Tort vegan fără zahăr cu cremă de nuci caju, lapte de cocos și sirop de curmale

Cei de la Solaris m-au provocat să prepar un desert delicios, dar cel mai important să fie vegan. Ei bine, am reușit să creez un tortuleț naked cu cremă de nuci caju și lapte de cocos.

Ingrediente:

Blat:

  • 200gr făină integrală de grâu spelta;
  • 200gr făină de grâu albă;
  • 400ml lapte vegetal;
  • 4 linguri sirop de curmale;
  • 150ml ulei de cocos;
  • 3 linguri de cacao;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 50gr merișoare uscate.

Cremă:

  • 400ml lapte de cocos (la conservă!!);
  • 300gr caju hidratat în apă peste noapte;
  • lapte vegetal de cocos;
  • 3 linguri de sirop de curmale;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 0 lingură de zeamă de lămâie;
  • 2 banane.

 Decor:

  • fulgi de migdale;
  • arahide caramelizate.

Blatul acestui tort este super simplu de realizat. Pentru început amestecați laptele vegetal cu uleiul de cocos și siropul de curmale. Într-un vas separat, amestecați făina cu praful de copt și cu cacaua. Mixați ingredientele lichide cu cele solide până obțineți un amestec omogen.

Peste compoziția rezultată, adăugați esența de vanilie și merișoarele uscate. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20cm, tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 30 de minute. După ce blatul este copt, îl lasați sa se răcească complet.

Între timp trebuie să ne ocupăm de cremă. Pentru început trebuie să lăsați conserva de lapte de cocos la frigider pentru aproximativ 1 oră la frigider.

Într-un vas puneți nucile caju hidratate, lapte vegetal de cocos cât să le acopere, siropul de curmale, zeama de lămâie și esența de vanilie. Tot ce trebuie să faceți este să mixați bine ingredientele, până obțineți o cremă densă și cremoasă.

Cea mai dificilă parte este obținerea unei creme din laptele de cocos la conservă, de aceea trebuie să cumpărați cel mai gras lapte pe care-l găsiți. Ei bine, nu trebuie decât să mixați laptele rece până veți obține un amestec cremos, dar în același timp mult mai lichid decât crema de mai sus.

Într-un vas separat veți amesteca cele două creme, iar rezultatul obținut îl veți ține la frigider pentru aproximativ o oră. Tot ce vă rămâne de făcut este să asamblați tortul. Tăiați blatul pe jumătate, puneți un strat de banane feliate și apoi un strat generos de cremă.

Pentru decor puteți să optați pentru fructe sau arahide caramelizate. Eu am caramelizat o mână de arahide într-o lingură de sirop de curmale, într-o crăticioară nonaderentă. După ce se răcesc, le băgați puțin în congelator, apoi le zdrobiți și ornați tortul.

De foarte mulți ani folosesc produse de la Solaris în rețetele mele, sigur știați asta mai ales dacă mă urmăriți pe instagram. Vi le recomand cu mare drag!

Sper că v-am fost de ajutor cu această rețetă!

Voi ce prăjituri vegane/de post preparați de obicei?

 

94 Replies to “Tort vegan fără zahăr cu cremă de nuci caju, lapte de cocos și sirop de curmale”

  1. Arata delicios acest tort, iti spun sincer ca mi-ai facut pofta, si chiar as incerca aceasta reteta.

    1. Mă bucur tare mult că-ți place! Este delicios și extrem de sănătos.?

  2. Vai cat de bine arata <3 O sa-l incerc si eu. Ieri am incercat o reteta de briose. Macar varianta ta e mai sanatoasa :)) Arata excelent.

    1. Mulțuuuu! Aștept părerea ta! ?

  3. Enchanted Ana says: Reply

    Ce bine arata! Nu am mancat pana acum nici un desert vegan dar acesta pare foarte tentant si usor de facut in weekend. Sper sa am spor la prajiturit!

    1. Mă bucur că-ți place! Merită încercat.☺️

  4. Vai ce bine arata, o reteta minunata din nou??

    1. Mulțuuu! Mă bucur că-ți place!?

  5. Yummy! Nu am mancat pana acum niciun desert vegan dar sunt tare curioasa de gust. La cat de bine arata sunt convinsa ca e delicios!

    1. Este tare gustos, cu toate că și eu am fost extrem de sceptică.?

  6. imi plac ingredientele folosite si cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta!

    1. Sper să îți placă!

  7. Arată delicios!!! Rețetă de notat în carnețel. Sună foarte bine acest tort și arată delicios!! ???? Și cremă de nuci caju și aroma de cocos… Yum!

