Cheesecake cu ricotta și dulceață de trandafiri

Cheesecake-ul este o prăjitură din ce în ce mai apreciată, astfel am decis să împărtășesc cu voi rețeta la care apelez de fiecare dată.

Ingrediente:

  • 400 gr biscuiți digestivi
  • 200 gr unt 65% grăsime
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • dulceață de trandafiri

Prin această rețetă am vrut să îmbin crema de brânză răcoritoare cu dulceața parfumată de trandafiri, desigur, dacă nu vă place puteți să înlocuiți cu orice fel de dulceață preferați.

Pentru început sfărâmițați biscuiții fie cu sucitorul, fie cu robotul de bucătărie, și îi amestecați cu untul topit. Într-o formă tapetată cu hârtie de copt (acest lucru vă va ajuta atunci când o să scoateți prajitura din tavă) adăugați amestecul de biscuiți și unt, și aplatizați pentru a crea baza cheesecake-ului, apoi bagați tava la frigider pentru 30 minute.

Crema este foarte ușor de preparat, și începem prin a dizolva gelatina în 100 ml de lapte călduț. Într-un bol mixăm ricotta și mascarpone împreună cu zahărul pudră, după aceea adăugăm esența de vanilie și gelatina dizolvată în lapte.

După ce am bătut frișca lichidă, o adăugăm peste crema de mai sus. Amestecul obținut se toarnă în tavă peste blat, și se bagă la frigider pentru minim 3 ore.

După cele 3 ore, încălzim ușor marginile tăvii cu un uscător de păr pentru a scoate mai ușor prajitura din formă, știu că sună ciudat, dar funcționează de minune. La final, punem delicata și parfumata dulceață de trandafiri.

Vă garantez că acest cheesecake este unul delicios și ușor de preparat!

Voi ce rețetă de cheesecake folosiți cel mai des?

 

2 Replies to “Cheesecake cu ricotta și dulceață de trandafiri”

  1. Mie imi place mult ricotta, voi incerca si un cheesecake, nu imi mai plac prajiturile dulci.

    1. Este delicios acest cheesecake!☺️

Lasă un răspuns