Guguluf cu morcovi, miere, nuci și glazură de ciocolată albă

Cei de la Complex Apicol m-au provocat să fac o rețetă care să conțină miere, așa că astăzi o să vă prezint o prăjitură perfectă pentru toamnă!

Ingrediente

Pentru chec:

  • 200gr făină;
  • 5 ouă;
  • 2 morcovi mici (circa 150gr);
  • 3 linguri de miere;
  • 200gr de nuci mărunțite;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 3 linguri de ulei vegetal;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 linguriță de scorțișoară;
  • 1 linguriță de pudră de cuișoare;
  • un praf de sare.

 Pentru glazură:

  • 250gr de ciocolată albă;
  • 200ml de smântână pentru frișcă.

Pentru început mixăm ouăle până își dublează volumul, după care adăugăm esența de vanilie, uleiul, morcovii dați pe răzătoarea mică, nucile mărunțite și mierea. Într-un bol separat amestecați făina, praful de copt, scorțișoara, pudra de cuișoare și praful de sare.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele solide cu cele lichide până se omogenizează. Aluatul se toarnă într-o tavă pentru guguluf unsă în prealabil cu unt/ulei, după care se bagă în cuptorul preîncălzit la 180C, pentru aproximativ 25-30 de minute.

În timp ce prăjitura este în cuptor, ne ocupăm de glazura de ciocolată albă. Într-o crăticioară adăugăm ciocolata și frișca lichidă, după care o punem pe foc mic și amestecăm în continuu până obținem un amestec omogen.

Atât blatul, cât și glazura trebuie să fie răcite complet, apoi ne putem juca la capitolul decorat. Eu am turnat glazura peste prăjitură într-o manieră rustică și simplă, apoi am presărat nuci mărunțite amestecate cu puțină scorțisoară.

Dacă nu aveți o formă de tip guguluf, puteți să folosiți și o tavă normală de chec!

Sper că v-a plăcut această rețetă!

Voi ce prăjituri preferați în sezonul rece?

38 Replies to “Guguluf cu morcovi, miere, nuci și glazură de ciocolată albă”

  1. Cat de bine arata checul asta! Cred ca a fost delicios! ??

    1. Da, a fost delicios! Îți fac și ție!?

  2. ce bine arata! imi place ideea! nu am forma guguluf, dar ii dau tarcoale de mult, chiar cred ca ar iesi o prajitura aspectuoasa!

    1. În Jumbo găsești formă de guguluf la un preț super ok, aproximativ 15-20 de lei.?

  3. Nu am o prajitura preferata de sezon, imi plac amandinele, negresele sibriosele oricand. Dar acum imi e pofta de checul tau 🙂

    1. Am o rețetă tare faină de negrese pe blog! Eu ador plăcinta cu mere toamna.?

  4. Nu am făcut niciun desert cu miere, deși gătesc des.
    În acest anotimp, prefer deserturile cu mere, prune și nuci. Zilele trecute am tot făcut crumble cu mere și prune. Nu ne mai săturăm.

    1. Ar merge o plăcintă cu mere, nuci și miere! Iese tare gustoasă îndulcită cu miere!?

  5. Arata supeeer ?❤? îmi place maxim combinația nuca- miere

    1. Și eu ador nucile! ??

  6. Vaiii, ce bine arata! Cred ca e delicios!
    Toamna fac foarte des placinta cu mere, mi se pare sezonul perfect pentru ea.

    1. Și eu fac mai mereu plăcintă cu mere sau cu dovleac!?

  7. Arata foarte, foarte bine! Voi incerca si eu reteta! Sper sa-mi iasa.

    1. Sigur îți iese!??

  8. Uiii bine arata! Ma duce cu gândul la sărbătorile de iarna?

  9. De mult imi doream sa incerc un tort cu morcov si reteta asta vine exact la momentul oportun. Abia astept sa o incerc.

    1. Să-mi spui dacă ți-a plăcut!?

  10. Doamne ce bine arata, eu ador mierea dar nu cred ca am gatit vreodata ceva cu ea, multumim pt reteta

    1. Mă bucur că-ți place! ??

  11. Arată senzație <3 , iar eu sunt la dietă! :))) Pentru mine e un produs nino-nino :)) adică extrem de delicios, apetisant, pe care mi-l doresc foarte mult și care îmi este complet interzis :)) maxim pot mânca morcovii :))

    1. Merge o bucățică din când în când!?

  12. Pfoai, ce nebunie! O sa ii fac si eu fetitei mele! Arata senzational!

    1. Mulțumesc! Sper să-i placă fetiței!??

  13. Eu cand intru la tine pe blog trebuie sa ma inarmez cu ciocolata si tarte ca altfel nu rezist sa citesc pana la capat articolele cu mancare :)) Inca o data, un articol care mi-a lasat gura apa.

    1. Ce mult mă bucur când aud astfel de lucruri!??

  14. Este una din prajiturile simple dar delicioase care mie imi plac la nebunie <3 !

    1. Exact, sigur ai văzut că îmi plac rețetele simple, gustoase și aromate!??

  15. Intr-o tava de chec nu ar mai avea acest aspect atractiv, asa ca ii dau o bila alba formei. Era sa uit bila alba pentru patiser.

    1. Mulțumesc mult, Raluca!??

  16. Nu am auzit niciodata de guguluf, arata foarte bine.

    1. Dacă nu mă înșel, este o prăjitură nemțească.?

  17. Cred ca leșin aici. Dacă nu aș fi la dieta, as face aceasta prăjitură

    1. Merge o bucățică din când în când! ???

  18. Vai, ce bine arata!
    Am sa te urmaresc, cu siguranta! Mi-a placut reteta ta si am urmat indicatiile- a iesit o minunatie!

    1. Vai! Mă bucur că ai încercat-o și ți-a plăcut!??

  19. Eu am facut tarta de morcov si briose cu morcov. Imi place gustul dat de morocovi prajiturilor si recunosc ca le-am facut destul de des. N-am facut varianta asta si voi incerca si glazura propusa

    1. Să-mi spui dacă îți place combinația!?

Leave a Reply to Raluca Cancel reply