

Că tot au sosit zilele răcoroase de toamnă, vreau să vă invit la o cană de cafea acompaniată de un desert delicios și aromat. M-am inspirat de la faimoasa băutură pumpkin spice latte și așa am pregătit rulourile cu dovleac și lapte condensat.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500gr făină,
  • 200-220ml de lapte,
  • 25gr drojdie proaspătă (7gr de drojdie uscată),
  • 2, 3 linguri de ulei vegetal,
  • 60gr unt gras,
  • 2 ouă la temperatura camerei,
  • 1 linguriță de extract de vanilie,
  • 2 linguri de zahăr, 
  • 1 praf de sare,
  • 1 ou extra pentru uns.

Pentru umplutură:

  • 70gr unt gras la temperatura camerei,
  • 400gr de pulpă de dovleac plăcintar copt,
  • 2 linguri de zahăr muscavado (sau brun),
  • 1 linguriță de scorțișoară,
  • lapte condensat pentru servire (cel la conservă).

Într-o crăticioară încălzim ușor laptele, cât să nu ne ardă la degete. Într-un bol mărunțim drojdia și o amestecăm cu o linguriță de zahăr, 4 linguri de lapte călduț și o lingură de făină. Lăsăm la dospit maiaua cam 10 minute.

Eu prefer să topesc untul în laptele călduț rămas, însă voi puteți să o faceți separat. După ce a crescut maiaua, într-un bol încăpător punem făina, amestecul cald de lapte și unt, zahărul rămas, extractul de vanilie, maiaua, ouăle, sarea și începem să frământăm. 

În funcție de gradul de umiditate al făinii mai adăugăm lapte sau făină, astfel încât să obținem un aluat moale și ușor lipicios. Frământăm cam 5-10 minute maxim și adăugăm treptat uleiul. Lăsăm aluatul la dospit la loc călduț până își dublează volumul. 

În timp ce aluatul dospește, ne ocupăm de umplutură. Amestecăm pulpa de dovleac cu scorțișoara, untul la temperatura camerei și zahărul până obținem un amestec cremos. În funcție de cât de dulce este dovleacul, adaptați cantitatea de zahăr. 

După ce aluatul a crescut, presărăm făină pe blatul de lucru și întindem cu grijă aluatul cu ajutorul unui sucitor în formă de dreptunghi (grosimea acestuia trebuie să fie cam de jumătate de cm). Peste aluat întindem uniform umplutura și rulăm cât mai bine. Ungem marginea cu puțină apă, ca să sigilăm ruloul. 

Porționăm aluatul și obținem 9 rulouri grăsuțe, pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30 – 35 de minute sau până se rumenesc frumos. 

După ce s-au copt, le glazurăm cu mult lapte condensat (cel la conservă) și le servim calde (sau reci) alături de o cană de cafea. 

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac deserturile cu dovleac?

24 Replies to “Pumpkin Spice Cinnamon Rolls / Rulouri cu Scortisoara si Dovleac”

  1. Un deliciu!! Am facut si covrigii tai , asa ca incerc neaparat si aceasta prajitura minunata. Super arata multumesc!

  2. O combinatia foarte interesanta! De unde cumperi lapte condensat la conserva??

    1. Arată minunat și cu siguranță este o bunătate! Mulțumesc pentru rețetă!

    2. Eu l-am luat de la magazinul coreean, însă se găsește și în Auchan și Lidl.

  3. sunt lesinata de pofta! noroc ca am luat un dovleac ieri, cred ca stiu ce fac in weekend!

    1. Mă bucur să aud asta!

  4. Arata delicios! Nu imi plac deserturile cu dovleac, dar imi plac cinnamon rolls.

  5. Nu m-as fi gandit sa o ornez cu lapte condensat, dar la proxima placinta o sa folosesc acest truc.

  6. Wow , ce bine arata!! Multumim pentru reteta, nu am gustat niciodata rulouri cu scortisoara dar as vrea sa incerc sa le prepar!

  7. Rulourile cu scortisoara sunt preferatele mele. Musai sa incerc si aceasta varianta cu dovleac. Revin cu feedback cat de curand!

    1. Spor la bucătărit!

  8. Am incercat recent un cheesecake cu dovleac și pot sa spun ca mi-a placut.
    Eu fac des cinnamon rolls, folosesc si nuca pentru varianta sotului.

    1. Sunt faine și cele cu nucă.

  9. Mie nu imi place dovleacul, dar o sa iti fur reteta si o sa le fac cu mere. Arata delicios.

  10. Arata tare bine si mi-ai facut o pofta de nedescris

  11. Vai, cat de bine arata! si ce delicios trebuie sa fi fost totul!

Leave a Reply