    1. Mă bucur tare mult că-ți place! Este tare delicios!?

  8. Albu Steluta Georgiana says: Reply

    Cred ca este extrem de bun!

    1. Chiar este delicios!

  9. Arata de zile mari! O sa il incerc si eu, imi place sa incerc meniuri vegane!

    1. O să-ți placă! Aștept părerea ta!

  10. Mereu cand citesc articolele tale, imi dai asa vointa sa ma apuc de gatit.

    1. Mă bucur să aud asta!

  11. De post, de cele mai multe ori fac salam de biscuiți sau negresă. De câțiva ani, m-am orientat spre deserturile fără zahăr și fără făină albă. Adopt un stil de viață sănătos.
    Tortul prezentat de tine arată foarte bine și sigur este tare gustos!

    1. Și eu fac negresă de post, ba chiar am și o rețetă pe blog. Mă bucur că-ți place.

  12. Cat de bine arata!Sa stii ca si mie imi e pofta de ceva dulce, poate o sa pun in practica si eu aceasta reteta.

    1. Mulțumesc! Chiar este delicios

  13. Doamneee, cum arata! Mi s-a inundat gura, o sa incerc si eu aceasta reteta!

    1. Aștept părerea taaa!?

  14. Catalina Coman says: Reply

    Arata extraordinar! As cam devora o felie. 🙂

    1. Mulțumesc! Trimit la pachet.?

  15. Arata foarte bine si sunt convinsa ca este delicios. Despre produsele raw vegane … numai de bine. Eu n-am incercat niciodata sa fac un tort! Pacat ca nu stau mai aproape de tine sa ma bucur si eu de dulciurele

    1. Îți trimit prin curier!? Trebuie să încerci rețeta asta.☺️

  16. N-am incercat nimic chiar fara zahar, dar tortul asta vegan ma tenteaza sa-l fac.

  17. O să-ți placă cu siguranță.

  18. M-a cucerit aceasta postare! 🙂 Ador torturile! Trebuie sa il incerc si eu, desi nu sunt o experta a torturilor…

    1. Nici eu nu sunt expertă deloc, dar mai experimentez și cu dulciurile din când în când.☺️

  19. pandrea florina says: Reply

    Arata super bine ? eu uleiul de cocos il folosesc cel mai mult pe corp dar am de gand sa il incerc si la gatit ?

    1. Este delicios în mâncaruri!?

  20. Recunosc, nu am mancat tort vegan niciodata. Nici cel clasic nu imi place tocmai pentru ca are deseori multa crema si e foarte greu la stomac. M-ai facut foarte curioasa referitor la gustul lui cred ca voi incerca sa fac unul in miniatura 🙂

    1. Merită încercat! Este light și sățios.

  21. Bai nene, cu tine ma apuc de gatit si nu vreau. :)))) Dar produsele Solaris sunt foarte bune, iar tortul tau arata delicios! 🙂

    1. Mulțumesc! :)))) Hai că ai fost amuzantă.:*

  22. maria boiciuc says: Reply

    Cat de bine arata, in acest weekend il voi face si eu <3

    1. Sper să-ți placă!?

  23. Cred ca daca inlocuiesc cacao cu carob pot sa-l fac si eu pt D. 😀

    1. Da, poate fi utilizat.

  24. Daniela Oţet says: Reply

    Arată foarte bine tortul. Chiar esti pricepută ❤

    1. Mulțuu! Nu sunt așa pricepută.☺️?

  25. Sunt curioasa ce lapte de cocos ai folosit, eu incerc de ceva vreme sa fac orez cu asa ceva si nimeresc numai un produs solid ce seamana cu uleiul de cocos, dar pe care scrie lapte de cocos. Traducerea nu cred ca-i corecta, dar cum scrie decat intr-o limba asiatica nu-mi dau seama daca au gresit traducatorii sau asa trebuie sa arate laptele de cocos.

    1. Exact acela este laptele de cocos, numai că este solidificat deoarece este foarte rece. Dacă îl lași la temperatura camerei sau îl pui în mâncare se va transforma în lichid. Cel la conservă este mult mai gras și mai cremos decât cel la cutie.☺️

      1. Da, la conserva l-am luat, dar pus in orice topit sau nu, imi pare ca are gust prea pregnant de gras.

        1. Nu știu ce să zic, poate depinde de marcă..

  26. Si noi consumam produse de la Solaris!

    1. Chiar sunt foarte bune, și eu le folosesc de ani buni.

  27. Am incercat vreo 3 retete de prajituri raw vegane, dar nu m-am inteles decat cu una si nici aceea prea bine. Dar macar am putut sa o mananc pana la capat, restul le-am aruncat dupa prima gura. PRefer dulciurile clasice.

