Tort cu lamaie si zmeura

Acum că vara este după colț, omuleții de la Vegis.ro m-au provocat să pregătesc un desert delicios, revigorant, perfect pentru zilele însorite ce vor urma. M-am conformat și am meșterit un tort fresh cu multă lamaie și zmeura.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 350gr făină,
  • 1 plic de praf de copt,
  • 1 jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu,
  • 250ml lapte bătut la temperatura camerei,
  • 3 linguri de miere,
  • 3 ouă la temperatura camerei,
  • 240ml ulei vegetal (eu am folosit de cocos),
  • coaja de la o lamâie proaspătă sau o lingură de coajă confiată,
  • zeama de la o lămâie,
  • 1 linguriță de esență de lămâie,
  • 1 linguriță de esență de vanilie,
  • 1 praf de sare,
  • 100gr de zmeură (proaspătă sau congelată).

Pentru cremă:

  • 300gr brânză Philadelphia,
  • 200gr unt gras la temperatura camerei (82% grăsime),
  • 100gr de zahăr pudră,
  • 1 linguriță de esență de vanilie,
  • 1 linguriță de esență de lămâie.

Într-un bol încăpător amestecăm făina, bicarbonatul, praful de copt și sarea. Separat omogenizăm toate ingredientele lichide, adică laptele bătut, ouăle, mierea, uleiul, esențele, coaja de lămâie mărunțită și zeama de lămâie. Tot ce ne rămâne de făcut este să amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide până obținem un aluat cremos. 

Împărțim aluatul în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 de cm, punem câteva bucățele de zmeură și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 20-25 de minute. Cel mai bine este să faceți testul cu scobitoarea. După ce s-au răcit blaturile, le ambalăm în folie de plastic și le dăm la frigider până este gata crema. Puteți să folosiți și o singură tavă, dar să aveți grijă cu timpul de coacere, ca să nu rămână blatul crud.

Această cremă este una dintre cele mai delicioase și mai simplu de realizat. Tot ce avem de făcut este să mixăm crema de brânză și untul până obținem o cremă densă fără cocoloașe. Adăugăm esențele și zahărul pudră și amestecăm până se omogenizează totul bine, cam 2-3 minute. În 10 minute obținem cea mai gustoasă și mai faină cremă pentru orice tort! Înainte de a decora tortul, o dăm la frigider pentru 15-30 de minute.

Eu am ornat tortul cu ajutorul unui poș și am decorat cu zmeură. Voi puteți că folosiți ce fructe aveți la îndemână (afine, căpșuni). După ce am terminat de decorat, vom lăsa tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore, astfel aromele se vor combina minunat!

PS: Este foarte important ca untul, laptele bătut și ouăle să fie la temperatura camerei!

Ingrediente sănătoase și de calitate de pe Vegis.ro!

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Vouă vă plac prăjiturile cu lămâie?

46 Replies to “Tort cu lamaie si zmeura”

  1. Suna foarte bine si arata foarte bine. Deja simt ca mi ploua in gura

    1. Da, imi plac. Voi salva si reteta aceasta. Neapărat vreau să vad cum e.

      1. Mă bucur să aud asta!

  2. Mă înnebunesc deserturile tale! Arată așa de bine, că îmi plouă în gură! ❤️

    1. Mă bucur să aud asta! ❤️

  3. Roxana Georgiana says: Reply

    Zici ca ne-am vorbit sau ca tu mi-ai citit gandurile!!! Maine este ziua mea si tot cautam un tort misto. Pe asta il fac. Iti multumesc din suflet pentru reteta!!!

    1. Mă bucur tare mult! La mulți ani frumoși și sănătoși!
      Cu mult drag! Să ai o zi cât mai frumoasă și spor la bucătărit!

    2. Roxana Georgiana says: Reply

      A iesit o nebunie! S-a mancat pana la ultima felie. Multumesc inca o data pentru reteta!!! M-ai salvat.????
      Multumesc si pentru urarile de bine!E

      1. Mă bucur din suflet să aud asta! Cu mult, mult drag!

  4. Raluca Ionela says: Reply

    Noroc cu instagram ca te-am descoperit. Numai bunataturi faci!

