Delicii asiatice de post

Fie că tineți post, fie că sunteți vegetarieni sau pur și simplu vreți să mâncați un preparat plin de legume, vă vin în ajutor cu 2 rețete rapide, gustoase și sănătoase.

Pachețele de primăvară

Ingrediente:

  • Foi din aluat de orez;
  • 1 dovlecel;
  • 2 morcovi;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 1 ardei kapia;
  • semințe de pin;
  • muguri de fasole mung;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • 2 linguri de sweet chilli sauce;
  • 1 lingură de ulei de susan;
  • 1 linguriță de miere;
  • sare;
  • piper.

 

Pachețelele de primăvara sunt atât de gustoase și de ușor de realizat, încât o să vă creeze dependență, deoarece puteți să combinați tot felul de legume și să obțineți o explozie de savoare. Pentru început, trebuie să tocați fin legumele sau (dacă nu aveți răbdare) puteți să le dați și pe răzătoare. Un lucru foarte important este să scoateți semințele dovlecelului.

Nu vă rămâne decât să amestecați legumele, semințele de pin, mugurii de fasole mung cu sosul obținut din uleiul de susan, sweet chilli sauce, sos de soia, miere, sare și piper. Pentru asamblarea pachețelelor trebuie să udați foile din aluat de orez și să le umpleți cu amestecul de mai sus, după nu vă rămâne decât să le prăjiți în baie de ulei.

Supă picantă de legume cu noodles

Ingrediente:

  • 1 pachet de noodles;
  • 1 morcov;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei kapia;
  • coriandru;
  • 3 fire de ceapă verde;
  • 2 linguri de ghimbir;
  • 1 lingură de ulei de susan;
  • 3 linguri de sos de soia;
  • 1 linguriță de piper;
  • sare.

O supă mai simplă ca aceasta nu cred că există, însă este plină de savoare și de arome. Pentru început trebuie să tocați legumele sau să le dați pe răzătoare, după care le sotați împreună cu ghimbirul pentru câteva minute în puțin ulei.

Peste acestea adăugați uleiul de susan, sosul de soia și piperul. După toți acești pași, nu vă rămâne decât să adaugați apă și să fierbeți supa pentru aproximativ 15 minute, după ce a dat în clocot. Spre final, adăugați tăițeii și îi fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

            După ce supa este gata, nu vă rămâne decât să asezonați cu sare și să presărați coriandru proaspăt.

Sper că v-am fost de ajutor cu aceste rețete!

Voi ce preparate asiatice preferați?

 

 

24 Replies to “Delicii asiatice de post”

  1. Ambele produse arata delicios. Imi place mancarea chinezeasa si cand o servesc, nici nu imi dau seama ca nu are carne. Mi-as dori sa prepar si eu acasa aceste feluri. Din pacate imi trebuiesc atatea chestii , ca pentru mici placeri, prefer sa ma duc sa-mi iau cate o portie gata preparata! 🙂

    1. Și eu comand des, dar ies atât de gustoase cele făcute acasă. ? Acum vreau să încerc să fac sushi, să vedem ce o să iasă.?

  2. Supa arata minunat si nici nu pare greu de facut ?. Multumesc de pont ?

    1. Este foarte rapidă, merită să o încerci.?

  3. Obisnuiam sa mananc supa la plic cu taitei chinezesti, dar era plina de E-uri, asa, cu reteta asta, imi pot face acasa. Multumesc mult!

    1. Cu mult drag! E mai sănătos așa.?

  4. Eu am o problema cu mancarea asiatica, abia am descoperit acum cca o luna, in concediu in China. Organismul meu s-a blocat pur si simplu, nu-mi era foame deloc, mancam doar micul dejun, international, de la hotel si in rest eram pe stand-by toata ziua, pt ca la pranz si seara ni se servea aceeasi mancare chinezeasca plina de carbohidrati (nu am voie, din cauza diabetului), si fara proteine animale. Insa la unul dintre hoteluri am gustat niste pui cu ananas si cu un sos alb, identic cu maioneza, doar ca era alb si nu avea gustul maionezei. Ti-as ramane indatorata daca mi-ai spune ce era acel sos alb, am facut acasa cu maioneza combinatia, dar nu e acelasi lucru.

    1. Hmm..sincer nu știu, dar o să fac un research și sigur găsesc eu sosul acela.?

      1. Si eu am gugălit dupa reteta, imediat ce am venit din vacanta, dar n-am gasit pui cu ananas si cu sos alb, cremos, ci doar cu sosuri colorate. Mai cautam!

        1. Sper totuși să aflam rețeta.?

  5. Sunt innebunita dupa pachetele de primavara! Dupa supe nu ma dau in vant, eu imi cumpar pachetele si le prepar?stiu ca nu e bine, ce sa facem….

    1. Și eu faceam așa, dar vreau să renunț cât de cât la porcarii.?

  6. Ma mananca degetele sa iti spun ca o supa mai simpla exista.. cea la plic :)) *joke* Dar cu siguranta nu se compara cu ce ai facut tu acolo <3.( P.s. o sa iti fur reteta pentru pachetelele de primavara)

    1. Poți să o furi liniștită! Cea la plic pe cât de gustoasă e, pe atât de plină de chimicale.?

  7. Eu sunt vegană și tot caut idei. Mulțumesc pentru rețete. Aș vrea să te întreb de unde ai luat foile pentru pachețelele de primăvară? Mulțumesc! Pupici!

    1. Cu plăcere! Eu le-am luat din Lidl în săptămâna asiatică, dar se găsesc și în Auchan și în Cora.?

  8. Foarte delicioase si apetisante par preparatele. Nu am incercat sa fac acasa nimic asiatic. Inca <3

    1. Trebuie neapărat să le încerci! Multă lume crede că preparatele asiatice sunt dificile, însă simplitatea e la ea acasă.?

  9. Arata delicios, chiar vreau sa incerc <3

    1. Mă bucur că-ți plac!?

  10. Pachetelele mele de primavara au iesit foarte bune, dar cam inestetice desi m-am straduit sa le impaturesc frumos. Mi se tot lipeau foile intre ele si a iesit o chestie cam uratica.

    1. E puțin mai greu să lucrezi cu foile din aluat de orez, secretul este să le umezești și să aștepți puțin, însă nu prea mult că devin extrem de lipicioase.?

  11. Nu cred ca am toate ingredientele necesare, dar mi-ai facut o pofta! Musai sa incerc si eu ceva din cele prezentate de tine! Arata delicios! Si vin la fix pentru ca nu mai mananc carne de 10 zile si nu suport nici sa ma uit la ea asa ca orice reteta de acest gen e mai mult decat binevenita!

    1. Legumele pot fi inlocuite cu ce ai prin casa, iar foile de orez le poti inlocui cu foi de placinta.?

Leave a Reply to Raluca Cancel reply