Banana Bread de Post / Vegana

Având în vedere că trebuie să stăm acasă cuminței, zic eu că un desert delicios este fix ceea ce ne trebuie pentru a ne îndulci zilele de izolare. Cum mai sunt încă 3 săptămâni din Postul Paștelui, m-am gândit să vă prezint o rețetă de post pe care eu o prepar de mai bine de 4 ani. Pe scurt, o banana bread super delicioasă și aromată.

Ingrediente:

  • 200gr făină,
  • 1 plic de praf de copt (10gr),
  • 2 linguri de fulgi de ovăz,
  • 1 praf de sare,
  • 3 banane coapte,
  • 100ml de lapte vegetal,
  • 80ml de ulei vegetal (eu am folosit ulei de cocos),
  • 2 linguri de sirop de arțar (zahăr, miere, sirop de agave),
  • 1 linguriță de esență de vanilie.
  • Opțional puteți să adăugați fulgi de ciocolată, stafide sau nuci.

Într-un bol încăpător amestecăm bananele pisate cu laptele, uleiul, siropul de arțar și esența de vanilie. Separat omogenizăm ingredientele solide (faina, sarea, praful de copt și fulgii de ovăz) și apoi le încorporăm în amestecul lichid. 

Aluatul obținut trebuie să aibă o consistență mai densă. Eu am adăugat o mână de fulgi de ciocolată și câteva nuci mărunțite. Voi puteți să o lăsați simplă sau să adăugați ce ingrediente vă plac.

Nu ne rămâne decât să turnăm aluatul într-o tavă mică de chec tapetată cu hârtie de copt, apoi să îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când trece de testul cu scobitoarea. Eu am folosit o tavă de chec de 10 cm pe 20cm.

Dacă nu aveți sirop de arțar puteți să folosiți fără probleme zahăr, miere sau orice alt îndulcitor.

Banana bread merge de minune dimineața alături de o cană delicioasă de cafea. De asemenea, acest chec rezistă cu brio câteva zile la frigider, asta dacă nu îl devorați prea repede.

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă! Să aveți grijă de voi!

Vouă vă place banana bread?

47 Replies to “Banana Bread de Post / Vegana”

  1. Am tot auzit de aceasta reteta dar n am incercat niciodata pentru ca nu prea mai imi plac bananele.

    1. Dacă nu îți plac bananele, nu o să-ți placă nici rețeta aceasta. 🙂

  2. Curcubeu pe cerul gurii! O sa o fac si eu azi cu piticii mei. Multumim pentru reteta, Ralu!

    1. Cu mult drag, Natalia! Spor la bucătărit!

  3. Arata senzational , iar gustul este pe masura. O sa o gatesc si eu zilelele acestea, mai ale ca este si de post!!! De curiozitate te intreb , ti toate posturile?

    1. Mulțumesc! Da, țin toate posturile de mai bine de 3 ani!

    2. De când zic că prepar și eu banana bread… Acum că am văzut la tine, îmi iau elan! ❤️

      1. Foarte bine! Spor la bucătărit!❤️

  4. Gabriela Alexandra Andrei says: Reply

    O data cu carantina mi-am redescoperit pasiunea pentru gatit/copt, asa ca rețetă ta e foarte bine venita!

    1. Mă bucur să aud asta!

  5. Ce bine arată! Trebuie să încerc și ei rețeta ?

    O mică precizare, mierea nu este vegană, deoarece provine de la albine 🙂

    1. Merci frumos! Eu nu sunt vegană și nici nu consider că mierea nu este de post. Eu consum miere în post. 🙂

      1. Vegan nu înseamnă “de post”. Știu că se face des această confuzie ? veganismul elimită absolut tot ce se poate elimina din alimentație ce ar putea proveni de la animale, insecte etc.
        Am văzut că se folosește des acest “de post” unit cu “vegan”. De aceea prefer să spun când văd această confuzie.

        1. Știu foarte bine ce înseamnă vegan și am grijă să pun acest cuvânt cu grijă. Rețeta de mai sus este vegană, deoarece eu am folosit sirop de arțar. De cele mai multe ori, a ține post ortodox este o perioadă de veganism. Știu că există această polemică cu miere, însă eu o consum, deoarece am renunțat la zahărul procesat. ?

          1. Așa e, rețeta făcută este vegană deoarece conține sirop de arțar. Și arată super, by the way!
            Nu mă înțelegi aici: eu îți spuneam că nu are ce să caute mierea ca recomandare din moment ce descrierea este “de post/vegană”.
            Doar la acel lucru mă refeream, nu la rețeta făcută de tine, ci la recomandarea din paranteză. Dacă scria doar de post, nu era nicio problemă.
            Sunt persoane care nu fac diferența, de aceea este bine ca informația să fie corectă.

  6. Stan Bianca says: Reply

    Nu am încercat niciodată rețeta dar pare bună

    1. Este bună. 🙂

  7. Stancu Daniela says: Reply

    Super tare rețeta ta. Sigur o voi incerca și eu ?

    1. Mulțumesc frumos!?

    2. Arată bine. E de încercat în această perioadă.

      1. Da, merită încercată.

  8. Cea mai buna reteta de Banana Bread ?❤️ Delicioasa si super potrivita pt aceasta perioada.

    1. Mulțuuuu! Pupici!?❤️

  9. Yuhuuu! Abia astept sa o incerc si eu! ??

    1. Sper să-ți placă!?

  10. Zilele acestea mi-am propus să gătesc mai mult, sunt multe rețete pe care abia aștept să le încerc.

    1. Mă bucur să aud asta!

  11. Am mai auzit de banana bread, dar sincer nu am făcut niciodată aceasta rețeta. Totuși în aceasta perioada de carantina as avea tot timpul din lume sa o încerc.

    1. Cu siguranță!

  12. Banana bread nu am incercat niciodata, desi ne plac prajiturile cu banane. Pare usor de facut reteta ta si sigur e delicioasa. E de incercat.

    1. Se face foarte ușor și iese delicioasă!

  13. Nu am incercat pana acum reteta asta de banana bred, dar am facut niste clatite cu banane din alea micute care au un gust genial. Trebuie sa testez si reteta ta

    1. Neapărat să o încerci!

  14. Arata bine si n-are de ce sa nu fie gustoasa. Cred ca este un moment bun sa incerc si eu reteta

    1. Da, merită să o încerci, mai ales dacă ai niște banane ratăcite!

  15. Chiar am sa o incerc si eu , parf de copt crd ca se mai gaseste prin magazine ca la drojdie e prapad :))

    1. Daaa, praful de copt încă se mai găsește. Drojdia este deja un mit urban. :))))))

  16. Am facut zilele trecute checul tau si a iesit ceva senzational. Ne-a placut si l-am mancat cu multa placere. Te pupam si iti multumim!

    1. Mă bucur foarte mult că v-a plăcut! Și eu vă pup! Cu mult drag!

  17. Inedit si delicios, o sa incerc si eu. 🙂

    1. Mă bucur să aud asta! 🙂

  18. Wow, cum arată preparatul final!! Și eu am tot zis că încerc să fac banana bread. Acum că avem cam multe banane coapte pe balcon, cred că e un moment prielnic!

    1. Cu siguranță o să vă placă!

  19. I-am facut la ce mica ceva asemanator, chiar i-a placut.

    1. Mă bucur să aud asta!

  20. Arata super bine!

Leave a Reply to Raluca Cancel reply