    1. Mă bucur să aud asta!

  5. Ce bine arata , o sa il fac si eu. Am niste afine prin frigider, sigur iese ceva bun. Pup

    1. Iese delicios și cu afin! Te pup!

  6. Se intampla sa am chiar tot ce imi trebuie in frigider!! Superb , maine bucataresc!! Pupici, draag mea!

    1. Super! Să ai spor! Te pup!

  7. Denisa Ioana says: Reply

    Faci niste poze superbe, iar tortul este cu adevevarat o SENZATIE! Felicitari pentru prezentare!

    1. Merci frumos!

  8. cudrag.cristina says: Reply

    Mmmm.. pare putin acrut dar nu tare, mi-ar placea si mie sa il gust 🙂
    Multumesc de reteta! Nu m-as fi gandit la asa o combinatie.

    1. Nu este acru deloc, zeama de lămâie din blat este doar pentru aromă. Este răcoritor, dulceag și lămâios. Cu mult drag! Sigur o să-ți placă!

  9. Arată bine tortul și are și ingrediente sănătoase, am remarcat că ai îndulcit cu miere. Bravo!

  10. Anca Elena says: Reply

    Eu iubesc lamaile si citricele in general. O sa ma pun pe baking ca asa nu se mai poate?

    1. Sigur o să-ți placă! ?

  11. Arata super bine și pare ușor de făcut. Tu faci numai bunătăți.

    1. Merci frumos!

  12. Doamne, cat de bine arata! Chiar e posibil sa iasa o crema asa buna din ingrediente asa simple? Mereu mi-e frica de partea asta, mi se pare super complicat sa faci o crema buna 😛

    1. Simplitatea în bucătărie este minunată. Chiar îți recomand să o încerci, este delicioasă!

  13. Arata demential! Neaparat vreau sa il incerc, mai ales ca se apropie ziua sotului.

    1. Mă bucur să aud asta! La mulți ani!

  14. Mi-ai facut pofta de acest tort minunat! Suna bine combinatia facuta de bine, si decorul cu zmeurici!

    1. Da, sigur o să-ți placă!

  15. Waaaw. Arata criminal de bine. Imi doresc si eu macar o feliuta sa gust

    1. Ce drăguță ești, Ramona!

  16. Superb este tortul asta!

  17. Arata genial de bine! Cred ca gustul este deosebit.

    1. Da, este gustos și aromat.

  18. Vine ziua de nastere a sotului și mă gândeam ce tort să-i pregătesc, combinația de lămâie cu zmeură sună tare bine, mai ales vara.

    1. Da, este o combinație foarte faină pentru zilele călduroase de vară.

  19. Cat de bine arata, imi ploua in gura doar gandindu-ma la combinatii.

    1. Este un tort aromat și fresh.

  20. Lamaia face casa buna cu dulcele, il completeaza si il pune in valoare.

    1. Da, așa zic și eu!

  21. Draga Raluca, nu stiu ce s a intamplat dar mie nu mi a iesit acest tort cu toate ca am respectat cu strictete indicatiile tale, inclusiv ca ingredintele sa fie la temperatura camerei. Dupa o zi blatul s a intarit f tare, crema s a crapat si nu prea ne a venit sa il mancam…ai idee de ce s a intamplat asa? Eu sunt complet nedumerita…mersi

    1. Buna, Nina,
      Din pacate nu pot să îmi dau seama ce s-a întamplat… poate au fost de vină ingredientele, chiar nu știu… Eu am făcut acest tort de foarte multe ori și mereu iese fain, iar crema aceasta este excelentă. Am primit feedback de la mai multe fete care mă urmăresc, că au încercat acest tort și le-a plăcut foarte mult. Eu folosesc această cremă de câțiva ani buni la mai toate torturile pe care le fac și mereu iese ok. Îmi pare rău că nu ți-a ieșit. 🙁

Leave a Reply to Lucia Mihaela Curea Cancel reply