Somon cu usturoi, unt si tarhon

Deși sunt o mare consumatoare de pește, pe blog nu am postat prea multe rețete din această categorie. A venit timpul să remediez această „problemă” și să vă prezint o rețetă absolut delicioasă, aromată, perfectă pentru prânz sau cină: somon cu usturoi, unt si tarhon. 

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 bucăți de file de somon,
  • 5 căței de usturoi,
  • 50gr unt gras la temperatura camerei,
  • 1 lingură de ulei vegetal,
  • 1 linguriță de tarhon,
  • puțin măr proaspăt,
  • sare, 
  • piper.

Garnituri:

  • legume sote,
  • orez basmati cu unt și turmeric,
  • cartofi copți cu lămâie și oregano.

Această rețetă se prepară în 2 timpi și 3 mișcări, așa că nu trebuie să stați prea mult în bucătărie. Într-un bol mic amestecăm untul moale cu usturoiul mărunțit, tarhonul, sarea și piperul până obținem o pastă cremoasă. Ne folosim de aceasta ca să masăm bucățile de somon. Pentru o aromă mai intensă, vă recomand să le lăsați să se odihnească pentru 10 minute la temperatura camerei.

Nu ne rămâne decât să gătim somonul, iar pentru acest pas avem nevoie de o tigaie nonaderentă și puțin ulei. Vă sfătuiesc să preîncălziți tigaia bine, însă nu pe foc mare. Punem bucățile de somon cu pielea în jos și gătim pe foc mediu pentru aproximativ 7-8 minute sau până se rumenește frumos. Întoarcem peștele și îl mai lăsăm pentru maxim 5 minute, până se formează o crustă aurie. La servire presărăm puțin mărar și zeamă de lămâie.

Aveți grijă să nu gătiți prea mult peștele, deoarece veți obține un preparat fad și uscăcios!

Asta a fost tot! Nimic complicat și obțineți un prânz delicios și sățios. Ca și garnituri, vă recomand legumele sote, orezul basmati cu unt și turmeric sau cartofii grecești cu lămâie și oregano.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac preparatele care conțin pește?

27 Replies to “Somon cu usturoi, unt si tarhon”

  1. Senzationala reteta!!! Mi-ai facut o pofta de toata frumusetea.

    1. Mă bucur să aud asta!

  2. Chiar nu stiam ca sa bucataresc eu zilele astea. Uite ca mi-ai dat o super idee . Te pup si multumesc

    1. Cu drag! Pupici!

  3. Daiana Elena says: Reply

    Fix de asta aveam nevoie. Noroc ca te-am zarit pe instagram , ca ai numai retete FABULOASE!!

    1. Mulțumesc frumos!

  4. Se poate prepara si la cuptor?

    1. Sigur, doar să ai grijă cu timpul de coacere.

    2. Moisei Maria says: Reply

      CU SIGURANȚĂ VOI INCERCA ȘI EU REȚETA..
      MULȚUMESC FRUMOS

      1. Prietenul meu adora somonul. Voi încerca aceasta rețetă, pare destul de ușor de făcut.

  5. Arata bine. Si noi preparam somon destul de des. E un preparat delicios.

  6. Raluca Maria says: Reply

    Aseara am facut si eu reteta si ne-a placut mult. A fost un real succes !Multumim!

    1. Mă bucur tare mult! Cu drag!

  7. O singura data am mâncat la restaurant somon și nu mi-a plăcut, cred ca nu era bine gătit.
    O sa încerc rețeta ta, arată foarte bine!

    1. Merită să o încerci. Dacă îți place peștele în general, o să îți placă și acest preparat!

  8. Banuiesc ca merge cu orice fel de pește, nu? Că somonul e afumat – asa stiu eu, poate sa geseste si ne – si nu pot manca afumatura.

    1. Sigur! Există și somon proaspăt, eu din acesta am folosit.

  9. Ador pestele dar recunosc ca somon nu prea am incercat.

    1. Merită să îi dai o șansă!

  10. Arată super bine, felicitări și mulțumesc pentru idee. 🙂

  11. Ador somonul gatit oricum, multumim pentru reteta 🙂

  12. Arata delicios! Mereu ai idei faine de retete, asa ca mai fur de la tine. Adoram pestele cu totii, asa ca si asta va intra la favorite.

  13. Iubesc somonul si chiar l-as manca zilnic. Combinatia asta cu legume pare geniala. Nu prea folosesc tarhon si as fi curioasa cum se schimba gustul

  14. Arata si imi inspira numai ganduri bune, dar cu o exceptie, nu suport tarhonul. Am mancat cred ca prea mult cand eram mica si acum nici mirosul nu-l mai suport.

Leave a Reply to Ștefania Petrescu Cancel reply