    1. Probabil undeva ai greșit cred, fiecare cu gusturile lui. Și eu iubesc prăjiturile clasice, însă atunci când țin post, prefer să savurez un desert delicios.?

  28. Arata senzational acest tort! Si nici nu este greu de facut, asa ca sigur voi incerca reteta <3

    1. O să-ți placă cu siguranță.☺️

  29. Ador produsele Solaris iar tortul arata minunat. Felicitari!

    1. Mulțumesc frumos!

  30. Tortul arata delicios. Eu nu prea o am cu dulcele, dar de cand s-a marit piticul sunt cam nevoita sa ii fac cate ceva. Imi cere si prefer sa ii gatesc eu ceva sanatos decat sa cumpar prajituri din comert. Bine, mai si cumpar. dar pentru pitic, ce e facut in casa e baza. Multumesc mult pentru idee, o sa incerc si eu.

    1. Cu mare drag! Este perfectă pentru pitic.☺️

  31. Trebuie sa incerc neaparat aceasta reteta! Arata atat de bineeee

    1. O să-ți placă!?

  32. Arata…wow! Nu m.as fi gandit ca retetele fara zahar pot fi atat de aspectuoase, si cred ca si grozav de bune!

    1. Mă bucur că-ți place!

  33. Arata atat de bine incat daca nu spuneai nu stiam ca e un tort vegan.

    1. Mulțumesc! La fel cred și eu.

  34. pandrea florina says: Reply

    Arata super bine. Chiar sunt curioasa de gustul siropului de curmale ??

    1. Seamană extrem de mult cu gustul caramelului combinat cu melasă.?

  35. Arată sensational, cred că e delicios și sănătos pe de a supra. Un astfel de desert să tot mănânci.
    Cumpăr deseori produse de la Solaris, însă niciodată nu le-am folosit la torturi. Bună idee!

    1. Mă bucur mult că-ți place!☺️

  36. Arata foarte bine tortul , chiar mi ai facut pofta.
    Nu am incercat niciodata un tort vegan, dar nici nu sunt vegana.
    E totusi bine sa limitam consumul de zahar.

    1. Da așa este, nici eu nu sunt vegană.

  37. Si eu am inceput de curand sa folosesc produse de la Solaris, iar tortul tau arata super bine.

    1. Mulțumesc frumos!

  38. Wow…cat de apetisant arata, iar pozele ma fac sa intind mana sa fur o bucatica din tort.

    1. Mă bucur că-ți place!

  39. Neaparat trebuie sa fac si eu acest tort! Arata pur si simplu delicios si minunat! Nu pot sa cred ca esti atat de talentată in ale cookingului…Si pe langa asta esti si frumusica foc! Toate iti ies divin…si sunt convinsă că si gustul este wow! ???

    1. Ce drăguță ești! Mă faci să roșesc. Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase.??

  40. yuumy, ce delicios arata!!
    eu sunt innebunita dupa cocos, sigur mi-ar placea

    1. Și mie îmi place cocosul!

  41. Ce bine arata, uite ca in sfarsit gasesc si eu o reteta in care pot sa folosesc uleiul de cocos.

    1. Uleiul de cocos poți să îl folosești în loc de unt în prăjituri.

  42. Doamne cat de bine suna! Si arata wow, desigur! Reteta ta a picat la fix, caci se apropie ziua mamei si voiam sa o surprind cumva. Cum ea nu are voie sa consume zahar si a inceput o dieta vegana, acest desert e sugestia perfecta! 🙂

    1. Super! Aștept părerea ta! 🙂

  43. Ador produsele de la Solaris! Sunt FAN SOLARIS! Cele mai bune si sanatoase produse! Felicitari pentru reteta si, mai ales, pentru calitatea fotografiilor.

    1. Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase! Și eu sunt fan Solaris! 🙂

  44. Arata absolut delicios! Mi-ai facut pofta la ora asta tarzie :))

    1. Mă bucur că-ți place! :))

  45. Vai ce bine arată!! Vreau să fac și eu reteța asta! Apropo, și eu folosesc foarte des produse Solaris 🙂

    1. Mulțumesc! O să-ți placă!

  46. Eu prepar doar clasica negresă și pe timp de vară am mai testat înghetata din banane, cacao și lapte de migdale. Abia astept sa incerc si reteta ta!

    1. Și eu am pe blog o negrasă delicioasă.?

  47. Foarte bine arata Raluca, este clar ca esti foarte talentata.

    1. Mulțumesc frumos, Natalia!☺️

Leave a Reply to Alina Cancel reply