Mușchi de mânzat în vin rosé cu legume sote

Astăzi o să vă prezint o rețetă tare dragă mie, și anume mușchi de mânzat în vin rosé. Acest mușchi este una dintre cele mai fragede părți dintr-un vițel. Pe cât este de fragedă, pe atât este de sensibilă la expunerea termică, însă cu această rețetă nu o să dați greș!

Ingrediente:

  • mușchi de mânzat (fie întreg, fie porționat);
  • 100ml vin rosé demisec;
  • 1 lingură de unt;
  • 3 foi de dafin;
  • 4, 5 boabe de ienibahar;
  • legume sote (garnitură);
  • sare;
  • piper.

Acest mușchi poate fi cumpărat fie porționat, fie întreg. Eu l-am ales pe cel porționat, deoarece prefer să-l prepar în acest fel. Pentru această rețetă am folosit 2 bucăți de mușchi.

Începem prin a încălzi bine o tigaie, unde vom topi untul. Asezonăm carnea bine, pe ambele părți cu o cantitate generoasă de sare și piper. După ce untul s-a topit, rumenim carnea la foc mediu de ambele părți pentru aproximativ 2, 3 minute.

După ce carnea a căpătat o culoare rumenă, adăugăm vinul rosé, foile de dafin și ienibaharul. Din acest moment, carnea o să stea pe foc pentru 10 minute.

Eu o las doar 10 minute, deoarece îmi place să fie fragedă, însă în același timp îmi place să fie puțin în sânge. Dacă vreți să fie mai pătrunsă, puteți să o lăsați pe foc pentru încă 5 minute, însă nu mai mult de atât.

Eu ador să o servesc cu legume sote, mai exact cu conopidă, morcov și broccoli trase în unt și asezonate cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie.

Sper că v-a plăcut această rețetă!

Voi cum preparați carne de vițel?

60 Comment

  1. Nu am încercat să prepar așa carnea de vițel. De obicei o adaug în tocănița. Mulțumesc pentru rețetă, cât de curând o voi incerca și eu! 😍

    1. Să îmi spui dacă ți-a plăcut! Este simplă, dar delicioasă.😍

  2. Eu nu prea obisnuiesc sa mananc carne, iar sotul meu nu poate avea nicio masa fara carne :))) insa nu prea se mananca in casa noastra carne rosie.
    Oricum, pot aprecia un preparat apetisant, iar al tau arata foarte delicios. Legumele arata delicios, eu imi cumpar de la Lidl, sunt unele care au si unt in ele. <3

    1. Și eu le cumpăr pe cele din Lidl, sunt delicioase! Mă bucur că-ți place rețeta, carnea roșie este foarte sănătoasă!

  3. Mâncăm destul de rar mânzat, doar atunci când e din sursă sigură, adică ferma părinților. Voi reține această rețetă pentru viitor.

    1. Sper să-ți placă! Noi mâncăm destul de des acest tip de carne, deoarece are un gust delicios.

  4. Arata foarte bine. Imi place acest tip de carne si imi place sa gatesc escalop de vitel cu ciuperci.

    1. Minunat este și escalopul cu ciuperci. Mă bucur că-ți place.

  5. Cred ca succesul retetei depinde foarte mult de calitatea muschiului de manzat, eu am luat o data un fel de talpa de pantofi careia n-am avut ce-i face ca sa iasa bine.

    1. Acela clar nu era mușchi de mânzat. De obicei are un preț destul de piperat, însă nu am nimerit niciodată unul așa.

  6. Raluca, de cate ori gatesti, imi lasa gura apa. Cred ca intr-o zi te trezesti cu mine la usa :))

    1. Te aștept cu mare drag! Mă bucur să aud asta!☺️

  7. Vai de mine cat de bine arata. Mi s-a facut foame la 1 noaptea🙈 Pozele sunt foarte reusite.

    1. Mulțumesc, Natalia! Te pup.💋

  8. Si pe cand te vedem al chef al cutite :)) arata foarte fain preparatul, cred ca e si gustos

    1. Ce drăguță ești! Chiar este delicios, mai ales dacă îți place carnea de vită.

  9. Noi nu prea gatim carne de vitel, dar atunci cand o facem preferam rasolul. Insa preparatul tau arata senzational si cred ca o sa-l incerc si eu.

