Briose de Turta Dulce / Gingerbread Cupcakes

Nu știu când a trecut luna Decembrie atât de repede, însă mai sunt câteva zile până la Crăciun și, așa cum v-am promis pe Instagram, astăzi vreau să vă prezint briosele mele cu blat de turta dulce și cremă mătăsoasă de unt cu brânză. Fără să îmi dau seama, fix acum un an am publicat pe blog și rețeta tortului de turtă dulce care, fie vorba între noi, este absolut delicios! 

Ingrediente pentru 10-12 brioșe:

Pentru blat:

  • 250gr făină,
  • 3 linguri de zahăr muscavado (sau brun),
  • 2 linguri de melasă (miere, sirop de curmale),
  • 2 ouă la temperatura camerei,
  • 250ml lapte bătut la temperatura camerei,
  • 150ml ulei vegetal (eu am folosit de cocos),
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 linguriță de scorțișoară,
  • 1 linguriță de pudră de ghimbir, 
  • 1 praf de nucșoară,
  • 1 praf de pudră de cuișoare,
  • 1 linguriță de esență de portocale,
  • 1 praf de sare.

Pentru cremă:

  • 300gr cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia),
  • 200gr unt gras (cu 82% grăsime) la temperatura camerei,
  • 100gr de zahăr pudră,
  • 1 linguriță de extract de vanilie,
  • 1 praf de sare.

Pentru început ne ocupăm de aluatul pentru brioșe. Într-un bol încăpător amestecăm toate ingredientele solide, adică făina, condimentele, zahărul, sarea și praful de copt. Separat omogenizăm uleiul, melasa, esența de portocale, ouăle și laptele bătut (ambele trebuie să fie la temperatura camerei). Nu ne rămâne decât să amestecăm ingredientele solide cu cele lichide până obținem un aluat cremos și aromat.

            Umplem formele pentru brioșe cam 3 sferturi și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 15 minute. Vă recomand să le testați cu scobitoarea. În funcție de mărimea formelor, obținem aproximativ 10-12 brioșe grăsunele.

            După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească la temperatura camerei și ne ocupăm de minunata cremă de unt cu brânză. Tot ce trebuie să facem, este să mixăm crema de brânză cu untul până obținem o compoziție mătăsoasă, apoi adăugăm extractul de vanilie, praful de sare și zahărul pudră. Amestecăm 2-3 minute cu ajutorul unui mixer până obținem cea mai delicată cremă din Univers. După ce este gata, o dăm la rece pentru 30 de minute și apoi putem să decorăm brioșele. 

            Pentru acest pas, eu m-am folosit de un poș și de câteva fursecuri în formă de steluțe. Dacă aveți timp, puteți să faceți fursecurile mele din turtă dulce și să le folosiți pe post de decor.

            Aceste brioșe se păstrează foarte bine la frigider și sunt perfecte alături de o cană de cafea sau de ciocolată caldă.

Câteva mențiuni:

  1. Vă recomand să folosiți unt gras de calitate. Eu îl prefer pe cel irlandez.
  2. Dacă nu găsiți melasă la supermarket, puteți să folosiți sirop de curmale sau miere.
  3. În loc de condimentele de mai sus, puteți să folosiți un mix de condimente gata preparat.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vă urez din tot sufletul să aveți sărbători fericite alături de cei dragi!

Voi ce prăjiturele vreți să faceți de Crăciun?

33 Replies to “Briose de Turta Dulce / Gingerbread Cupcakes”

  1. Arată minunat și sigur sunt tare gustoase.
    Încă nu m-am decis ce prăjituri fac de Crăciun, sigur va fi cu multă nucă.

    1. Merci frumos! Da, sunt delicioase și aromate!

  2. Ce frumoas arata, imi lasa gura apa!

    1. Mă bucur să aud asta!

  3. Vreau să fac turtă dulce și câteva fursecuri pentru Crăciun.

  4. Arata demential, Raluu!!
    De abia astept sa le fac si eu de sarbatori. Cred ca o sa fie senzatie cu ele.
    Te pup

  5. Asteptam cu nerabdare reteta ta asta si o sa o incerc si eu. Ce frumos explici , mereu imi este usor sa gatesc ceva dupa indrumarile tale.

    1. Mă bucur tare mult să aud asta! :*

  6. Vaiii ce bine arata! Fetita mea deja a pus ochii pe ele si imediat ce voi termina cu izolarea, voi face si eu briosele? multumesc pentru reteta

    1. Yuhuu! Cu mult drag! Spor la bucătărit!?

  7. Ce bine arataa! Delicios! Mersi de reteta

  8. Am facut o proba in seara asta la briose si au iesit bestial!!! Clar le fac de sarbatori cu tot cu crema. Multumesc!!

    1. Vaai! Le-ai și încercat, mă bucur super mult. Eu îți mulțumesc!

  9. Sunt tare frumoase!
    La ce magazin ai gasit melasa??

    1. Merci! În principal se găsesște în supermarketurile mari. Eu am găsit în Auchan.

  10. Ca întotdeauna, rețetele tale sunt cele mai grozave!! Mulțumim!

    1. Merci frumos! Cu drag!

  11. Acum cred ca stiu ce o sa fac pe Craciuun, arata-ne maaai multe 🙂

    1. Hihihi! Momentan asta este ultima rețetă pe anul acesta, însă sigur găsești multe rețete faine pe blog.

  12. Vaai, cât de bine arată! Zici că sunt dintr-o revistă! Mie mi-ar fi milă să le mănânc, îți spun sincer. 🙂

  13. Cristina Ioana says: Reply

    Cine sa aiba rabdare pana la Craciun??
    Noi le-am mesterit in dimineata asta si sunt MINUNATE, Raluca. Toata casa miroase a sarbatoare si burticile noastre sunt fericite. Iti multumim!

    1. Mă bucur tare mult să aud asta! Cu mult drag!

  14. Chiar am niste melasa care se apropie de expirare si nu mai stiam la ce s-o adaug. Incerc reteta ta.

    1. Super! Spor la bucătărit!

  15. Catalina Coman says: Reply

    Chiar vreau sa fac si eu turta dulce, asa ca am salvat si reteta ta de briose, dar si cea de fursecuri.

    1. Yuhu! Spor la bucătărit!

  16. Multumim pentru reteta , fata draga! Te sarut

  17. Noi anul trecut am avut pe masa de sarbatori tortul tau cu turta dulce si asa va fi si anul acesta. Este preferatul nostru. O sa fac si briosele ca se vor bucura copiii. Te pupam!! Craciun fericit, Ralu!!

  18. […] ocupăm de cremă. Este aceeași cremă minunată pe care am folosit-o atât la tortul, cât și la brioșele de turtă dulce. Tot ce trebuie să facem, este să mixăm crema de brânză cu untul până […]

Leave a Reply to Alexandra Cancel reply