Banana bread

    Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o rețetă de chec mai specială, ce îmbină 3 ingrediente preferate de mine, și anume: ciocolata, bananele și nucile.

Ingrediente:

  • 3 banane coapte;
  • 300gr făină;
  • 2 ouă;
  • 100gr unt;
  • 100gr zăhăr brun;
  • 100gr nuci;
  • 1 pliculeț de praf de copt;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • 100gr ciocolată;
  • 200ml frișcă lichidă;
  • Un praf de sare.

Mod de preparare:

Într-un bol vom amesteca zahărul cu untul (la temperatura camerei), peste amestecul obținut vom adăuga bananele pisate cu furculița. După omogenizare, adăugăm ouăle pe rând amestecând continuu.

După ce ouăle au fost incorporate, adăugam faina, praful de copt, esența de vanilie, praful de sare și la final punem nucile în compoziție. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă de chec, unsă în prealabil cu ulei, și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C pentru aproximativ 50 min.

Pentru un plus de savoare, vom acoperi checul cu glazură de ciocolată. Aceasta se prepară foarte ușor atât la cuptorul cu microunde, cât și utilizând tehnica bain marie. De această dată am pus într-un castron bucățile de ciocolată cu frișca lichidă, și l-am lăsat în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Să nu uitați că atât checul, cât și glazura trebuie să fie răcite complet înainte de asamblare.

Banana bread este o prăjiturică extrem de delicioasă, de aceea vă garantez că o să aveți succes cu ea.

Sper că v-a plăcut rețeta de astăzi!

6 Replies to “Banana bread”

  1. yamiii :X Ce bine arata! :X

    1. Mulțumesc! Chiar este foarte gustos și ușor de făcut. ??

  2. Arata delicios! Si, stiu sigur ca are si un gust la fel de bun, deoarece am fost printre persoanele care au avut norocul de a gusta toate aceste bunatati :* :* Recomand tuturor sa incerce acasa <3 !

    1. Mulțumesc pentru susținere și pentru că mereu îmi guști preparatele!???

  3. Cu banane am făcut doar pancakes, însă mi-am propus și un banana bread pentru micul dejun în curând.

    1. Este absolut delicioasă! Cu siguranță o să-ți placă!

Leave a Reply to Alexandra Cancel reply