Pui Thai în sos dulce-picant cu orez basmati

Nu cred că mai este un secret, faptul că mâncarea asiatică are un loc special în sufletul meu. Explozia de arome și de condimente, face din bucătăria asiatică un fel de rai gastronomic. Astăzi o să vă prezint o rețetă absolut delicioasă, dulce, picantă și plină de aromă.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui;
  • 200 gr orez basmati;
  • ulei vegetal;
  • 2 căței de usturoi;
  • 4 linguri de sweet chilli sauce;
  • sucul de la o limetă;
  • coriandru/pătrunjel;
  • sare;
  • piper.

Pentru aluat:

  • 150gr făină;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • circa 200 ml de lapte Bătut;
  • boia dulce;
  • sare;
  • piper.

Într-un bol amestecăm toate ingredientele pentru aluat. Trebuie să obținem o consistență asemănătoare cu cea a aluatului de clătite americane (puteți să jonglați cu cantitatea de făină și de lapte bătut până obțineți consistența dorită).

După ce aluatul este gata, tăiam pieptul de pui în cubulețe. Nu ne rămâne decât să turnăm aluatul peste bucățelele de pui și să le prăjim în baie de ulei, până devin aurii.

În tot acest timp, preparați orezul basmati în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj. După ce este gata, îl asezonați cu sare, piper și zeama de la o jumătate de limetă.

După ce am terminat de prăjit cubulețele de piept, trebuie să ne ocupăm de sosul dulce-picant. Astfel, într-o tigaie călim puțin usturoiul, după care adăugăm puiul, urmat de sweet chilli sauce, sucul de la o jumătatea de limetă, sare și piper. Timp de 3 minute amestecăm continuu, după care oprim focul și asezonam cu coriandru mărunțit și cu susan.

La final, nu ne rămâne decât să așezăm cubulețele lipicioase de pui peste orezul basmati.

Sper că v-a plăcut această rețetă!

Voi ce rețete asiatice preferați?

38 Replies to “Pui Thai în sos dulce-picant cu orez basmati”

  1. Iubesc reteta asta si o fac de foarte mult timp doar ca puiul il trag la tigaie simplu cu putin unt si sos de soia. Nu mai fac acea crusta. am sa incerc si carnita in aluat de genul. Iubesc si sweet chili! Are un gust absolut delicios

    1. Sweet chilli este nelipsit din frigider! Il ador.? Eu nu sunt adepta prajelilor, insa am zis sa fac reteta originala si a iesit extrem de gustoasa! Aluatul parca ii da o textura si un gust aparte.?

      1. Voi incerca si varianta asta ca sa ma conving!

        1. Astept sa-mi spui daca iti place!?

  2. Si eu sunt fana a bucatariei asiatice, reteta e simpla si cu siguranta f gustoasa

    1. Da, este rapida, aromata si extrem de delicioasa!?

  3. Imi place mâncarea asiatică. Obisnuiesc sa fac si acasa, dar ceva mai simplu. Arată delicios!?

    1. Ma bucur ca iti place!?

  4. Oh lala! Iubesc mancarea asiatica! Din pacate nu am mai facut de mult timp, insa ar prinde bine o comanda zilele astea. Zic si eu 😀

    1. Daaa clar! Mai am pe lista cateva fete pofticioase, zic sa va trimit prin curier.?

  5. Daniela Oţet says: Reply

    Mereu cand intru la tine pe blog mi se face foame!! Oare de ce? Pentru ca totul arata atât de apetisant.
    Mmmm❤

    1. Nu ai idee cat de mult inseamna pentru mine aceste cuvinte! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!?

  6. Faci ca totul sa para asa de usor! Chiar am observat inclinatia ta pentru mancarea asiatica… ceea ce pe mine ma incanta 😉

    1. Bucataria asiatica ma inspira mereu spre prospetime. Pe langa mancarea asiatica, o ador si pe cea italiana si greceasca. O sa urmeze si retete specifice lor. ?

  7. Ce imi faci mie la ceas de noapte…pofta! Imi pun deocamdata pofta in cui si mi fac timp in curand si iti fur reteta ?

    1. Te las sa o furi cu mare drag! Astept sa imi spui daca ti-a placut.?

  8. Foarte apetisant, imi place pieptul de pui preparat in felul acesta, nu mai este atat de fad. Nu am folosit niciodata sweet chilli, dar l-am retinut si il voi cumpara

    1. Ma bucur mult ca ti-a placut!?

  9. Este o reteta simplu de facut si o s-o incerc si eu. M-au inspirat pozele tale si am inghitit in sec de mai multe ori :))

    1. Chiar se face repede, sa imi dai de stire cum ti-a iesit.?

  10. Cat de delicios arata! Si reteta pare simpla, am sa incerc si eu reteta ??

    1. Ma bucur ca iti place!?

  11. Deci pozele tale cu mâncare arata tot timpul intr un mare fel ? ador rețetele tale și mi-aș dori sa fiu mai îndemânatică sa pot sa fac și eu ceva. ??

    1. Hihihi? Multuuu! Ma bucut tare mult ca iti plac!?

  12. Nu am incercat niciodata mancarea asiatica, dar tot imi propun sa fac asta. :))
    Aceasta reteta arata delicios!

    1. Trebuie neaparat sa incerci, mancarea asiatica (nu toate retetele?) este super aromata, sanatoasa si plina de lugume.?

  13. Și eu iubesc mâncarea asiatică. Cele mai bune mese din viața mea au fost la Beijing. 🙂 Pozele tale m-au făcut să bălesc, deși am mâncat acum puțină vreme. :))

    1. Nu am ajuns in Beijing, dar am de gand sa ajung in multe orase asiatice. Trimit la pachet!??

  14. Multumesc pentru reteta, poate o sa devin fana mancare asiatica!

    1. Cu mare drag! Trebuie sa experimentezi, eu sunt genul care ar gusta orice mancare tdin diferite zone ale lumii (bine, nu cele scarboase).???

  15. Hai ca am la ce sa salivez si azi! Ii pasez reteta sotului, impatimit al bucatariei asiatice 😀

    1. Ma bucur ca iti place!?

  16. Salvată și această rețetă. Abia aștept să ajung acasă să o fac și eu. ❤️❤️

    1. Yuhuu! Ma bucur tare mult!?

  17. Ador mancarurile asiatice, dar scot intotdeauna tot ce picant, chiar si paprika dulce. A doua zi se vede pe fata ca am mancat ceva cu boia ? Reteta e tare yummy! ??

    1. Nici eu nu mananc mancarea excesiv de picanta, aceasta este doar putinel asa.?

  18. Ce idee buna mi-ai dat, si asa nu mai stiam ce sa fac de mancare 🙂 De obicei fac reteta asta fara sa trec puiul prin aluat, dar o sa incerc si asa 🙂

    1. Aluatul face puiul minunat! Trebuie neapărat să încerci!?

Leave a Reply to Catalina Cotoc Cancel reply