    1. Mă bucur că-ți place!☺️

  10. Ce bine arata, cred ca se topeste in gura 😍

    1. Daaa, chiar este foarte fragedă!☺️

  11. Arata foarte apesitant si cred ca este mega gustos <3

    1. Daa, este tare gustoasă, mai ales dacă îți place carnea de vită.☺️

  12. Daca nu as știi ce care este sigur as manca, dar așa nici să nu aud, că nu-mi place.

    1. Fiecare cu preferințele sale!

  13. Nu am folosit ienibahar pana acum. Interesanta reteta si garnitura este absolut perfecta in combinatia cu vita. Am sa caut si eu manzat si sper sa-mi iasa si mie asa apetisant

    1. Sigur o să îți iasă, atât timp cât carnea este de calitate și timpul de preparare este respectat.

  14. Albu Steluta Georgiana says: Răspunde

    Arata foarte bine! Mi-am notat reteta!

    1. Mă bucur să aud asta!☺️

  15. Arata genial!! Imi lasa gura apa. <3 Voi incerca si eu reteta 😀

    1. Mă bucur că-ți place!💜

  16. Și mie imi place carnea de vita, dar aceasta reteta nu am incercat-o. O idee pentru acest weekend. 🙂

    1. Sper să-ți placă!☺️

  17. Vaiii…ce pofta mi-ai facut acum in miez de noapte. Doar ce-am mancat, dar imi ploua deja in gura!!

    1. Trimit prin curier!:)) Mă bucur să aud asta!

  18. Tare bine arata platol tau…imi plaua deja in gura.

    1. Se prepară rapid și este extrem de delicios.

  19. Waw! Ce pofta mi-ai facut! Felicitari! Arata super!

    1. Mulțumesc! Mă bucur că îți place!

  20. Ție ar trebui să îți fac o vizită într-o bună zi! :*

    1. Te aștept, te aștept!💜

  21. Cat de bine arata <3 de obiceci prepar legumele cu un piept de pui alaturi, insa si varianta ta este foarte gustoasa

    1. Mă bucur că-ți place!❤️ Eu nu prea agreez carnea de pui..

  22. Arata demential! E o mancare dietetica si satioasa totodata. Ma gandesc sa pregatesc si eu ceva similar pentru masa de duminica.

    1. Sper să-ți placă!💜

  23. Reteta pare extrem de simpla. O voi incerca si eu pentru ca iubesc carnea de vitel

    1. Sper să-ți placă!💋

  24. Ce poftă mi-ai făcut! Oricum vroiam să-mi fac legume de ceva timp, că doar eu mănânc legume în casă, acum chiar o să merg să-mi fac o porție, sau două 🙂

    1. Mă bucur să aud asta! ☺️

  25. Andreea Voivozeanu says: Răspunde

    Arata foarte bine si e si simplu de preparat 🙂

    1. Mulțumesc! Așa este!

  26. Interesant la această rețetă e că poate fi ușor reinterpretată, ca să zic așa. Sau poți să alegi doar legumele, cum am mâncat eu mai devreme chiar.

    1. Da, eu sunt de părere că orice rețetă poate fi interpretată în funcție de preferințele propri.

  27. Doamne ce bine arata, pe langa talentul in bucatarie ai un talent deosebit la fotografiat.

    1. Ei, Mulțumesc!☺️ Ești tu drăguță!☺️

  28. Nu-mi place carnea de vita pt ca este fibroasa, dar daca as sti ca e vitel, zau as cumpara.

    1. Această parte nu este deloc fibroasă, este extrem de fragedă. Scrie pe ambalaj dacă este de vită sau de vițel.

  29. Cat de bine este facut muschiul! Si de legume nici nu mai spun, arata foarte apetisant! Nici la restaurant nu arata asa bine! Te-ai gandit sa participi la Masterchef? Esti tare gospodina! Te pup si spor la gatit :*

    1. Mă bucur că-ți place! 💜 Nu sunt așa pricepută ca să particip.😂 mulțumesc și te pup și eu.💜

  30. cu siguranta arata aboslut delicios

Lasă un răspuns